A mreza imas??Во Албанија сум и немам ни интернет ниту можам да ѕвонам, а пишуваше 1 GB интернет во земјите на Западен Балкан и бесплатни повици и пораки кон сите мрежи.
Не, немам мрежа не можам да ѕвонамA mreza imas??
Na vodafone pokusaj da se povrzis i so 3G only.Не, немам мрежа не можам да ѕвонам
Sent from my SM-A013G using Tapatalk
Пробав, ни тоа не функционира, и кога ќе ѕвонам некаде само пишува бројот не е важечкиNa vodafone pokusaj da se povrzis i so 3G only.
Мене во Италија додека бев само некој пат фати мрежа Lycamobile, додека А1 имаше нон стоп мрежа и ми стасуваа смс промоции од страна на А1 за припејд бројчето.Пробав, ни тоа не функционира, и кога ќе ѕвонам некаде само пишува бројот не е важечки
Odi vo Lycamobile sim toolkit, od opcija na mreza auto odi na manuelno potoa na Roaming......Пробав, ни тоа не функционира, и кога ќе ѕвонам некаде само пишува бројот не е важечки
Каде е тоа sim toolkit, јас вклучив на мануелно и на роаминг во Lycamobile services и пак ништоOdi vo Lycamobile sim toolkit, od opcija na mreza auto odi na manuelno potoa na Roaming......
Pred 3 nedeli bev albanija se raboti bez problem....na vodafone, se se prikluci samo bez manuelni prebaruvajna, isto i kosovo i crnagora(kosovo na ipko,crnagora na One)
Еве исто ама кај мене нема нет ни мрежаOdi vo Lycamobile sim toolkit, od opcija na mreza auto odi na manuelno potoa na Roaming......
Pred 3 nedeli bev albanija se raboti bez problem....na vodafone, se se prikluci samo bez manuelni prebaruvajna, isto i kosovo i crnagora(kosovo na ipko,crnagora na One)
Status imas ON, imas i R i deka imas mreza broevite zvoni gi so +3897x xxx xxx data roaming ON, nekoj neka ti zvoni od Mk, sto mu kazuva.??Еве исто ама кај мене нема нет ни мрежа
Ги ѕвонам така и во ред е, сега уште интернет што немам а треба да имам 1 GB во земјите од Западен БалканStatus imas ON, imas i R i deka imas mreza broevite zvoni gi so +3897x xxx xxx data roaming ON, nekoj neka ti zvoni od Mk, sto mu kazuva.??
Pisi brojot na pp,
А ова уште стои на апликацијата 4,31 GB колку што инав кога ја напуштив Македонија, а нема интернет воопшто не ми се вклучува mobile data во Албанија, а треба да имам 1 GBStatus imas ON, imas i R i deka imas mreza broevite zvoni gi so +3897x xxx xxx data roaming ON, nekoj neka ti zvoni od Mk, sto mu kazuva.??
Pisi brojot na pp,
Data roaming уклучи на always да е ама ко што гледам горе стои R ама види тоа случајно да не има повеќе опции да избереш.А ова уште стои на апликацијата 4,31 GB колку што инав кога ја напуштив Македонија, а нема интернет воопшто не ми се вклучува mobile data во Албанија, а треба да имам 1 GB
Нема таква опцијаData roaming уклучи на always да е ама ко што гледам горе стои R ама види тоа случајно да не има повеќе опции да избереш.