Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Последните дваесет дена снимање, ради штрајкот, ќе мора да се изведат без двајцата автори, кои се должни комплетно да апстинираат. Но, не се плашете, наместо нив главна ќе биде онаа легенда што уште пред да почне емитувањето на серијата, изјави - За нас беше природно да го адаптираме Толкин да биде според реалноста во која живееме.

Ебати глупата будала, ебати.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.911
Ја гледам епизодата од ГОТ со борбата против Night King. Заборавив каква 70 минутна навреда беше тоа за сите фанови кои со нетрпение чекаа 10 години.

Очите ми истекоа у темнината.

Shame.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Ја гледам епизодата од ГОТ со борбата против Night King. Заборавив каква 70 минутна навреда беше тоа за сите фанови кои со нетрпение чекаа 10 години.

Очите ми истекоа у темнината.

Shame.
Лоша снимка си гледал :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
Behind every milestone in human history stands a monster.

-Yellowstone

Како само се навлеков на серииве од Тејлор Шеридан... Пред само месец дена да ми спомнеше некој дека нешто слично ќе се случи ќе му се изнасмеев во фаца.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.211
Поени од реакции
8.312
Behind every milestone in human history stands a monster.

-Yellowstone

Како само се навлеков на серииве од Тејлор Шеридан... Пред само месец дена да ми спомнеше некој дека нешто слично ќе се случи ќе му се изнасмеев во фаца.
John Dutton(kevin costner) e sin ili vnuk na Spencer dutton od 1923 serijava?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
John Dutton(kevin costner) e sin ili vnuk na Spencer dutton od 1923 serijava?
Не може да е син, зашто нели татко му се вика Џон, исто. Значи внук, но има две спротивставени мислења чиј син е Џон Датон 2, односно таткото на Џон Датон 3 (Кевин Костнер) - едното е дека е син на Спенсер и Алекс од 1923 серијата (малиот Спенсер го имаше и во Yellowstone, во 4 сезона, во едно од тие flashback-овите), а другото дека е син на Џек Датон (внукот од брат на Спенсер) и Елизабет, исто од 1923, и во тој случај Спенсер би му бил дедо на таткото на Џон Датон 3, и негов прадедо. Јас мислам дека првото е поверојатно, ќе дознаеме во втора сезона на 1923, најверојатно.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Поврзани се Yellowstone, 1883 i 1923? Пошто гледам се збори за исти ликови, Датони.
И како би било најбоље да се гледаат?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
Поврзани се Yellowstone, 1883 i 1923? Пошто гледам се збори за исти ликови, Датони.
1883 и 1923 се prequels на Yellowstone. Јас ги гледав потполно измешано: прво 1923, па 1883, па Yellowstone и не ми направи некоја разлика, ама мислам дека подобро би било да почнеш со Yellowstone, па 1883, па 1923. Инаку 1883 е за првата генерација Датонови, дејството е сместено во други држави (Тексас, Вајоминг) само крајот е во Монтана и е одговор на прашањето зошто баш таму е основан ранчот Yellowstone. Минисерија е и според мене е далеку послаба од другите две. 1923 е за други генерации Датонови, од кои само еден, но сега пораснат е лик кој го има и во 1883. Yellowstone е сместена во денешно време, скоро сто години по 1923. Како сакаш гледај ги, ништо нема да изгубиш.

Член од
27 јуни 2023
Мислења
219
Поени од реакции
600
Како тебе ти одговара бидејќи се работи за различни генерации и приказни на фамилијата Датон.Инаку хронолошки прво иде 1883,1923 па Yellowstone.
Во најава ќе има и нови спинофс и продолженија поврзани со Yellowstone,една од нив ќе биде и нова серија со Метју Мекконахи.
Инаки има и други сосема солидни серии креирани од умот на Taylor Sheridan што не се поврзани со Yelloestone и Датон фамилијата Tulsa King со Сталоне,Mayor of Kingstown и Lioness сега скоро излегоа две епизоди.
Има во најава и нови серии,Taylor Sheridan is on Fire!!!!

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.594
Поени од реакции
14.047
Вчера ја довршив The Last Kingdom.
Добра серија е и според мене многу потценета. На форумов има само неколку мислења за неа.
Во серијата е прикажана англиската страна на битката против Викингите. Малку ја одолговлекуваа работата, немаше потреба од 5 сезони ама океј е.
Секој што е фан на Викинги, Гејм оф Тронс и слично обавезно да ја изгледа. Застапени се повеќе ликови иако се се' врти околу Утред.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Вчера ја довршив The Last Kingdom.
Добра серија е и според мене многу потценета. На форумов има само неколку мислења за неа.
Во серијата е прикажана англиската страна на битката против Викингите. Малку ја одолговлекуваа работата, немаше потреба од 5 сезони ама океј е.
Секој што е фан на Викинги, Гејм оф Тронс и слично обавезно да ја изгледа. Застапени се повеќе ликови иако се се' врти околу Утред.
Predobra serija, prelosha gluma na glavniot lik.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.220
Поени од реакции
34.812
За нас беше природно да го адаптираме Толкин да биде според реалноста во која живееме.

Ебати глупата будала, ебати.
За нив е природно, во рамките на ненормалноста што они ја рачунаат за „природно“.
Најпосле нели гледаш дека една адаптација не ја направија саглам, не знам што очекуваш овде... Едноставно држи се до книгите и не се замарај.

Kajgana Shop

На врв Bottom