Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Работнички за 600 000 е продаден, и после ќе збориме ние дека за долг од 3 жилиони е многу, дали ќе ги врааќа некој долговите или ќе ги плати акциите исто ти е. Затоа мислам дека ова е игра јасна од премиерот Артан Груби кои кориати моќта на позицијата и тоа што коалициониот мак партнер не е мн патриотски настроен и затоа е состојбата таква во Вардар да нема заинтересирани за купување.

Градежна компанија купува ФК... Нешто ми мириса дека ќе згасне ФК Работнички и ќе има нова Џевахир кула до Градски стадион.

Градежна компанија купува ФК... Нешто ми мириса дека ќе згасне ФК Работнички и ќе има нова Џевахир кула до Градски стадион.
Поголема глупост и да сакаше, не можеше да напишеш... таа компанија има и менаџерска агенција и застапува милион играчи, значи имаат интерес да имаат фудбалски клуб... не ги сакам комшиките, ама мислам дека во секој случај ќе бидат подобри од ова ниво на кое што се во моментов.

Исто така таа градежна компанија и менаџерска агенција е во бизнис релации со претходниот газда на Работнички. Дилов е префрлање од еден во друг бизнис.

Работнички за 600 000 е продаден, и после ќе збориме ние дека за долг од 3 жилиони е многу, дали ќе ги врааќа некој долговите или ќе ги плати акциите исто ти е. Затоа мислам дека ова е игра јасна од премиерот Артан Груби кои кориати моќта на позицијата и тоа што коалициониот мак партнер не е мн патриотски настроен и затоа е состојбата таква во Вардар да нема заинтересирани за купување.
racunaj deka so rabotnicki odat i terenite so vestacka treva do/blisku gradski, si imas tamu i prostorii za klubot kolku i da se mali, no zavrsuvaat rabota za toa sto im treba za vo makedonija. znaci na centralno mesto vo gradot imas sigurna tvoja opcija za trening i rakovodenje na klubot.

vtor bonus e toa sto nekolku se uste mladi igraci koi igraat nadvor od makedonija mozat da donesat procent preku idna prodazba. pred se tuka mislam na elif elmas. spored FIFA pravilata od sekoj transfer vo tek na karierata procent zavrsuva kaj klubovite koi go imale kako mlad igrac. elmas da napravi transfer od na primer 20 milioni evra nekolku stotina iljadi evra ke zavrsat kaj rabotnicki. a nisto cudno elmas slednite 10 godini da se prodade i 2-3 pati i toa i za pogolema osteta.

ne se glupavi turcite, si imaat napraveno esap. baska kolku sto znam tie nemaat ambicija da osvojuvaat tituli, sakaat mirna okolina za da si gi teraat menagerskite biznisi. edno e kako navivac gleda na rabotite ili nekoj koj raboti za prestiz, drugo e kako esapi nekoj koj saka da ostvari profit.

racunaj deka so rabotnicki odat i terenite so vestacka treva do/blisku gradski, si imas tamu i prostorii za klubot kolku i da se mali, no zavrsuvaat rabota za toa sto im treba za vo makedonija. znaci na centralno mesto vo gradot imas sigurna tvoja opcija za trening i rakovodenje na klubot.

vtor bonus e toa sto nekolku se uste mladi igraci koi igraat nadvor od makedonija mozat da donesat procent preku idna prodazba. pred se tuka mislam na elif elmas. spored FIFA pravilata od sekoj transfer vo tek na karierata procent zavrsuva kaj klubovite koi go imale kako mlad igrac. elmas da napravi transfer od na primer 20 milioni evra nekolku stotina iljadi evra ke zavrsat kaj rabotnicki. a nisto cudno elmas slednite 10 godini da se prodade i 2-3 pati i toa i za pogolema osteta.

ne se glupavi turcite, si imaat napraveno esap. baska kolku sto znam tie nemaat ambicija da osvojuvaat tituli, sakaat mirna okolina za da si gi teraat menagerskite biznisi. edno e kako navivac gleda na rabotite ili nekoj koj raboti za prestiz, drugo e kako esapi nekoj koj saka da ostvari profit.
Тоа е така за тренинг компезациите , ама тоа не значи дека нема да рикни хотел таму т.е. за 600к и 200-300к под рака за промена на ДУП реално добро земјиште лапнаа за хотел , а за клубот простории во Џевахир не му бегат , а за теренче ќе најдат негде .

Тоа е така за тренинг компезациите , ама тоа не значи дека нема да рикни хотел таму т.е. за 600к и 200-300к под рака за промена на ДУП реално добро земјиште лапнаа за хотел , а за клубот простории во Џевахир не му бегат , а за теренче ќе најдат негде .
i toa ne moze da se iskluci, no mislam deka kratkorocno ne e izvodlivo.

Дечки, малку да се отргнеме од апатијава, па сакам да ве прашам кој тим/тимови би го/ги составиле од играчи што сте ги следеле откако навивате за Вардар? Од она што колку-толку низ магла (за постарите играчи) се сеќавам, според мене овие се меѓу најдобрите што ги имам следено:

Голмани: Грошев, Зекир
Одбрана: Четка Јаневски, Саша Гигец, Бабунски, Најдоски, Васоски, Блесинг, Брага, Хамбарџумјан
Средина: Савевски, Рингов, Канатларовски, Петар Георгиевски, Џипунов, Хуан Фелипе
Напад: Панчев, Ќириќ, Оливеира, Вандеир

Други играчи што би ги додал: Пачовски, Боби Грнчаров, Станојковиќ, Шаќири, Грозданоски, Барсегјан.

Сигурно имам заборавени и поголем број на играчи, но на овие ми текнува во прв план. Некои од играчиве ги имам следено повеќе, некои помалку, но кога се ќе се собере, би ги одвоил Најдоски, Савевски и Ќириќ.

Најдоски беше играчиште во одбрана, а она што беше Хуан Фелипе во најдобрите денови во Вардар, тоа беше Тони Савевски само помножено со десет. Саша беше права гол машина, после него Вандеир и донекаде Оливеира, а оттогаш еве веќе 20 години ние немаме голгетер во екипа.

Имаше и голем број на wannabe играчи што продефилираа низ клубов како оној кројачот од Гана, еден Нигериец со 130кг што дојде од некој клуб од Израел, мал милион Бразилци, Срби итн. Имаше и интересни дешавки со преселба и штрајк на цела петорка од Слога во Вардар, врбувањето на голем дел од играчите од страна на Силекс, слободните на Илчо Боров, фризот на Ване Трајчов итн.
Од крај на 90-ти кога почнав активно да го следам Вардар, би ги издвоил...

Голмани: Зеко и Милошевски.
Одбрана: Гигец, Јованоски, Калц и Гајур.
Везњаци: Џипун, Урошевиќ, Тодоровски Рап-Тап, Бабунски, Демир (иако никогаш не го оствари својот екстра талент), Жаре Серафимовски, Џеко Шаиноски и Коки Аврамовски.
Напад: Ќириќ, Саше Милошевски, Шаќири и Чунга.

На почеток од 2000-ти...

Голмани: Кметовски.
Одбрана: Тетовка, Блесинг, Пикси, Брага, Маркоски и Злате Таневски.
Средина: Срѓан Захариевски, Тупан, Влатче, Дејан Ристовски и Глигоров.
Напад: Бајо, Вандаир, Оливеира, Ристе Наумов, Јове и Тричко (една од најголемите глупости во поново време, да го испуштиш може најголемиот талент со Стевче што излегле од школата во последни 20 години).

После тоа има еден празен од, се' до влезот на Градот и ерата на Самсоненко...

Голмани: Гача.
Одбрана: Грне, Злате повторно, Мичка, Хоф, Новак и Жуниор.
Везњаци: Глигоров повторно, Остоја, Фелипе, Боби Николов и Панта.
Напад: Фичо Ивановски, Барсегјан, Којашевиќ и Цујо.

Може и некого испуштив, ама горе-доле се тие по мене.
Во принцип од тоа време, освен муабетите за Рингов кои се најлегендарни, дека секогаш стоел позади сенката од рефлекторите, дека го гаѓал играчот од мислам Осијек два пати во глава од корнер затоа што му стоел преблиску или како се зезал стално со играчите на Приштина, втора најчеста приказна на секој постар навивач е колку Грошев бил слаб голман, како често знаел да извикува "Моја" на нафрлена топка па потоа истата да го прелета и да заврши во гол, како некогаш договориле нерешена со Сараево мислам дома и само него не му кажале зошто не го сметале за толку битен, па се налутил и тоа му било најдобрата партија во живот, одбранил се што можело да се одбрани дури и пенал при крај за смеа на цел Градски тогаш и слични муабети. Така да ме чудиш со изборов негов за најдобар голман :). Затоа што тие се приказните од постарите, луцидноста и штосевите на Рингов и губењето бодови ради киксевите на Грошев.
Прилично аматерски се работело во тоа време во Вардар, екипата од 80-ите е створена најмногу благодарејќи на Вишњевац и Бобек, да било до тукашните функционери тешко дека некогаш ќе се мрднело од статусот на клубот од претходните децении и речиси сите се на мислење дека да имал Вардар барем малку подобар голман во тие години ќе стигнел до уште подобри успеси.
Точно е дека се работело аматерски, но на почеток на 80-ти со влез на сега покојните Џоџа Николовски, Филип Ѓурчиновски и Трајко Стаматоски во управните органи се случува евидентен напредок. Впрочем и ангажманот на Бобек и Вишњевац го говори истотот. Е, сега колку пари, толку музика, па затоа играчите ни бегаат првенствено за Белград, Загреб и Сплит:)

Точно е дека се работело аматерски, но на почеток на 80-ти со влез на сега покојните Џоџа Николовски, Филип Ѓурчиновски и Трајко Стаматоски во управните органи се случува евидентен напредок. Впрочем и ангажманот на Бобек и Вишњевац го говори истотот. Е, сега колку пари, толку музика, па затоа играчите ни бегаат првенствено за Белград, Загреб и Сплит:)
Ѓурчиновски е и мислам против кандидатот на Ѕинго за претседател на ФФМ (тогаш ФСМ) што го спомнав во претходниот пост.

Друже, кој и да си, алал да ти е за ова!
Целото детство со спомени на Вардар ми прелета во глава како на филмска лента. Со сите овие имиња. Како гимназијалец го знаев цел состав напамет.

Лично, растев читајќи ја Монографијата издадена по повод 40 години ФКВ и со сите преноси на покоен чичко Стиков на Радио Скопје.
Татко ми беше близок со Вуле (Вишњевац).
Прва утакмица на која стариот ме однесе беше Вардар - Бекешчаба 1996-та.
Гого киксерот прими гол со лоб од далеку мислам.
Во 2003-та веќе се зачленив во Комити....

Голем поздрав до сите постари вардарци! Ќе истраеме и низ овие тешки времиња...се' додека не успееме. Вардар е симбол на македонството.

Од крај на 90-ти кога почнав активно да го следам Вардар, би ги издвоил...

Голмани: Зеко и Милошевски.
Одбрана: Гигец, Јованоски, Калц и Гајур.
Везњаци: Џипун, Урошевиќ, Тодоровски Рап-Тап, Бабунски, Демир (иако никогаш не го оствари својот екстра талент), Жаре Серафимовски, Џеко Шаиноски и Коки Аврамовски.
Напад: Ќириќ, Саше Милошевски, Шаќири и Чунга.

На почеток од 2000-ти...

Голмани: Кметовски.
Одбрана: Тетовка, Блесинг, Пикси, Брага, Маркоски и Злате Таневски.
Средина: Срѓан Захариевски, Тупан, Влатче, Дејан Ристовски и Глигоров.
Напад: Бајо, Вандаир, Оливеира, Ристе Наумов, Јове и Тричко (една од најголемите глупости во поново време, да го испуштиш може најголемиот талент со Стевче што излегле од школата во последни 20 години).

После тоа има еден празен од, се' до влезот на Градот и ерата на Самсоненко...

Голмани: Гача.
Одбрана: Грне, Злате повторно, Мичка, Хоф, Новак и Жуниор.
Везњаци: Глигоров повторно, Остоја, Фелипе, Боби Николов и Панта.
Напад: Фичо Ивановски, Барсегјан, Којашевиќ и Цујо.

Може и некого испуштив, ама горе-доле се тие по мене.

Последно уредено:
Ѓурчиновски е и мислам против кандидатот на Ѕинго за претседател на ФФМ (тогаш ФСМ) што го спомнав во претходниот пост.
Точно е. Меѓу петте кандидати е и Ѓурчиновски, но претседател станува Ѕинго. Иако се сметал за аутсајдер во трката. Иначе за помладите што веројатно не знаат, Ѓурчиновски беше директор на ПУИГ и како нивни претставник доаѓа во клубот. Еден од најголемите Вардарци што биле некогаш на позиција, заедно со Трајко, Џоџа и Блажо Ристоманов.
Друже, кој и да си, алал да ти е за ова!
Целото детство со спомени на Вардар ми прелета во глава како на филмска лента. Со сите овие имиња. Како гимназијалец го знаев цел состав напамет.

Лично, растев читајќи ја Монографијата издадена по повод 40 години ФКВ и со сите преноси на покоен чичко Стиков на Радио Скопје.
Татко ми беше близок со Вуле (Вишњевац).
Во 2003-та веќе се зачленив во Комити....

Голем поздрав до сите постари вардарци! Ќе истраеме и низ овие тешки времиња...се' додека не успееме. Вардар е симбол на македонството.
Мала исправка само, Вардар - Бекешчаба е 1994-та година;)

Поздрав голем и до тебе!

Како што кажа @Skopje Rossonera 1994-та. Неофицијално ова е и прв натпревар на кој ме однеле и мене :icon_mrgr:. Неофицијално затоа што татко ми тотално не е тип на човек како што се денешните татковци па да памти кога прв пат ме однел на стадион, али за оваа е сигурен дека ме однеле со дедо ми, на Северна на 9 август на најјакото сонце бил натпреварот, на +40. Толку сум бил мал што воопшто не се сеќавам на натпреварот, т.е. имам некои слики во глава од утакмица на Вардар од Северна сред бел ден ама тоа се некои секвенци за кои поима немам дали се баш од Бекешчаба или од некоја друга утакмица на која сум бил присутен.

Како што кажа @Skopje Rossonera 1994-та. Неофицијално ова е и прв натпревар на кој ме однеле и мене :icon_mrgr:. Неофицијално затоа што татко ми тотално не е тип на човек како што се денешните татковци па да памти кога прв пат ме однел на стадион, али за оваа е сигурен дека ме однеле со дедо ми, на Северна на 9 август на најјакото сонце бил натпреварот, на +40. Толку сум бил мал што воопшто не се сеќавам на натпреварот, т.е. имам некои слики во глава од утакмица на Вардар од Северна сред бел ден ама тоа се некои секвенци за кои поима немам дали се баш од Бекешчаба или од некоја друга утакмица на која сум бил присутен.
Не се од Бекешчаба затоа што утакмицата беше во вечерен термин.Јас на прва утакмица на стадион на која нешто се сеќавам е Вардар-Пелистер првото куп финале.Сум бил и предходно на Вардар ама како во магла не се сеќавам

Мора да е Вардар - Халмштад одиграна на 20 август 1997 во дневен жежок термин
Таму 0:0,тука изгубивме 1:0 по еден аут и кикс на нашата одбрана

Браво за момците денеска, големи 3 бода против Работнички. Конечно малце да мрднеме од мртва точка. Видлива е промена на играта, не изгледаме до толку мртво на терен, полесно освојуваме простор. Конечно се опушти и малиов србин и полека прераснува во наш најдобар фудбалер, штета што нема посолиден шут. Ќе мора вака фајтерски до крај. Него каква среќа е оној Мицевски ни е он сам не знае. Дава гол од пенал, иде накај Комити и прославувајќи во скок нагазува лошо на доскок и си еба мајката. Се надевам дека не е нешо сериозно, али ако се знае дека имаше повреда могуче пак да го изгубим на подолго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom