Хорор филмови

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Пред некој месец го гледав „In mouth of madness“ од Карпентер. Добар е филмот, приказната се базира врз делата на Х.Ф. Лавкрафт што во секој случај е добра идеја, но филмов не ми остави толку добар впечаток како „The Thing“ или „Prince of Darkness“. Сепак, да бидам искрен кога бев мал еден од најгледаните филмови од Карпентер ми беше „Big trouble in Little China“. Тој не е баш хорор:wink:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Гледај го Village of the Damned од Карпентер. Не е од калибарот на Принс оф Даркнес или Д Тинг, али не е ни лош.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Гледај го Village of the Damned од Карпентер. Не е од калибарот на Принс оф Даркнес или Д Тинг, али не е ни лош.
Со децата со телекинетички и др. моќи? И со Кристофер Рив? Ако е тој го имам гледано, добар е.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Аи, кога бев мал со недели имав трауми после Village of the Damned, пред некое време пак го гледав, добар филм.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
The thing е одличен, но зар спаѓа во хорор? Стварно не знаев, мене како акција ми се виде :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Хорор/СФ. Незнам зашто си го проценил како акција, релативно спор филм е.

PrincezZ

Death It's Only The Begin
Член од
25 март 2010
Мислења
123
Поени од реакции
9
Јас никако не можам да гледам хорор филмови...
Морбидно е...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
БТЊ се снима приквел на The Thing, и таа вест ни доаѓа со одличен знак,како за старт! Режисерот којшто ќе биде задолжен за него е тотален анонимус( Matthijs van Heijningen Jr):tapp:

Само што овојпат ќе ни бидат прикажани Норвежаните, т.е нивното наоѓање на вселенскиот брод и првиот контакт на ејлиенот со луѓето, поточно нивната приказна, искрено мислам дека ќе бидам многу разочаран знаејќи дека овој филм ми е во топ 3 од жарнот СФ/Хорор, проклети римејци..:nenene:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
БТЊ се снима приквел на The Thing, и таа вест ни доаѓа со одличен знак,како за старт! Режисерот којшто ќе биде задолжен за него е тотален анонимус( Matthijs van Heijningen Jr):tapp:

Само што овојпат ќе ни бидат прикажани Норвежаните, т.е нивното наоѓање на вселенскиот брод и првиот контакт на ејлиенот со луѓето, поточно нивната приказна, искрено мислам дека ќе бидам многу разочаран знаејќи дека овој филм ми е во топ 3 од жарнот СФ/Хорор, проклети римејци..:nenene:
Aj да ги ебам. Значи секој филм ќе пробаат да го "освежат". Ги боли кур за класиците, битно прават пара...добра пара. Незнам само кои глумци ќе можат да ги заменат глумците од оригиналот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
ЛОЛ кои глумци? како бе кои:pos2:

Ќе ја стават, Megan Fox, важно фаца е! ќе :drk: тинејџерите на трејлерите! или па оној типот од Твајлајт како се викаше? ќе го мења на Расел Кроу :pos2:

Само приквел режиран од Карпентер или Ридли Скот признавам кога се работи за легендарниот The Thing!!!!! :vozbud:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
ЛОЛ кои глумци? како бе кои:pos2:

Ќе ја стават, Megan Fox, важно фаца е! ќе :drk: тинејџерите на трејлерите! или па оној типот од Твајлајт како се викаше? ќе го мења на Расел Кроу :pos2:

Само приквел режиран од Карпентер или Ридли Скот признавам кога се работи за легендарниот The Thing!!!!! :vozbud:
Што ми даде идеја, ај да се собереме ние од форум, да чекаме да падне магла по езерава, да изнајмиме бродче и да направиме prequal на The Fog (1980) ... кога може секој... Римејк веќе направија и се покакаа The Fog (2005) ... не сакав ни да го гледам ама слушнав дека бил страва. Страв ги фатило сите од тоа кој се не почнал да снима хорори :pos:

А за една јадна оцена од 3.3, на форумов ќе ја собереме :pos:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Се шушка дека Сем Раими сака да прави приквел или продолжение на Evil Dead. Типот може да приреди најразновидни изненадувања (и арни и неарни) па да видиме...

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
ne dobri novi horor filmovi

koj saka horor stari filmovi ke gleda
novoto se e sranje

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Што ми даде идеја, ај да се собереме ние од форум, да чекаме да падне магла по езерава, да изнајмиме бродче и да направиме prequal на The Fog (1980) ... кога може секој... Римејк веќе направија и се покакаа The Fog (2005) ... не сакав ни да го гледам ама слушнав дека бил страва. Страв ги фатило сите од тоа кој се не почнал да снима хорори :pos:

А за една јадна оцена од 3.3, на форумов ќе ја собереме :pos:
Може да се направи комбинација лол!

Иначе да, многу јак е The Fog! (1980) многу језив и морбиден али тоа е кога прави филм маестеро Карпентер нема лабаво :vozbud:

Се шушка дека Сем Раими сака да прави приквел или продолжение на Evil Dead. Типот може да приреди најразновидни изненадувања (и арни и неарни) па да видиме...
Јок, толку од Сем Раими. Отиде човекот у холивудските ефтини трикови..

@Cilemile, Точно.

Kajgana Shop

На врв Bottom