Исчезнати лица

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
Ти личат на профил на луѓе каратистот и дебелиот дека би киднапирале дете со цел убиство? За пари и некое квазипатриотско срање да, али за убиство едноставно не ми се уклапаат у профил.
Мислам дека истото го зборувам освен ако во некој дел не ти го препознавам сарказмот.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.809
Поени од реакции
19.121
Ти личат на профил на луѓе каратистот и дебелиот дека би киднапирале дете со цел убиство? За пари и некое квазипатриотско срање да, али за убиство едноставно не ми се уклапаат у профил.
Ми личат

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Замисли да бираш да му веруваш на зборовите на министерот за внатрешни работи и на полицијата во твојата сопствена држава кои се директно вклучени во истрагата, наместо да му веруваш на некој си квази истражувач и детектив од Србија кој патем има доживеано такво политичко фијаско во својата држава па сега е очаен за публицитет. Што сум чудна, стварно нема логика. :unsure:

На овој може да му се симне капа само заради тоа што директно во сржта погодил дека народот се пали на сензационализам. До пред две недели наративот беше срам да му е на таткото, какво чудовиште, коцкар, наркоман, итн. сега па не е крив таткото, ниту еден родител не би му го направил тоа на своето дете.
стварно ми се чини дека не сфаќаш у која држава живееш

За каква дестабилизација пишуваш? На кај тера твоево "размислување"?
буквално сака да каже Путин ја убил

натаму им е кажано да тераат

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.268
Па народ збори зошто одговорните и институциите кои требаа да го решат случајов уште на 28-ми ноември 2023, сеуште молчат и ништо не е јасно.

Како не ти е срам да јадеш гурабии за народот а народот од сите страни дезинформиран и оставен 2 ипол месеци без никаков конкретен одговор.
А кој фактор си ти па тебе одговор да ти се даде? А и да ти дадат одговор, пак ќе речете со другарчињата од погоре: јас не им верувам. Затоа поарно продолжете со неверување, затворете се во некое дувло и таму креирајте теории. Патем, може да си го пуштите A Beautiful Mind, може човекот многу да ви помогне за теориите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Ја киднапираат за изнуда на пари, ама носат лопата и бензин со нив.
Со кој збори Палчо веднаш пред и после убиството? Сакаат да ми кажат дека не можат да откријат?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.666
Мислам дека истото го зборувам освен ако во некој дел не ти го препознавам сарказмот.
Немам сарказам, мојата теза е дека тие тројца што го извршиле физички киднапирањето биле водени од некоја ветена корист (финансиска или партиска) дадена од Палчо. Со оглед дека станува збор за морони кои истото би го направиле за бате Саше пред 10 години за "каузата", сега Палчо стара комуњара си ги искористи за своја цел која допрва ќе треба да ја дознаеме, а пари и изнуда очигледно не се. Она што треба да се нагаѓа у моментов у недостиг на докази е која е улогата на таткото и кој е мотивот на убиецот.

Ок, ствар на перцепција е. Мене ми личат на лесно поводливи "патриоти" кои на втора ракија бацуваат револвери и библии. Ако го пратиш наративот на Палчо последните години кога одеднаш од проСДС и проЗаев стана "даскал" лесно ќе утврдиш која му е таргет групата која е збирштина од антиваксери, трамписти, рептили, рамноземјаши и цела остала багра конспиративна со 2 саата школо. Иако се е можно денес, веројатноста е дека грото од тие се све само ладнокрвни убијци не. Глупаци и насилници можда да, ама убијци не. Е од друга страна Палчо изгледа ќе искочи дека е материјал за серијал на Нетфликс.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Станал даскал, истовремено одржувајќи тесни врски со Верушевски и СДСМ, кои му го штитат грбот цело време.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.642
Поени од реакции
7.666
буквално сака да каже Путин ја убил

натаму им е кажано да тераат
Не се губи. Го заболе Путин и за Македонија и за квази патриотите.

Во недостиг на информации и докази за мотивот можеме само да нагаѓаме. Затоа пишав примарно дека варијантите за мотив идат од научни фантастики до политички моменти. Благодарение на неспособноста на МВР на време да реагира и да спречи бегство, сега ќе нагаѓаме овде.
Автоматски споено мислење:

Станал даскал, истовремено одржувајќи тесни врски со Верушевски и СДСМ, кои му го штитат грбот цело време.
Имено. Ама тоа некој си Трајче од Пичкиндол нит го знае нит ќе го поверува. Ќе се љока лоша брља на некоја селска слава и ќе се потпишуваат некакви си петиции за цркви.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.876
Поени од реакции
4.580
Во видеово од србинов гледаме дека две коли го "симулирале пешачењето" на Вања. Не една две. Оти ако биле четворица вкупно не може еден да го земе телефонот и да испешачи додека колата со Вања бега додека има време. Или една кола да "симулира" а другата кола да вози кон Бразда. Нема потреба двете коли да возат до школото со телефонот и детето во нив. Преголем ризик.

Мое мислење е дека не симулирале ништо, две коли бавно се движеле по патот до школото бидејќи барале некого по пат. Потенцијално сестрата на Вања.

Ако они знаеле дека телефонот е следен со ГПС, нема зошто да го држат во себе, ќе го пратат во градски автобус под седиште и нека ја насочува полицијата во друг правец. Нека го бараат во Ново Лисиче.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.108
Поени од реакции
46.043
Немам таква опција инаку со задоволство.
Па ти проста форумска функција не си способен да видиш, не па тоа дали земјата е округла или не, затоа све ти е тебе рамно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Носат со себе лопата и бензин, нема трага никаква од било каква логистика за чување пленик. Нема локација спремено, со храна и други материјални добра за таа намена.
Очигледно киднапирањето е извршено за да се убие киднапираната.
Дали на другиве билмези-соучесници тоа им е јасно, или се праат на удрени, небитно.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.083
Поени од реакции
6.021
Па ти проста форумска функција не си способен да видиш, не па тоа дали земјата е округла или не, затоа све ти е тебе рамно.
Интеристот опцијата игнорирај ја има тргнато за останатите членови така што прво провeри пред да осудуваш некого:

Attachments

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.108
Поени од реакции
46.043
Интеристот опцијата игнорирај ја има тргнато за останатите членови така што прво провeри пред да осудуваш некого:
Секогаш за него ќе постои и оваа опција

1704636983129.png

И после тоа

1704637009877.png

:smirce: :smirce: :smirce:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ова е најверојатно затоа што сум модератор. Не постои опција сам да ја тргнеш опцијата за игнорирање колку што ми е познато.

Kajgana Shop

На врв Bottom