Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дај некој нека измисли машина за патување нив времето и нека ве прати вас што им се потсмевате на жени многу назад во времето. По можност во времето на диносаурусите.
Или од вас што немате деца, дај Боже само женски деца да имате. И дај Боже тогаш уште да постои форумов, да ви ги најдат мислењата во кои им се потсмевате на жените, да ве плукнат во лице и да ве мразат.

^ Трент Александар Арнолд пропо

Кеј,

во моментот ко че викни Дејв, is that All? was that ALL? душа од чоек. Одговорот е, не, тоа не беше се. Ги чекаме летово во Европа. ДА ГОРИ ОЛИМПИЈА ВО БЕРЛИН, да ја потсетат америчката музичка фела зошто се поплатени од најнаградените Џеј Зи и Бијонсе. Имено картите ги купивме уште во Декември, распродаден стадион.
88ма

На таа плавата пуцвалеста од видеото и го имав ептен меракот во средно, ја имав најдено и на фб (ја имаше во кредитс клаено во филмот 101), кул беше да се види дека и во 2000ти животот и е толку кул ко во 80ти. Воглавно сликана по масажи, скијајне, плажи.

Скопје урбан герила обележје број 3: Пеефче-шеефче

Исто во строгиот центар на градот, на некои си 300-400 метри од плоштадот, во месноста попозната кај родените пред распадот на СФРЈ како Дрводекор се наоѓа комплексот од култни биртии наречени пеефче-шеефче. Обично се 2-4, никогаш не се знае која кога е отворена или не, дали менуваа газда или банкротира, но секогаш барем една од нив работи. Сместени се во импровизирани шупи и/или трафики и се претпоследната станица на најтешката категорија скопски алкохоличари пред конечната дестинација-Бутел. Дури и кога ќе го допреш монетарното, хигиенското, психосоматското и цирозното дно, дури и кога сопствената фамилија ќе те избрка од домот поради твојата поголема љубов кон етанолот отколку кон нив, пеефче-шеефче се тука да ти понудат отворена прегратка. Вистинските имиња односно како се викаат биртиите секоја поединечно не ги знаат ни самите газди. Називот пеефче-шеефче го добиваат бидејки што и да нарачате таму ќе ве чини од 50 до 60 денари, така барем беше. Низ звуците на Зона М1 радио со фреквенција 104.4 FM, пеефче-шеефче им пркоси на модерните покондурени сељачки локали што се во склоп на ГТЦ како Ајриш, Плаза Дел Торо, Буенос Диас, тој кубанскиот порано Бодегита дел Медио сега појма немам како се вика, Бела Виста, Соул и секако најсељачкиот меѓу сите нив Дион. Дион е за најтешката категорија сељаци, оние што сакаат да се курчат со Ауди А4 и БМВ 3, ама од друга страна душата им е уште во дедовата нива во Чешиново-Облешево. За разлика од Дион, пеефче-шеефче не глуми нешто што не е. Пеефче-шеефче скромно но гордо доаѓа со Застава стокецот, опинците и радничката душа напатена но голема колку три Диони и си поминува 100 пати поубаво во пеефче-шеефче отколку сељачиштана во Дион. Полнотијата на севкупното искуство на пеефче-шеефче е најцелосно кога е убаво времето, па ги вадат масите и столиците на самиот кеј, додека брадосани и смрдливи алкоси дискутираат за се и сешто седнати на ѕидчето што гледа кон кејот. А погледот-милина.

Пеефче-шеефче е изворната, автентичната андерграунд душа на Скопје. До кога-не знам. Кога ќе ги лупнат стокатниците таму може ќе им стават клуч и на нив. Наша должност е да ги поддржиме финансиски затоа што тоа е правото Скопје. Не може покундурени биртии што носат имиња како Буенос Диас, Бодегита дел Медио, или Ајриш Паб Сеинт Патрик да се побалкански, помакедонски или поскопски од пеефче-шеефче. Затоа следен пат кога некој/а ќе ве викне да седнете во овие локали на кеј, кажете му да не биде геј и одете во пеефче-шеефче на по некоја ракија додека во позадина пее Џеј.
p1.jpg

p2.jpg

p3.jpg

Мислам дека не мора секогаш пред зборот 'жена' да се става "силна".
Жената не мора да биде "силна" цело време или тоа да ѝ е главна карактеристика.
Секоја жена е силна ако тоа го наложуваат условите, како и секој маж, секако.
Не мора да ги цениме жените само ако се "силни".
Не мора да ставаме придавка пред зборот жена само за да кажеме колку една жена се мачи или не.
Кога сме веќе на оваа тема, на многу "силни" жени скроз им здосади да бидат "силни".

@Natural-girl пиле мало..се е дел од глобалната агенда па и тој смислен збор за женската популација..светов е длабоко во војна ама никој ја нема објавено званично(звучи педерски ама тоа е...и се уклапа фино на оваа ел џи би ти булшидарија)..А кога не знаеш дека ти е објавена војна непријателот може само да го нагаѓаш кој е и од каде ќе нападне пошто во новиот еон непријателот носи цивилна облека и не се идентификува као таков...

Јас дете бев, татко ми се познаваше со Миодраг Мицковиќ и ме викна еден ден кога одеше кај него да ги видам лажичките. Мене па чудно ми беше дека по ѕидови ги чуваат дома.
1f603.png

https://www.dw.com/mk/so-lazicina-niz-svetot/video-64672839

Кеј,

Нека трепка ова тука:

Потребата за себедокажување пред небитни луѓе и очекување евалуација од нивна страна е огромен знак на немање самодоверба.

Драга

Не знам поради која причина и со кој ум гледав кај другарка профилот на спенџарска кпга беа на гости кај нас. Во рок од 5 минути 30000 пати кажа дека 'живееее на море', 'каков е живооотот на морее' , 'како што знаете јас живрам на морее',' лелелел како е на море неможи да знаете'.

Како да му кажам дека живеам еден од најскапите острови во Европа веќе 3 години, дека морето ми е до врата? Дека едно ебано еспресо е 5€? Вилата на Клоп е в комшии, министерот за финансии на германија в комшии свадба праеше..И сега? И треба да почнам да се лигам....Тука има фамилии Македонци едно 10 и никој не гледам на тикток како јелена. Има и други Македонци на др делови од светот што живеат на упм луксузни места и убави.

Неможам некој работи да разберам ама тоа е....

Одам драга нааа морееее лелел каков е животот на мореее

Чаоооо :facepalm:

Ќе се стокмиш, ќе ставиш убав парфем, ќе седнеш некаде и нормално кога ќе дојдеш дома ќе смрдиш целиот на ЦИГАРИ или на некоја многу јака МАНЏА...и се ова случува поради штедењето на газдите да не плаќаат за вентилација и ретардираните закони во Македонија

И просто ме чуди на колку луѓе воопшто не им пречи ова, ама па кога ќе ми текне колку работи поминуваат покрај народов...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom