Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Последно што ми се врти е дали е подобро да си меѓу првите меѓу кинезите или меѓу последните меѓу јапонците.
Tao e vistinsko rezonuvanje i po mene e pravec vo koj treba da se razmisluva. Sekako ima eden kup korisnici koi se uvereni deka i naeftiniot japonec e podobar od sekoj kinez.
Eve nie site doma sme so XIAOMI telefoni od Note 13 do N 10, posle 20 godini rabota so mobilni toa e mojot izbor na najdobro za najmala cena. Zošto? Pa koristat Amoled ekrani na Samsung, američki procesori QUALCOM, SONY kameri , što treba drugo da e dobar pokraj soliden softver?
Nešto slično e i so klimive.
Ova za prvoto i vtoroto, baš vo ruskite i ukrainskite videa, zborat za motorite na ventilatorite i gi otvaraat i komentiraat za EEV i kapilara. Isto taka gi imaš vo spisokot na delovi vo servisnite upastva. Na primer ako spomenuva kondenzator vo nadvorešnata edinica togaš motorot na na ventilatorot e ednobrzinski naizmeničen i kondenzatorot služi za start na motorot.....

Дечки направив одлуката, нарачана Vivax AEYIs. Следната недела доаѓа :icon_lol:

Добив отприлика околу 5% попуст по телефон и ме убеди тоа дека веќе мислам дека вреди за цената.

Следна недела доаѓа на 25 квадрати со 2 од 4 надворешни ѕидови, пвц прозори, изолација само на еден ѕид плус бетонски ѕидови, а и високо приземје + ходник и тоалет кои ќе биде чатпат отворени (8 квадрати)

Фала на сите што помогнавте во одлуката.

Предлог добри монтери?

Добив отприлика околу 5% попуст по телефон и ме убеди тоа дека веќе мислам дека вреди за цената.

Следна недела доаѓа на 25 квадрати со 2 од 4 надворешни ѕидови, пвц прозори, изолација само на еден ѕид плус бетонски ѕидови, а и високо приземје + ходник и тоалет кои ќе биде чатпат отворени (8 квадрати)

Предлог добри монтери?

So zdravje da se koristi klimatizerot

Spodedi fotografii od vnatresnata nadvoresnata edinica i dalecinskoto koga ke ja montiraat

Predlog za montaza eden od ovie servisi za montiranje

Последно уредено:
Мене ми предложи klimatizer.mk некои дечки од Ѓорче што местеле за него, има некој искуство?

De be komso, gi zaboravi kokoskite, petelot, svinjata i kravite. Me razocara
De be komšo gi zaboravi da gi izbrišeš nekio podatocite na slikite sekoj može da vidi za koj objekt se raboti zatoa ne objavuvaj tugi sliki i ne se kiti so tugi perduvi. Eve moeto dete gi gleda tvoite sliki i mi veli deka imaš gps podatoci za lokacija.

Предлог добри монтери?
Ke bidis prezadovolen od klimata i ke ja preporacuvas na site kulturno fino raboti i mnogu mokna.A za ti e 8kv sto ke bile chat pat otvoreni mozish mozis slobodno da se celo vreme otvoreni i plus uste 15kv bez nikakov problem

Дечки ај помош што може да е причината климата да има звук како на свирка кога работи.
Филтрите се исчистени и мислам дека ова свирење почна откако есенва направив хемиско чистење на внатрешната. Климата е Грее Хансол.
Дали можам нешто сам да направам или да викам сервис.

Еве линк со видео од звукот:
Да се самоцитирам и пофалам сервисот на Грее. За помалце од 24 часа откако го пријавив проблемот дојдоа дечките и го средија проблемот. Иначе проблемот бил со фан моторчето, го сменија со ново.
Девојката од сервисот фина како да се јавив за брз кредит а не дефект да пријавам :pos:

Да се самоцитирам и пофалам сервисот на Грее. За помалце од 24 часа откако го пријавив проблемот дојдоа дечките и го средија проблемот. Иначе проблемот бил со фан моторчето, го сменија со ново.
Девојката од сервисот фина како да се јавив за брз кредит а не дефект да пријавам :pos:
Чудно, вчера беа за продолжување гаранции кај брат ми за Амберите (од двата едниот е тивок а вториот скоро исто оволку како твојов зуја) и баш прашав шо/како/зашто така само едниот ем 1 година поновиот.... ама нишо не спомнаа за менување...
Ќе пренесам на братот кога ќе е дома да си праша....

Vivax AEYIs, Midea Oasis i mdv op king e potpolno istata klima,ama za zal mdv toj model ne go uvezuvaat povejke energo sistem od koga izleze oazis kaj nas
Mozebi se isti ama ne mi e jasno zosto tvojata ima neto tezina od 36,4kg
gledam na opakovkata.
A Vivaks 12AEYIs ima 32,3kg ili 4,1kg pomalce neto tezina.
Kade se 4,1kgr ako se isti?
Ama aj kevidime kaj LudPetel kolku ke tezi.
A gledam vo katalogot od 2023 za vivaks ima i ACP-18CH50AEYIs R32 od 18 btu.
Dodeka od 9btu go ukinale.
Neznam seuste mi e matno ovde.

Oasis plus тежи 32.3кг: https://midea.mk/?page_id=12245

Обичната AEYI без ѕ тежи 36.4кг... зашто поновата верзија ја направиле со помалку надворешна килажа не знам

Јас се водам по oasis plus
Очекувам и мојата да тежи 32.3кг дека таа е тежината на AEYIs или Oasis Plus

Последно уредено:
Со овој памет да сум сега… дупло ќе му платев да дојдеше, па ако требаше и ќе чекав еден месец!
Ах што ти е лесно тебе, Мицуто и наопаку да ти го стават, да дува во таван, пак ќе работи поарно од 90% од другите :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom