UEFA Champions League - Season 2022/23

Кој ќе биде шампион во ЛШ?

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.936
Поени од реакции
30.929
Туку дај изјаснете се уште сега пред утакмица...у финале дали за Интер или Милан ќе навивате?, пошто за Реал не верувам дека ќе биде, чика Бенз ќе ги реши Сити.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.755
Реално, мене некако ми е глупо правилово, дека ако имало промена на посед, дека ВАР не може да се активира. За посед може да се смета и само еден допир на топка од страна на играч на Реал, или пак може да добиеш посед напикан во своја половина каде ке мора да играш ризичен пас. Како е можно ВАР да реагира за црвен картон, пенал, па и игра со рака?!(за ова и не сум најсигурен дали може) без оглед на тоа дали имало промена на посед или не?

Ако немало прекин на игра, нека вратат колку сакаат наназад, за да видат дали топката излегла во аут или не или имало друг нерегуларен момент. Сите сигнализираа дека топката е надвор, Винисиус не ни потрча да затвара, мислеше дека е аут.

Исто ко правилото за игра со рака кога играчот што асистира за голот играл со рака, не се суди, а ако тој го даде голот, тогаш е рака. Па имаш вакви дебилни ситуации.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не знам за другите лиги, ама во Англија, какви се не удари в рака од одбрамбени се судени е за чудење.

Oчигледно не пратиш шо се дешава, така да продолжи со следење фудбал преку јутуб скиллс и фб фан групи на реал од занзибар.
Ако нешто пратам сезонава е Реал во ЛШ, а и вчера ја гледав утакмицата, иако не сфаќам што има врска муабетот од претходно со што јас пратам или не пратам?

Член од
29 април 2015
Мислења
4.322
Поени од реакции
4.238
Реално, мене некако ми е глупо правилово, дека ако имало промена на посед, дека ВАР не може да се активира. За посед може да се смета и само еден допир на топка од страна на играч на Реал, или пак може да добиеш посед напикан во своја половина каде ке мора да играш ризичен пас. Како е можно ВАР да реагира за црвен картон, пенал, па и игра со рака?!(за ова и не сум најсигурен дали може) без оглед на тоа дали имало промена на посед или не?

Ако немало прекин на игра, нека вратат колку сакаат наназад, за да видат дали топката излегла во аут или не или имало друг нерегуларен момент. Сите сигнализираа дека топката е надвор, Винисиус не ни потрча да затвара, мислеше дека е аут.

Исто ко правилото за игра со рака кога играчот што асистира за голот играл со рака, не се суди, а ако тој го даде голот, тогаш е рака. Па имаш вакви дебилни ситуации.

Според ова секој претходен аут би требало да се проверува со ВАР, тоа е нелогично и невозможно.
Правилото си е ок, ама според мене треба друго правило, како во тенисот, секоја екипа да има право на 3 challenge ситуации.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.314
Поени од реакции
19.789
Туку дај изјаснете се уште сега пред утакмица...у финале дали за Интер или Милан ќе навивате?, пошто за Реал не верувам дека ќе биде, чика Бенз ќе ги реши Сити.
Јас не се изјаснувам, си знајте за мене :gjavol:

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Знаев дека се идиоти фарсашиве, ама до волку бе...
Автоматски споено мислење:

Таа е поентата.

Ако добро памтам вас и од соблекувални ве вратија, за пенал да ви дувнат :D а не ќе ми зборат сеа промена посед, 2 минути ќе прошле залудно :pos:
Кога нешто е неправилно, мора да се санкционира.

Последно уредено:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Ама истово би важело и за корнер/голаут кои не биле правилно досудени, па после нивното изведување паднал гол.

Исто за било кој фаул. Колку пати се случило да свирнат непостоечки/мек фаул, па после него да падне гол. Или да не досудат фаул за некој тим, некаде околу 16никот на противникот, што би бил потенцијален гол.

Ако веќе се оди до таа крајност, подобро нека стават роботи или компјутери да судат, отколку да има проверки на буквално секоја спорна одлука.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.943
Поени од реакции
116.462
Па ова не е некоја грешка која којзнае колку влијаеше на резултатот, имаа Реал посед после тоа, значи голот падна после минута и пол-две од аутот. Дека е аут ок, нема збор, ама не е директно оштетен Реал, тоа е муабетот.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.075
Поени од реакции
1.573
Сити синоќа онака, мех. Она што не го очекував и што ми прави мачнина накај повраќаници е она неочекуваното од Реал....почнувајќи од нивниот влез, пристап, однос и до самиот крај а и после тоа. Ѓупски! Кај им удрија квалитетен ќотек на Сити па уште не помина ни една ебана одлука на судијата а овие да не квичат околу него ко лилјаци. Капак вие фановиве. Срамота е луѓееее не сме од вчера!!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.943
Поени од реакции
116.462
Сити синоќа онака, мех. Она што не го очекував и што ми прави мачнина накај повраќаници е она неочекуваното од Реал....почнувајќи од нивниот влез, пристап, однос и до самиот крај а и после тоа. Ѓупски! Кај им удрија квалитетен ќотек на Сити па уште не помина ни една ебана одлука на судијата а овие да не квичат околу него ко лилјаци. Капак вие фановиве. Срамота е луѓееее не сме од вчера!!
Колку време го немаш гледано Реал, од 2003 година? Изгледа заборавате какво колење и квичење имаше меѓу Барса и Реал додека беа Мурџо и Пеп тренери, да не зборам и за понатака во Меси и Роналдо ерата, секое паѓање на играч беше проследено со трчање на 11 души кон судијата, урлање, кревање тензии, тепачки и слично. Мислам, немам ништо против Реал ама не се од сега вакви, јебига. Секако не се ни Сити поарни од тој аспект.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.755
Ама истово би важело и за корнер/голаут кои не биле правилно досудени, па после нивното изведување паднал гол.

Исто за било кој фаул. Колку пати се случило да свирнат непостоечки/мек фаул, па после него да падне гол. Или да не досудат фаул за некој тим, некаде околу 16никот на противникот, што би бил потенцијален гол.

Ако веќе се оди до таа крајност, подобро нека стават роботи или компјутери да судат, отколку да има проверки на буквално секоја спорна одлука.
Ги мешаш ситуациите. Во поголемиот дел од твоите примери има прекинато игра, судијата свирнал и донел одлука. Тука немаше такво нешто.

Според ова секој претходен аут би требало да се проверува со ВАР, тоа е нелогично и невозможно.
Правилото си е ок, ама според мене треба друго правило, како во тенисот, секоја екипа да има право на 3 challenge ситуации.
Не секој аут е сомнителен, ова некако, апла беше дека е огромна шанса дека е аут. Се слагам со challenge ситуации, иако и тука ништо не е апсолутно, и пак имаш човечки фактор кој некои фаули би можел да ги свири како пенал, рака како пенал итн. За аутиве е тоа, 100% може да видат дали е или не.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Ги мешаш ситуациите. Во поголемиот дел од твоите примери има прекинато игра, судијата свирнал и донел одлука. Тука немаше такво нешто.
Да, ама одлуката е нерегуларна. Технички, и тука донел одлука дека не треба да свири. :)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Па ова не е некоја грешка која којзнае колку влијаеше на резултатот, имаа Реал посед после тоа, значи голот падна после минута и пол-две од аутот. Дека е аут ок, нема збор, ама не е директно оштетен Реал, тоа е муабетот.
Озбилно за ваква ситуација е плачењето на форумот? Не ја гледав утакмицата и мислев директно се оштетени од аут во гол, а они и посед имале во меѓувреме од спорната ситуација до голот. :pos:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Имам впечаток дека на Гвардиола над 60% од натпреварите на гостински терен во нокаут фаза од ЛШ му се нерешено. Немам проверено за точен процент, ама уште од времето во Барселона, па Баерн и сега Сити, многу многу често играат нерешено на гости во нокаут фаза (сезонава сите 3 натпревари ги изиграа со идентичен резултат 1-1, против Лајпциг, Баерн и сега Реал).
Еве статистика дома - гости во ЛШ за сезонава.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.674
Поени од реакции
59.794
Можеби треба комшиите и ние да си пишуваме на Серие А темата, и онака никој овде не се замара, ама ајде :D

Значи за нас кои навиваме за Интер и за Милан двомечот е поголем од финалето. Можеби малку и од причина што и едните и другите ќе бидеме аутсајдери во финалето, но многу повеќе затоа што исфрлање на најголемиот ривал во полуфинале е еднакво на десетина финалиња и 1000 оргазми.

Во меѓувреме, Инзаги не се истакна нешто посебно со составот за вечерва, ги седна Лукаку и Брозовиќ на клупа и ќе чека комшиите да издишат па да ги нападне во последните десетина минути. Не знам каков мастерплан смислил Пиоли ама за неупатените, од двајцата заедно еден саглам тренер не можеш да направиш. Очекувам тврд и грд прв натпревар и се да се решава следната недела.

Исто за неупатените, денес домаќини се Милан, стадионот е ист, разликата е во атмосферата. Домаќинот има 3 од 4 трибини за своите навивачи.

Хајлајтс од последното полуфинале помеѓу Интер и Милан пред 20 години кое го добија комшиите по правилото гол во гости:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom