И во Јуославија имало Албанци по народност кои биле во високите научни и политички кругови.Е сега, насилен криминален инцестоид од Гњилан и Жеровјан веројатно бил гмечен од ќотек, тоа е.Македонците сториле злодела над албанците, тоа е факт, а и албанците сториле злодела над македонците, и тоа е факт.
Факт е дека вие сте биле по подобра положба под Југославија од албанците, глупо е тоа да не се знае па злобно е да се знае а да не се признае.
Истиот пристап кон албанците вие го продолживте после 91, ниту една разлика не направивте за да се солидаризирате, па дочевте оружје да се фати за да се сменат работите, што е потрагично денденес не ги прифаќате тие промени и ги рачунате како трагични. Не знам како очекувате да биде односот на еден рандом албанец кога ве чита.
Не знам како очекувате почит од албанец кога едвај очекувате да пропадне САД за да се вратат работите како што беа.
Факт е дека пред 2001 албанците не беа претставени како што треба во администрација, немаа никаква одлучувачка моќ.
Не ме засмеј, ако некој албанец бил на висока позиција тој бил шпиун или продаден гз, тие не биле ниту 1% од целата администрација.И во Јуославија имало Албанци по народност кои биле во високите научни и политички кругови.Е сега, насилен криминален инцестоид од Гњилан и Жеровјан веројатно бил гмечен од ќотек, тоа е.
Работите никогаш нема да се вратат како што биле, уживајте во побед… мислев во соживотот.
Моментално Албанците соодветно ли се застапени во администрација и власт или не?
Јас знам што значи системски, многу добро знам.Не можам да се сложам, допрва ќе видиш што значи системски.
Мене лично ама баш воопшто не ми пречи крстот.Им пречи крстот, а го слават Скендербег?
Еве што им правел Скендербег на таквите:
Прегледај го приврзокот 398222
Зашто, откако ја променил својата верска oпределба, Скендербег барал муслиманските колонисти и преобратеници (конвертити) исто така да го прифатат Христијанството под смртна закана, објавувајќи еден вид света војна против султанот/калифот.
![]()
Nihil Obstat : Ramet, Sabrina P., 1949- : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
xi, 424 p. ; 24 cmarchive.org
Ова, ова е све што е погрешно кај македонците.До овде се ок напиша, Што се деси овде за овие глупости да ги напишеш ?
Дали знаеш дека овие овде кај нас, Косово, Црна Гора и северна Албанија немаат благе везе со Скендербег, Андреа Гропа и сите средновековни владетели од територијата на Албанија ?
За овие овдека има официјални документи во Турција потпишани од султанот дека се донесени од Кавказ како противтежа на бунтот на сите каури без оглед на религија. Три поста погоре го напишав ова и ме чуди што во горниот дел сите вистински работи ги знаеш за во овој дел пак да напишеш бесмислици.
Баш сега е системски, лека полека преку добивање на брда и долини од нашине политички идиоти, небитно дали СДСМ ило ВМРО. Од 2001 до сега имаат пројдено 22 години, ако земеме да анализираме како било до 2001 и како е денес ќе ни биде чудно како воопшто живеат Македонци во земјава.,,Албанците" да ја имаат моќта што ја посакуваат се Православно ќе збришат од постоење(од луѓе до црквичињата покрај патишта)...не дека и сега не го прават тоа, но тогаш ќе биде системски.
Се гледа колку ви е важен Андреа Гропа. Немате дури ни статија на албански јазик на Википедија напишана за него.Ова, ова е све што е погрешно кај македонците.
Ако албанците немаат благо везе со православните албанци од средновековието тогаш што кур везе имате вие со името Македонија?
Замисли вие да им негирате идентитет на албанците...
Јас знам, и вие знаете дека не е случајно ова размислување, отцепување на албанците од православието е врло добра стратегија за да се манипулирате себеси, ама светот на јаде трева.
Неслучајно Андреа Гропа за сите јазици на википедија е албанец освен за македонците.
Ама ако, терајте си во делузија.
Се гледа колку ви е важен Андреа Гропа. Немате дури ни статија на албански јазик на Википедија напишана за него.
Прегледај го приврзокот 398239
Гомно шиперско си ти да ти ебам крфта расипанаНе ме засмеј, ако некој албанец бил на висока позиција тој бил шпиун или продаден гз, тие не биле ниту 1% од целата администрација.
Згмечен од ќотек бил било кој албанец кој криво погледнал каур, ако се осмелиле да протестираат за било што биле тепани како говеда и затворени а многумина умирале од истите повреди.
Моментално албанците се застапени соодветно, ама далеку дека имаат сразмерна власт со македонците, може да одлучуваат нешто врз албанците ама кога станува збор за ниво на држава тој министер албанец има помала моќ од заменикот македонец.
Менување на име на улица не може да сменат без некаков пазар или галама. Паралелка да отварат во основно не можат. Поставување на споменици мораат на црно да ги монтираат. А ако имаат некој проект кај албански средини тендерот мора македонска фирма прво да ја земе, па после ќе ја продаде кај втора или трета рака.
Типичен пример ти е плоштадот Скендербег, услов за да се пушти буџетот било македонска фирма да го добие тендерот, од проектната документација до изградбата.
Автоматски споено мислење:
Јас знам што значи системски, многу добро знам.
Мене лично ама баш воопшто не ми пречи крстот.
И некој албанец кој е по албанството не треба да му пречи. Му пречи само на муџите кои немаат врска со албанството.
За разлика од вас не ми пречат ниту џамиите кога се градени по потреба.
Ама кога религиозните објекти се употребуваат за бележување територии тогаш ми пречат сите.
Сега е ваше време, но барем почетокот ви е катастрофален до тоа ниво што и двата ваши патрони (наркојенките од преку барата и неотоманскиот султан од кој сите имате слики по дома) ги тинтраат србите за да се одржи некој баланс на ова посрана западнобалканска територија.Не ме засмеј, ако некој албанец бил на висока позиција тој бил шпиун или продаден гз, тие не биле ниту 1% од целата администрација.
Згмечен од ќотек бил било кој албанец кој криво погледнал каур, ако се осмелиле да протестираат за било што биле тепани како говеда и затворени а многумина умирале од истите повреди.
Моментално албанците се застапени соодветно, ама далеку дека имаат сразмерна власт со македонците, може да одлучуваат нешто врз албанците ама кога станува збор за ниво на држава тој министер албанец има помала моќ од заменикот македонец.
Менување на име на улица не може да сменат без некаков пазар или галама. Паралелка да отварат во основно не можат. Поставување на споменици мораат на црно да ги монтираат. А ако имаат некој проект кај албански средини тендерот мора македонска фирма прво да ја земе, па после ќе ја продаде кај втора или трета рака.
Типичен пример ти е плоштадот Скендербег, услов за да се пушти буџетот било македонска фирма да го добие тендерот, од проектната документација до изградбата.
Јас знам што значи системски, многу добро знам.
Мене лично ама баш воопшто не ми пречи крстот.
И некој албанец кој е по албанството не треба да му пречи. Му пречи само на муџите кои немаат врска со албанството.
За разлика од вас не ми пречат ниту џамиите кога се градени по потреба.
Ама кога религиозните објекти се употребуваат за бележување територии тогаш ми пречат сите.
Пуно ќе може да ми објасниш што значи името на градов на албански јазик ?
И името Албанија и името Македонија се имиња на териториите од каде што локалниот народ го влече идентитетот. Ни ние не сме 100% Антички, ни вие не сте 100% Илири, ни Грците се 100% Хелени.... како што никој на Балканов не може да повлече дирекна линија со античките народи.Ова, ова е све што е погрешно кај македонците.
Ако албанците немаат благо везе со православните албанци од средновековието тогаш што кур везе имате вие со името Македонија?
Замисли вие да им негирате идентитет на албанците...
Јас знам, и вие знаете дека не е случајно ова размислување, отцепување на албанците од православието е врло добра стратегија за да се манипулирате себеси, ама светот на јаде трева.
Неслучајно Андреа Гропа за сите јазици на википедија е албанец освен за македонците.
Ама ако, терајте си во делузија.