- Член од
- 24 септември 2023
- Мислења
- 1.102
- Поени од реакции
- 1.663
Vcera go izglasaa zakonot za dvojno drzavjanstvo.
Od April stapuva vo sila.
Od April stapuva vo sila.
Ех тоа нишо не е им стасуваат сметки по 3к+ еура за Nachzahlung, не се исплати веќе хитлеровата држава, чим швабите бегаат можеш да замислиш, нив не им се исплати не па на нашите.Знам, плус се 4 месеци у кои уствари еве да речеме 3 сум греел, сигурно у мај не имам парно пуштано.
Ми стигна писмо кј шо викаа бла бла бла поради високата цена на гасот треба да се доплати.
Комшиеве у влез за истиот период имаа за доплата и до 500-600 евра.
Малку е тоа, 30к им стига.Ех тоа нишо не е им стасуваат сметки по 3к+ еура за Nachzahlung, не се исплати веќе хитлеровата држава, чим швабите бегаат можеш да замислиш, нив не им се исплати не па на нашите.
Ti odvrti gi radijatorite i otvori gi prozorite pa ce vidish kako ce si pominishНикаде не стигнува 3к nachzahlung, освен ако немаш домашна пекара и правиш бизнис со кифли да продаваш на дијаспората таму.
Имам роднина што издава два стана тука, на една од фамилиите во едниот стан им стигнало 2500е.Никаде не стигнува 3к nachzahlung, освен ако немаш домашна пекара и правиш бизнис со кифли да продаваш на дијаспората таму.
Нас ни стигна 3800 еураИмам роднина што издава два стана тука, на една од фамилиите во едниот стан им стигнало 2500е.
А зашто само на едните им стигнало толку?Имам роднина што издава два стана тука, на една од фамилиите во едниот стан им стигнало 2500е.
Тој е поголемиот стан каде што живее 4 члено семејство, другиот е еднособен. Кај нашинец тука му стигнаа 800е исто за еднособен.А зашто само на едните им стигнало толку?
Стигаат поголеми суми за плаќање, ама да доплатиш 3000 е аздис и ништо друго.Тој е поголемиот стан каде што живее 4 члено семејство, другиот е еднособен. Кај нашинец тука му стигнаа 800е исто за еднособен.
Да не е 4 собен ?Moite gore plakjaat 120-130€ mesecno za greenje... trosoben stan 55m2.