НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.887
Поени од реакции
21.774
Дончиќ најјакиот европски кошаркар у историјата според Змејрунас Бламсикедничиус.

Аеее да напраимо најјаку петорку што су играле и играф у НБА ама у поново време.
Сфе центри хаха
Паркер, Гасол,Новицки,Јанис, Јокиќ.

Дончиќ прва измена хаха.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Исто беше и со Портер, дечкото има три операции на грбот и дава максимум, затоа ми беше глупо кога тука му судеа од неколку плејоф натпревари без да го гледаат претходно.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.033
Исто беше и со Портер, дечкото има три операции на грбот и дава максимум, затоа ми беше глупо кога тука му судеа од неколку плејоф натпревари без да го гледаат претходно.
Џеф Грин, операција на отворено срце...

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.486
Поени од реакции
10.067
Ubava ekipa na Denver, mokjna sezona i brutalen plejof, i interesna proslava na celo so Dr. Strahinja :pos:

Epten zasluzuvaat skoro site vo timot. Marej bukvalno se raspadna odkako zavrsi. Se vide kolkav teret ima od povredite i site kritiki od prethodnite sezoni. Da e zdrav prav, ocekuvam uste podobri naredni sezoni od nego, mislam deka kje igra so minimalen pritisok sporedeno so sezonava.

Последно уредено:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Џеф Грин, операција на отворено срце...
Кога сме веќе кај болни теми, се сеќавам еден од моите омилени тренери Џорџ Карл додека ги водеше Денвер победи рак, и тоа два пати во неколку години вториот пат откако претходно ги внесе во конференциско финале и после тоа потоп.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Мислам дека спомнав, оти само две утакмици на Денвер пропуштив овој плеј-оф. (тоа е една од поволностите на тоа, ако можеш, да бидеш сам свој газда)

IMO, иако ги збриша Езерџиите, сепак тие беа најтешкиот противник и тие 4 утакмици, иако добиени, беа потешки од другите во плеј-офот, со све финалните.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.151
Поени од реакции
11.798
Покрај Јокарата, за Unqle Jeff и за Гордон ми е особено мило прстен што зедоа. Првиот ненормално интелегентен играч, на 30 и кусур држеше лекции во одбрана (во серијата со Милвоки, кога беше со мртвиот Дјурант во тим изигра ѕверски утакмици), овде се гледа дека очигледно влијае на цел тим и таков еден ветеран е ите како потребна алка во пат до титула.

Гордон исто, го украдоа буквално во натпреварите за куцање, после тоа повреди, па сам имаше дадено изјава дека не оди да куца повеќе и можеби би се натпреварувал во шут за 3.
Ја насочи цела енергија кон тоа да стани одбранбен фактор, ја редефинира својата игра и имаше најтешки мечапи во патот на Денвер до прстен.
Исклучително скромен и трпелив, му посакувам барем уште една титула со Јокарата.
Денвер апсолутно издоминира годинава, сите пофалби ги заслужуваат и се надевам гомна како Перкинс и останати „аналитичари“ ќе го сркаат цело лето тоа што го дробеа сезони наназад.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.362
Поени од реакции
35.008
Да не заборавиме и признание за Мајами, голема работа направија.

1686682515210.png

IMO, иако ги збриша Езерџиите, сепак тие беа најтешкиот противник и тие 4 утакмици, иако добиени, беа потешки од другите во плеј-офот, со све финалните.
Word.

НБА е игра на matchups. Малтене истиве Денвер изгубија лани од Вориорс кои продужија до титула, а кои релативно лесно изгубија од Лејкерс, кои па изедоа метла од Денвер. Додуше метла во 4 блиски утакмици и која со подобар тренер (и поприземјен Леброн) можеш и друкчије да биде, ама сепак метла... Нема изразено доминантен тим во моментов, од тој аспект интересна е лигата како никогаш досега.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Сега го чекаме драфтот на 22 јуни...па следува бурно лето со многу трејдови.Многу ме интересира Феникс за плеј кој ќе земат,и што ќе биде со Лилард.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.114
Поени од реакции
13.441
Пре заслужено за Денвер.

Џокерот и екипата заслужено. А и франчизата.
Што веруваше во тоа што го градеа, посебно во Мареј и Потер што ги задржаа и покрај сериозните повреди .
Е ова е тој trust the process филм за кој говореше Ембид .

Член од
19 март 2013
Мислења
3.216
Поени од реакции
4.847
Сеа уште да се сретнат Франција - Србија на светското и да го лапне курот пак Ембид , да не си му у кожа на искомплексираниот афрички кловн. :sramezliv:

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.637
Поени од реакции
4.513
Кога сме веќе кај болни теми, се сеќавам еден од моите омилени тренери Џорџ Карл додека ги водеше Денвер победи рак, и тоа два пати во неколку години вториот пат откако претходно ги внесе во конференциско финале и после тоа потоп.
Nemase on rak, tuku sin mu..
Автоматски споено мислење:

Мислам дека спомнав, оти само две утакмици на Денвер пропуштив овој плеј-оф. (тоа е една од поволностите на тоа, ако можеш, да бидеш сам свој газда)

Vic na denot..

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom