Да си жив и здрав, точно она што сакам да го кажам. Уствари, џабе објаснуваме нешто што науката го докажала, само ете кој сака да сфати ок, кој не јебига, ќе остане неедуциран.Хммм
Иначе да, генетиката игра улога. Црнците генерално имаат подолги нозе, додека белците подолго торзо, затоа се овие подобри скокачи, а овие пливачи. Нормално, не е секој човек ист затоа има исклучоци како овој погоре, ама во глобала е тоа.
Карибите и црнците од Америка имаат подбри спринтери од црнците од Африка бидејќи низ историјата овие црнци биле многу повеќе под робовладетелство. 500 год робовладетелство, работа по полиња и затоа моментално имаат појака мускулатура од останатите.
Африканците се подобри маратонци поради тоа што Источна Африка ( Етиопија, Кенија, Уганда) се на висока надморска височина, поради тоа капацитетот на нивните бели дробови е многу поголем од останатите. За разлика од спринтерите каде што генетиката пополека ќе се изедначува, кај маратонците тоа нема да се случи. Треба да ги преселиш тие од таму и послем неколку генерации би можела некоја друга нација да им се спротистави.
@Sawyer88 ќе каже црнците каде најдобра генетска предиспозиција имаат, он се дружи со нив.
Битно тарабуките и шалварите се тоа што ги прави црнците да се лоши голмани.Да си жив и здрав, точно она што сакам да го кажам. Уствари, џабе објаснуваме нешто што науката го докажала, само ете кој сака да сфати ок, кој не јебига, ќе остане неедуциран.![]()
Па не се сеќавам дека некој вака отворено го критикувал клубот кај што игра и притоа е толериран, разгалуван и удоволуван до нереални граници.Ќе дочекашЕден куп светска класа играчи биле лингури. Може понатака ќе му дојде памет, ама секако нема да му влијае на кариера.
sekako deka toa so mbappe/paris e von site normalni granici (vlijanie, plata itn.) i odbivno i za soigracite i za navivacite, ama vo vrska so pozicijata toa e prilicno normalna rabota. kimmich na primer javno kaza deka ne saka da igra kako desen bek za bayern iako ocajno tamu im trebase resenii i go prefrlija na negovata omilena pozicija kako vezen za da ne se buni. porano lahm odlucuvase na koja pozicija ke igra odnosno vrzese pritisok koga mislese deka vo momentot druga pozicija povise mu odgovara. koga si zvezda normalno e da baras igranje na odredena pozicija ako toa ti e bitno (na nekoi ne im e). zaradi toa kaj mbappe spored mene toa e ok posebno i deka sepak dolgo vreme igra na pozicija na koja ne saka da igra. mene duri me cudi sto pri toj status so godini igra spic, posebno koga go prodolzi dogovorot mislev deka gi stisnal da go igraat tamu kade sto on saka.Каков очаен лик, не бил Килијан Сент Жермен, а јавно ја критикуваше одлуката кога го ставија да игра истурен шпиц место лево крило.![]()
Па ја не памтам да изгорел играч од овој калибар, али ете може ќе е првПа не се сеќавам дека некој вака отворено го критикувал клубот кај што игра и притоа е толериран, разгалуван и удоволуван до нереални граници.
Све е у ред, феноменален играч е ама истотака и еден куп вакви има што гореле.
Еве нека отиде у клуб којшто нема да му ги толерира плачките и ќе видиш што ќе му се деси. Да не мислиш дека Реал ќе толерира вакво понашање ако у иднина отиде таму?
Еден Роналдо беше и поголем лингур од Мбапе ама никад не пробал да иде над клубот и да се лигави вака јавно. Проба ако не се лажам, ама Фергусон му го покажа местото.
Тоа е проблемот со моменталниве ѕвезди разгалени, не поштуваат авторитет и мислат дека се многу голем фактор ако постигнале некои бројки.
Не мора ништо од ова да значи за Мбапе ама све ми иде накај тоа дека нема долго да трае, со оглед на тоа што и конкуренцијата му се зголемува у играчи како Халанд, Винициус, Педри медри и слични.
Ништо не му покажал Фергусон на Роналдо. Рој Кин си замина од тимот баш зошто му сметаше тоа што Ферги ги прекршил сите правила за да му угоди. Ван Нистелрој влезе во конфликт од истата причина, со тврдење дека Квеирос го штити како да му е роден син, и за него важат специјални правила.Еден Роналдо беше и поголем лингур од Мбапе ама никад не пробал да иде над клубот и да се лигави вака јавно. Проба ако не се лажам, ама Фергусон му го покажа местото.