- Член од
- 25 октомври 2016
- Мислења
- 238
- Поени од реакции
- 226
Da be malu chudno, moze ima nekoj kanal za beganje, inache dotolku da se zabeganiИронијава… им дадоа 24 часа, а они немаат кај да бегаат!
Едино в море да се фрлат!
Da be malu chudno, moze ima nekoj kanal za beganje, inache dotolku da se zabeganiИронијава… им дадоа 24 часа, а они немаат кај да бегаат!
Едино в море да се фрлат!
Ова е Газа:Не знам зошто го направија ова Хамас, не се сомневам дека знаат после ова Евреите ќе ги дерат живи. Или се суициди или имаат некој 9d план во позадина. Додуша они се буквално суициди така да сепак најпростата опција е најреална.
...видиш како приметуваш, паметен си тиJas gledam posiroko na nastanov i vojnava.. Mislam deka namerno Izrael go dozvoli ova da se desi.. Ne moze Mosad, 3ta najdobra razuznavacka sluzba posle britanskata i americkata da ne znae deka se sprema napad.. Gi znaat kakvi gomna se i kolku omraza ima vo palestincite i ostaveni se da se izivuvaat vrz pogranicnoto naselenie, nekolku iljadi evrei, za svetot da bide na nivna strana.. Ene sega so onie videa kade sto se prikazuvaat Hamas kako krvolocni, ubivaat i siluvaat, svetot so drugi oci gi gleda palestincite.. Toa e i celta na Izrael... Svetot (osven arapskite zemji) da gi podrzi vo akcija za cistenje na Gaza.. Eve sega Usa nosi brodovi i nosaci na bregot na Izrael, izraelcive narednive denovi ke pocnat so cistenje na Gaza a okolnite arapski zemji isplaseni od USA ke stojat na strana.. I da, ne e tolku mokjna izraelskata vojska kolku sto ima mokjen sojuznik (USA)..
Da be i ja toa go gledav Nova godina praznuvaat, strashno …Gaza u momentov gori
Јас работам за Израелци цели две години,никаква разлика нема со Муслиманите.На добар ден или добро утро не возвраќаат од што се гадови.Се клањаат исто ко шипците,се облакаат како шофери од јсп и смрдат на јагнешко..По екстремно племе не постои.Една колешка у спа што работи секоја вечер наоѓа гомна у сауна,серат таму у сред сауна не користат тоалет. Огин да ги изгориНе сум чул такви искуства од другари и другарки што биле во Израел.
Ќе ти кажев на што да се концентрираш, ама ќе добијам бан на кајгана и тоа перманентен, така да нема да паднам на твое нивоkoncentiraj se na igracnica temite, ke ti pobegni zamokot.
nema vrska kaj si, do dietata e... ti vaka glupicok i plus korenojadec ne si sposoben da razmisluvas i rezoniras. tebe konstantno treba nekoj da ti kazuva sto i kako i da ti crta. ednostavno glup si, sto e najtragicno i sam znaes deka e taka.
Нема што да изгубат? Ти што мислиш дека таму живеат исклучиво суицидни орки и нема друго население?И така 60 години Палестинците седат во урбан пекол и гледаат додека Израелците им живеат на нивна земја како луѓе. Они немаат апсолутно ништо што да изгубат.
Кога нема ефикасен меѓународен систем(читај ООН), и кога една империјалистичка сила владее со Светот(читај УСА), ваквите работи се нормални!Gaza u momentov gori
aj sega gluposti, ke si ja pravdas tezata demek ovie namerno tepaat stranci.... 10te nepalci sto se zaginati se pogodeni so raketa vo prviot bran napadi, inace studirale agronomija i rabotele na farmite odma do gaza. eve ima nekolku zarobeni tajlandzani isto od farmite pa se odneseni vo gaza i se ok spored taljanskiot ambasador. Eve ti za nepalcite.Непал потврди дека 10 од 17 киднапирани граѓани на Непал се убиени. Неколкумина избегале со повреди, еден не е контактибилен, значи 11 луѓе.
Од Непал. Сиротиња на печалба во Израел. Ама Хиндуси, па и тие се легитимна цел.
Кој не е легитимна цел таму?
Da be i ja toa go gledav Nova godina praznuvaat, strashno …
Длабочина...а ние женските што ќе мериме? а?