Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Шала на страна, размислувам на темава и ми личи скроз веројатно, као овие сакаат да го срушат, ама СДСМ да улета, вака пред избори и да го спаси.
Hmmm, mene na druga strana mi ode pametot, verojatnosta deka sds ke bide porazena na izborite ne treba ni da se diskutira, sve mi se cini deka ovie od VMRO navistina se reseni i ovie od DUI da gi ostavat nadvor od vlada, taka da jas ne bi isklucil ovde scenario na nemiri so sto bi propadnale I izbori i sve samo vlastive da se spasat I da dojde do nekoja siroka vlada I normalno so “pomos” na nasite strateski “partneri ili prijateli” da se isturkaat ustavni izmeni, pa posle da se odi na izbori od nekoj drugi startni pozicii.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.131
jas ne bi isklucil ovde scenario na nemiri
Најдобро можно сценарио за Македонците, подобро немири него коалиција со дуи терористичка или беса исламистичка

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.539
Поени од реакции
9.440
Најдобро можно сценарио за Македонците, подобро немири него коалиција со дуи терористичка или беса исламистичка
Nema partner kaj albanskiot blok za koalicija,koj od koj e polos, nemaat nikakov interest za drzava, 30 godini sve nesto im fali, cela vlast ja imaat i uste bile diskriminirani.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.874
Поени од реакции
6.512
@puno До кај е соживотов брату?

ДУИ: Поставувањето на крстот на Попова Шапка е договор меѓу ВМРО и Беса | Кајгана (kajgana.com)
Демократската унија за интеграција жестоко реагира на поставувањето на 15-метарски крст во Туристичкиот центар „Попова Шапка“ и бара одговорност од Општина Тетово што го дозволила овој скандал.
Одговорност барале.
ДУИ хистерија за клавање Крст на Попова Шапка. Вау што се сторило, џа, бу. Готово се сруши светот. Армагедон. Акцент на Поп-ова ќе ве молам.
И Швајцарија вака? Јас кај и да одам на Вандерунг на Алпите на секој врв ме пречекува друг Крст, чунки европска практика е, присутна во многу земји очигледно, не само во Македонија.

Тешко Пуно вака соживот. И Скендербег би се согласил. Знајш и сам, затоа стивнаја репликиве, а гласен беше нешто многу претходно. Еве со мене дебатирај ако не сакаш со другите. Не ти спорам ништо твое. Не те омаловажувам со погрдни зборови и измислотини дека сте биле Азери или Грузијци. Сакам искрено да ми одговориш, што Скендербег ќе речеше за овај тврдокорен став на ДУИ против Христијанството на Балканот денес ваков каков што е - конечно слободен. Конечно неговите народи имаат право да се идентификуваат со она што им е мило. А на Македонецот, чунки од памти век мил му е Христа. Појче и од Александар, на пати ми се чини дури. Еве само кажи твој став, што Скендербег би рекол кога би ја прочитал статијава за ДУИ и ставот на неовите сонародници, албански компатриоти против Крстот? Толку барам да ми одговориш.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.485
Поени од реакции
43.378
Nema partner kaj albanskiot blok za koalicija,koj od koj e polos, nemaat nikakov interest za drzava, 30 godini sve nesto im fali, cela vlast ja imaat i uste bile diskriminirani.
Тоа е зошто западот и нивните политичари им створија некој синдром на угнетеност. Тие и универзумот да им го подариш пак нема да им чини и ќе си мислат дека нешто не е океј и УДБА тоа им го праат намерно да ги саботираат.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
И после некои суљовци од кај нас ќе земат да ги бранат палестинците, лелеее им гаѓале џамии и деца.

Затоа они ќе опстанат, нашиве прости ко патлак ќе ги снема.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Каур љоџик:

Џамија во сред Пехчево - нелегално

Крст поставен на црковно земјиште кое е оддалечено од Тетово - легално
A?
Автоматски споено мислење:

ДУИ: Поставувањето на крстот на Попова Шапка е договор меѓу ВМРО и Беса | Кајгана (kajgana.com)

Одговорност барале.
ДУИ хистерија за клавање Крст на Попова Шапка. Вау што се сторило, џа, бу. Готово се сруши светот. Армагедон. Акцент на Поп-ова ќе ве молам.
И Швајцарија вака? Јас кај и да одам на Вандерунг на Алпите на секој врв ме пречекува друг Крст, чунки европска практика е, присутна во многу земји очигледно, не само во Македонија.

Тешко Пуно вака соживот. И Скендербег би се согласил. Знајш и сам, затоа стивнаја репликиве, а гласен беше нешто многу претходно. Еве со мене дебатирај ако не сакаш со другите. Не ти спорам ништо твое. Не те омаловажувам со погрдни зборови и измислотини дека сте биле Азери или Грузијци. Сакам искрено да ми одговориш, што Скендербег ќе речеше за овај тврдокорен став на ДУИ против Христијанството на Балканот денес ваков каков што е - конечно слободен. Конечно неговите народи имаат право да се идентификуваат со она што им е мило. А на Македонецот, чунки од памти век мил му е Христа. Појче и од Александар, на пати ми се чини дури. Еве само кажи твој став, што Скендербег би рекол кога би ја прочитал статијава за ДУИ и ставот на неовите сонародници, албански компатриоти против Крстот? Толку барам да ми одговориш.
Абе не разбираат албанците, објаснете им како на основец ниво на наука зошто е поставен крстот, дека не само тој крст туку сите крстови поставени низ државата всушност се антени за влечење штетни електромагнетни зрачења, кажете им дека за нивното здравје се работи.
Они сигурно погрешно разбираат демек за бележување територии тоа го правите и да покажете кој е газда било каде во државава, дури и ноќе да поставите крст затоа што можете.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
A?

Абе не разбираат албанците, објаснете им како на основец ниво на наука зошто е поставен крстот, дека не само тој крст туку сите крстови поставени низ државата всушност се антени за влечење штетни електромагнетни зрачења, кажете им дека за нивното здравје се работи.
Они сигурно погрешно разбираат демек за бележување територии тоа го правите и да покажете кој е газда било каде во државава, дури и ноќе да поставите крст затоа што можете.
Иди бе скокни од тротоар на главечки жити све.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Ако ја кажувам вистината не значи дека сум нацист. Јас кажав дека буквално за све што ќе постираш тука, а се однесува на тоа демек Македонците ве угнетуваат и во вршат злодела, имаш милион примери за да се докаже обратното. За све што ќе се пожалиш тука, можеме да ти постираме милион аргументи за тоа дека не е така.

И како сум јас нацист со ова? Македонците не убиваат шиптaри само затоа што се шиптaри. Вие го правите тоа. Македонците не сакаа да ставаат отров во цела водоводна мрежа на Скопје, тој командантот што беше после тоа министер за животна средина сакаше да го направи тоа. Македонците не го оставија Куманово без вода три месеци, УЧК(вие) го направивте тоа.

Кажи што од ова не е точно?
Македонците сториле злодела над албанците, тоа е факт, а и албанците сториле злодела над македонците, и тоа е факт.
Факт е дека вие сте биле по подобра положба под Југославија од албанците, глупо е тоа да не се знае па злобно е да се знае а да не се признае.
Истиот пристап кон албанците вие го продолживте после 91, ниту една разлика не направивте за да се солидаризирате, па дочевте оружје да се фати за да се сменат работите, што е потрагично денденес не ги прифаќате тие промени и ги рачунате како трагични. Не знам како очекувате да биде односот на еден рандом албанец кога ве чита.
Не знам како очекувате почит од албанец кога едвај очекувате да пропадне САД за да се вратат работите како што беа.
Факт е дека пред 2001 албанците не беа претставени како што треба во администрација, немаа никаква одлучувачка моќ.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.577
Поени од реакции
29.197
Старото име на територијата на денешна Албанија било Ематија и било населено со т.н "словенско" или македонско население. Од кога твоите Албанци,арванити,арнаути се локално население или жители на југозападен "Балкан"? Ако се од после 15 век во ред ама сигурно не се домородни.
Мешаш баби и жаби. Албанците,арванити, арнаути се тие локалците од таа територија. Shqiptar - ите се дојденците. Објаснив погоре дека станува збор за две различни етнички групи. Дури и религиски се прилично различни затоа што Shqiptar - ите дошле како муслимани на Балканов а Албанците само делимично се исламизирале.

Ако тао е најдобро сценарио тогаш почни уште од сега да планираш дали за просрпска или пробугарска струја ќе гласаш затоа што промакедонска нема да биде дозволена.

Последно уредено:
Член од
28 јуни 2018
Мислења
820
Поени од реакции
998

Одговорност барале.

Ja ne znam kako ne im smeta mecot od Skënderbeu kako krst sto sami si go staija... Sllabo nesto konzistencija... Mecot e isto krst ko toj na popova shapka... Plus Skënderbeu bil tamu okolu toj reon kral, pravoslaven si e, taka da ne znam sto se bunat... Shqip logjike

Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
896
Поени од реакции
1.428
Тој шо мисли дека стварно можело да постои соработка со орлите или е будала или тренира за будала.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.206
Поени од реакции
12.162
Македонците сториле злодела над албанците, тоа е факт, а и албанците сториле злодела над македонците, и тоа е факт.
Факт е дека вие сте биле по подобра положба под Југославија од албанците, глупо е тоа да не се знае па злобно е да се знае а да не се признае.
Истиот пристап кон албанците вие го продолживте после 91, ниту една разлика не направивте за да се солидаризирате, па дочевте оружје да се фати за да се сменат работите, што е потрагично денденес не ги прифаќате тие промени и ги рачунате како трагични. Не знам како очекувате да биде односот на еден рандом албанец кога ве чита.
Не знам како очекувате почит од албанец кога едвај очекувате да пропадне САД за да се вратат работите како што беа.
Факт е дека пред 2001 албанците не беа претставени како што треба во администрација, немаа никаква одлучувачка моќ.

Пуњо бе, греота е за твојот интелект да пишуваш вакви работи а што е најстрашно очигледно и веруваш во глупостиве.

Единственото злодело кое македонецот го направил врз албанецот е што немаме повеќе вицеви за вас како појави, најголемото „зло„ кое сте го добиле од македонецот се вицевите за гољф двојка.

Тоа што ти го нарекуваш угнетување под Југославија тоа е Пуњо е најнормална појава во едно општество да не им дозволува на неписмени офчари да стануваат директори на јавни претпријатија, градоначалници, политичари итн, ама тоа не важело само за албанците бе пуњо туку и за македонците, само што процентот на неписмени човеколики животни е далеку помал кај македонците.

И пред 1991 и после 1991 системот беше ист, за вработување требаше врска, небитно дали си македонец или албанец, потребно беше бар малку од малку да бидеш писмен бе пуњо, албанци имаше и пред 2001 во државна администрација ама направивте војна за да ги вработите неписмените човеколики животни кои нигде на светов не би добиле повеќе од офчарски стап ама во оваа држава тие ти се одговорни за твоето општество и затоа например населено место од 12000 луѓе кења како за време на турско ропство бе пуњо.

Затоа денес албанецот од Тетово ако треба ќе се прекрсти само за да оди кај доктор македонец да го лечи, бидејќи таканаречените универзитети кои што ги направивте за оние човеколики животни да добијат диплома им вадат погрешни органи на пациенти бе пуњо.

Тоа што во моментов САД ве игра на политика а вие му ги бацувате чизмите на нивните војници само кажува колку сте сервилни, што ќе правите ако глобалната политика се промени поради Х причини?

Kajgana Shop

На врв Bottom