- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 26.329
- Поени од реакции
- 43.112
Хари е disgrace за фамилијата, најверојатно жена му го има свртено против нив. Тоа е кога ќе земеш жена од лоша фамилија.
Па и фамилијата не му е нешто за пофалба, тоа што не им чини во ваквата ситуација е тоа што снаата е подеднакво изопачена, арогантна и самобендисана како нив.Хари е disgrace за фамилијата, најверојатно жена му го има свртено против нив. Тоа е кога ќе земеш жена од лоша фамилија.
Па каде си ти, веста е стара минимум 5 (ПЕТ) часа, истерав и ручек и попладневна дремка откако ја прочитав, а ти дури сега пишуваш.
За другите работи немам одговор, ама за едно си во право, Британската политичка ситуација ми е фетишПа каде си ти, веста е стара минимум 5 (ПЕТ) часа, истерав и ручек и попладневна дремка откако ја прочитав, а ти дури сега пишуваш.
Те прашувам бидејќи гледам Британциве ти станаа политички фетиш после 23 јуни 2016, ама на денови како денешниов ми делуваш како да си почнал да шлајфуваш.
И што велиш, ова што им се случува на Шкотланѓаните и општо на Британците е производ на излегувањето на Велика Британија од ЕУ, или е уште само една последица на либерал-фашистичкото учење кое има земено силен замав низ Европа и Северна Америка од почетокот на 21-от век па наваму ?
За објективна критика на британската политичка сцена, тука е Најџел Фараж - ако не најзаслужниот, тогаш дефинитивно еден од најзаслужните за успехот на референдумот за излегување на Велика Британија од ЕУ.За другите работи немам одговор, ама за едно си во право, Британската политичка ситуација ми е фетиш![]()
The UK is set to be one of the worst performing major economies in the world this year, according to the International Monetary Fund (IMF).
It says the UK economy's performance in 2023 will be the worst among the 20 biggest economies, known as the G20, which includes sanctions-hit Russia.
The IMF predicts the UK economy will shrink this year, although this is a small upgrade from its last forecast.
It also warned of a "rocky road" for the global financial system.
It follows the collapse of two US banks last month, closely followed by a rushed takeover of Swiss banking giant Credit Suisse by its rival UBS, which sparked fears of another financial crisis.
The IMF had already forecast that the UK would experience a downturn this year and be bottom of the pile of the G7 - a group of the world's seven largest so-called "advanced" economies, which dominate global trade and the international financial system. The UK topped the group in 2022 during the pandemic rebound.
It now expects the UK economy to shrink by 0.3% in 2023 and then grow by 1% next year.