Политички случувања во Израел

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
Премногу зла крв има во темава и на вас не ви треба надворешен непријател,сами меѓу себе очи ќе си исповадите..што доведува до фактот оние кои не надгледувале нас (као глувци во лабораторија) одлично си ја завршиле работата..
Ne e tolku zla brat, mislam sekoj zad tastatura stanuva ogromen ko dzin, ako zborat ochi v ochi ne mi se veruva nivoto da e tolku nisko. Dobar del e pameten tuka, ko da sme na utakmica inache sekoj e za nekogo, ne e ubavo shto navredi se delkaat, sekoj si ima svoe mislenje i saka da go predomisli drugiot shto ima drugo, a nema shansi da se desi toa :toe:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.300
Divide et impera.

Плус земи во обзир и голема присутност на ботови, па да не ги антропоморфизираме со имање некаква „зла крв“ со нив.
Пошто мене ме нервида и косилката кога не сака да запали и ја пцујам до бестрага ама не е дека имам некаква „зла крв“ со неа. :unsure:
Јас те разбирам и јас пцујам на ситни и небитни работи ама не размислувам да убијам некој само затоа што има различно мислење од моето а тоа е доказ дека не сме роботи и сите исто програмирани,него луѓе..

Член од
23 август 2010
Мислења
39.373
Поени од реакции
113.755
Videoto ti e mal isecok od ona sto sakam da ti go dolovam, odnosno da probas malce da procitas za razlikata pomegju evreite i cionistite..
Добро и? Еве да речеме така е како што викаш, што има врска тоа со мене? Нит сум про Палестина нит сум про Израел, ме боли стапот за двете страни, единствено сум против ширење на екстремен исламизам низ светов. Ако алудираш на тоа што пишав дека на територијата на Палестина живееле Евреи векови наназад не мислев до толку да навлагам што и како, битно е дека живееле, капираш? Јасно ми е мене и како е настанат Израел и све тоа, не мора свештеници од 25 секунди да ми цитираш.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.397
Поени од реакции
3.820
Луѓево у цел свет а и во држава беспотребно им даваат значење на две племиња што уште од античко време традиционално се мразат.

Ќе им се потресувам за тоа што и во 21 век уште сакаат да се испоубијат меѓусебно.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.408
Поени од реакции
9.719
Koga mislis deka se si videl ...

Israel asks Germany for ammunition
Israel has asked Germany for ammunition for its ships, German Defence Minister Boris Pistorius says.
Pistorius said he would talk with Israeli partners to learn more about the details of the request. The minister added that Berlin will allow Israel to use two Heron drones the German air force has in use in the country.

Imaat sorabotka za municija odamna :D

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.646
Поени од реакции
42.196
Луѓево у цел свет а и во држава беспотребно им даваат значење на две племиња што уште од античко време традиционално се мразат.

Ќе им се потресувам за тоа што и во 21 век уште сакаат да се испоубијат меѓусебно.
исто како римјаните што го занимавале народот со спорт и гладијатори. Така у модерно време го занимаваат со војни. Прво беше короната, па Украина, сега еве Израел. Мора да има една главна тема у светот на која луѓето ќе си вадат очите. :icon_lol:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.965
Поени од реакции
5.822

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.687
Поени од реакции
33.864

Israel has asked Germany for ammunition for its ships, German Defence Minister Boris Pistorius says.
Pistorius said he would talk with Israeli partners to learn more about the details of the request. The minister added that Berlin will allow Israel to use two Heron drones the German air force has in use in the country.

Имат снемано...
@Vartolu што правиме сега, глеј какви невистини шират дека Израел немале муниција. Објасни им како навистина стојат работите, те молам.

:unsure:

Автоматски споено мислење:

Јас те разбирам и јас пцујам на ситни и небитни работи ама не размислувам да убијам некој само затоа што има различно мислење од моето а тоа е доказ дека не сме роботи и сите исто програмирани,него луѓе..
Вакви работи имало??
Сум пропуштил, многу активна е темава... Инаку баш ќе спремев пуканки. :unsure:

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.428
Поени од реакции
11.267

Чоеков се првртува во гроб ради бруката на својот народ.

FB_IMG_1697106533412.jpg

Член од
12 јануари 2022
Мислења
649
Поени од реакции
1.318
Отприлика ист тип на прашање како следново: Дали твоите дома знаат дека си педер, и зошто не? :unsure:

Елоквентно објаснето. (y)

ОК, тебе не те жалам - за нормални луѓе не е ама ти дефинитивно да го погледаш видеото, да видиш за што јадeш гoмна.

@poimanemam да знаеш дека можеби не е цитро одговорот на нашава дилема.. :unsure:
И на слепците им стана веке јасно дека си par exelance комунјар во душа ..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.687
Поени од реакции
33.864
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.650
исто како римјаните што го занимавале народот со спорт и гладијатори. Така у модерно време го занимаваат со војни. Прво беше короната, па Украина, сега еве Израел. Мора да има една главна тема у светот на која луѓето ќе си вадат очите. :icon_lol:
Различно е.
Со гладијатори, спорт и леб, целта била народот да е мирен.
Со ова сега, целта е народот да почне да се коле ко мрднат

Kajgana Shop

На врв Bottom