Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
На Лацио њуз викаат дека се судрил со трамвај, ама него не му е ништо:
Very bad accident for Ciro Immobile this morning: the Lazio striker destroyed his car in a collision with a tram from which he fortunately have escaped unharmed.
Immobile, still at the scene of the accident, between Piazza delle Cinque Giornate and Ponte Matteotti, commented on the incident as follows: The tram ran through a red light“. (со гугл транслејт).

Што не кажете дека синоќа скренал коментаторов на Арена? :LOL: Ќе ги поставам вака линковите, дека незнам како да ги ставам тука на форумов...

Ценетиот Зоран Димевски(мислам се викаше) своевремено имаше ваква слична епизода на една Јуве - Палермо, при што беше јавно прозиван Трезеге и натпреварот беше нарекуван лакрдија во неколку наврати.

Коски оставаше во Вил Хил :icon_lol:

Ќиро Неподвижниот тешка сообраќајка имал денес

Јувентус се приклучува на велигденските честитки до сите што уплаќаат.

Да не останат покуси, и они по Интер и Милан, 2 недели по ред... :tapp:

Другар, едноставно не го разбираш италијанскиот фудбал.. Ова е чист поклон од страна на Наполи, во двомеч дали со или без Осимех, Наполи ќе испадне победник.. Нејсе, од увек си го имале италијаните на ти го дај ми го, еве лично за Јуве ќе ти кажам, Ањели и Жанг (од Интер) си даваа бодови кога им требаа.. Пример, Интер губи 3-2 со пресврт на домашен терен од Јуве, кога највеќе му требаа бодовите за титула пред 3-4 години кога се бореше Јуве со Наполи за титула..
@RATM Го разбра ли сеа италијанскиот фудбал или да објасни човеков одново?

Sto pisuva po mediumive,ke.gi vrakaat li bodovite na Juventus?
Mnogu glupo ke bide ako im vratat sega,kolateralna steta ke ispadnat site drugi Milan,Inter pa i Roma, najmnogu poso ne e isto pola sezona da igras so umisla deka imas plasman vo Liga na Sampioni i oddednas bum.
Znaci ne navleguvam dali e zasluzena kaznata na Juve,dali e prestroga ili ne...kolku e ispravno a i moralno sprema drugite sega da im gi vratat bodovite?
Ako nemale silni dokazi bolje da ne ja cepka ovaa tema,a ne sega pu pu ne vazi.

Mnogu glupo ke bide ako im vratat sega,kolateralna steta ke ispadnat site drugi Milan,Inter pa i Roma, najmnogu poso ne e isto pola sezona da igras so umisla deka imas plasman vo Liga na Sampioni i oddednas bum.

Зошто глупо? Ај сега да се ставиш во кожа на Јувентус, на сред сезона ти одземаат -15 бода, играш со таа казна 3 месеци, играчите се горе-доле демоларизирани, водиш борба да фатиш место во Европа, и замисли утре да му ја укинат таа казна као "Еј извини брат погрешивме, не беше намерно".

После ова случување денес и одлуката што не ја доведоа, мое мислење е дека нема шанси да му ги вратат сите 15 бода на Јувентус, ќе се калкулира колку ќе му бидат вратени за да не се предизвика голем револт кај другиве екипи што се борат за топ 4 пласман. Каков башибозук направија, се истрчаа да го казнат Јувентус, а сега не знаат како да постапат понатаму.

Имено денес саат и пол изгубија во сослушување на еден Фан Клуб од Наполи(повторувам: ФАН КЛУБ) барајќи да му се одземат Скудетата на Јувентус за сезона 19/20, 20/21 и 21/22... Само што титулата за 21/22 им припаѓа на Интер. Е за ова изгубијаа саат и пол денес време, каква лакрдија, чисто ДНО

Зошто глупо? Ај сега да се ставиш во кожа на Јувентус, на сред сезона ти одземаат -15 бода, играш со таа казна 3 месеци, играчите се горе-доле демоларизирани, водиш борба да фатиш место во Европа, и замисли утре да му ја укинат таа казна као "Еј извини брат погрешивме, не беше намерно".

После ова случување денес и одлуката што не ја доведоа, мое мислење е дека нема шанси да му ги вратат сите 15 бода на Јувентус, ќе се калкулира колку ќе му бидат вратени за да не се предизвика голем револт кај другиве екипи што се борат за топ 4 пласман. Каков башибозук направија, се истрчаа да го казнат Јувентус, а сега не знаат како да постапат понатаму.

Имено денес саат и пол изгубија во сослушување на еден Фан Клуб од Наполи(повторувам: ФАН КЛУБ) барајќи да му се одземат Скудетата на Јувентус за сезона 19/20, 20/21 и 21/22... Само што титулата за 21/22 им припаѓа на Интер. Е за ова изгубијаа саат и пол денес време, каква лакрдија, чисто ДНО
Okej,se slagam za pogolemiot del ama ne gledaj samo od svoja pespektiva. Eve recimo primer Milan proslata utakmica smeni duri 10 igraci i ocekuvano prokocka bodovi, moze da si dozvoli da kankulira poso seuste bitkata e otvorena ali koa Juventus bi bil vo pricava sigurno bi bil drug muabet i ne bi bile tolku komotni.
Ostaj Juventus,Celava situacija moze da ja kompromitira sezonata nekomu drug koj voopsto ne e zasegnat.
Ako nemaa cvrsti dokazi podobro voopsto da ne gi cepkaa,moe mislejne e deka sega e prekasno da se smeni odlukata i mnogu nefer sprema ostanatite timovi.

Се тоа фино, а и прав си од аспект на деморализирањето на клубот заради тие -15 поени. Само има 2 битни работи за ситуацијава со јуве.
1. Пресудата од денеска нема да се знае додека не испадне од судиите. Се што врти по интернет(барем ја шо сретнав) е дека ќе им ги вратат поените затоа што никој од ФИГЦ не присуствувал туку само бил обвинителот на КОНИ. Ситуацијата со поените на јуве е иста како и вчера, -15 се, се додека не кажат судииве што понатаму. Има 3 опции, ги враќаат, ги одземаат и ги одземаат делумно. Да биде и подосадно, може да го префрлат предметот на друг суд(за овоа сретнав 2 информации, едната дека ќе им се вратат поените додека не се заврши таму процесот, или ќе стојат како одземени исто додека не заврши процесот). Како и да е, ова не е завршено се е на шпекулации.

2. Оваа работа е далеку поголема, а се однесува на втората истрага против јуве кај што сите докази им се собрани со предистражни мерки и со прислушување. На овој предмет може да ги пратат директ втора лига така што тотално небитно е дали 15 бода за другава работа стојат или не. Судот плус има и цврст доказ од побарувањата за плати на Дибала.

Само ќе видиме што ќе биде, италијанскиот судски процес е јасен колку и македонскиот и тоа доста зборува само од себе.

Okej,se slagam za pogolemiot del ama ne gledaj samo od svoja pespektiva. Eve recimo primer Milan proslata utakmica smeni duri 10 igraci i ocekuvano prokocka bodovi, moze da si dozvoli da kankulira poso seuste bitkata e otvorena ali koa Juventus bi bil vo pricava sigurno bi bil drug muabet i ne bi bile tolku komotni.
Ostaj Juventus,Celava situacija moze da ja kompromitira sezonata nekomu drug koj voopsto ne e zasegnat.
Ako nemaa cvrsti dokazi podobro voopsto da ne gi cepkaa,moe mislejne e deka sega e prekasno da se smeni odlukata i mnogu nefer sprema ostanatite timovi.
Не ви текна на овој проблем кога првично ја лупнаа казната, на сред сезона?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom