НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Greshka sum so podatokot, igrase na 2 utakmici i dvete gi izgubija.
Автоматски споено мислење:

16 razlika im vratija vo 4/4

Pocetok na 4/4 ja zagledav vo kladilnica 20 bese koeficientot za Hit...

Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Јанис не играше 2 утакмици. Изгубија 4. Вчера промаши 13! слободни. Убо прашање му постави новинарот. Да, FAILURE е. Како шо беше failure за Леброн, Коби, Стеф, Џордан секогаш кога не освоиле титула. Ако си ол-тајм грејт секоја сезона е TITLE or BUST кога си во прајмот. Не знам шо се лути Јанис.
Јордан и Failure ги стави во иста реченица :pos: :pos::pos::pos:
Џордан има од 6 финалиња 6 прстена.
Прајм Џордан од 1991 до 1998 од изиграни 26 плејоф серии има изгубено само една во 1995 против Орландо со Шек и Пени Хардавеј 4-2
И тоа откако се врати после првото "пензионирање" од една година.
Се извинувам што отидов офтопик но морав да изреагирам :)

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.304
Поени од реакции
3.357
Na Filadelfija itekako im se otvori i olesna patot do finaleto.
Sea treba samo na Seltiksi da gi dobijat i igraat finale.
Mnogu ke bese poteshko ako trebase da gi dobivaat i na Seltiksi i na Baksi. Sea treba samo na ednite da gi sredat.
Продолжи да ги коментираш Феникс и остали.. Одлично ни оди метли делиме.. Жив баксуз си плиииззз :D

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.170
Поени од реакции
10.126
Прајм Џордан од 1991 до 1998 од изиграни 26 плејоф серии има изгубено само една во 1995 против Орландо со Шек и Пени Хардавеј 4-2
Друже, не си ја сфатил поентата на интервјуто. У ниеден момент не кажа дека е Џордан failure, туку фино го праша дали останатите 9 сезони кога Џордан не освоил титула (и не стигнал финале) се failure. Ниту се споредува со Џордан, ниту кажува дека е Џордан феил, без спинови.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Друже, не си ја сфатил поентата на интервјуто. У ниеден момент не кажа дека е Џордан failure, туку фино го праша дали останатите 9 сезони кога Џордан не освоил титула (и не стигнал финале) се failure. Ниту се споредува со Џордан, ниту кажува дека е Џордан феил, без спинови.
Друже, не коментирав за интервјуто на Јанис.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.378
Не знам шо не е јасно во мојот пост. Не реков дека Џордан е failure туку секоја сезона кога не освоил во ПРАЈМОТ (значи не во Визардс или први 2-3 сезони кога губеа од Бостон). Оние порази од Пистонси и од Орландо, тие сезони можат да се земат како failure за Џордан. Кавси без Лав и Кајри губат од 72-10 Вориорси во финале и та сезона е сепак failure за Леброн. Кратко и јасно.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.369
Поени од реакции
35.014
Тоа што сега испаднаа во прво коло е сплет на околности и впрочем во тоа е убавината на кошарката. Сполстра е мноооогу добар тренер, а според мене скроз потценет и не добива доволно внимание од јавноста како некои други. Веќе повеќе од деценија е успешен тренер на Мајами, му пројдоа 300 играчи, ребилди на екипа и пак Мајами е силен и игра убава кошарка.
Сполстра (заедно со Џими) е главна причина зошто пред плејоф предупредив да не ги отпишуваат Мајами кога повеќето овде ги имаа помножено со нула.

Сполстра е најмалку топ 3 тренер е во НБА, и едно 3 пати подобар тренер од Буденхолзер. Батето не зема тајмаут на крај на 4-та четвртина бе, и да е само тоа... Во секој случај голема разлика во тренерите, и апла се гледаше - Мајами со инфериорен ростер убедливо победи. Повредата на Антето не е единствена причина, они повеќе лоад менаџмент му правеа - и гадно се заебаа. Можеше да игра ама сакаа да го зачуваат за следните рунди, ги потценија Мајами.

Иронијата е што овде на дискусијава сега се плука по Милвоки на ист начин како што се плукаше Мајами.

Патем еден од топ3 тренерите во НБА е слободен. Еден клуб со добар ростер ама со тиња тренер би требало да го брка што побргу додека не го лапнал некој друг клуб. :unsure:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.422
Поени од реакции
38.988
Треј Јанг.:cuc:

За 24 годишен игра ептен зрело. Нема избрзени исфорсирани шутови, прегледност има над играта и ја бара слабоста во одбрана. 25 брцна у прво полувреме.

4 неуспешни шанси по ред да се изведи аут, ајт гитла дома.:pos:

Последно уредено:

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Нека тера дома Треј ;)
Бостон - Фила, ќе биде најголем покољ до сега.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Треј Јанг.:cuc:

За 24 годишен игра ептен зрело. Нема избрзени исфорсирани шутови, прегледност има над играта и ја бара слабоста во одбрана. 25 брцна у прво полувреме.
Го снема во последна четвртина само две слободни погоди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom