Мирослав „Чиро“ Блажевиќ, цитати:
- 6:0 je veliki rezultat, ali to se još da izdržati, 7-0 je posebna blamaža
- Kada me Maradona me pitao što da igra. Rekao sam mu: - Marš tamo, j…. ti mater malu zelenu, mene si našao zajebavati i pitati šta da igraš. Igraj ono što misliš da treba!
- Drago mi je što više nisam homoseksualac. (Nakon što su Hrvati postali treći na SP 1998. godine, a publika mu počela skandirati ”Ćiro, majstore!”.)
- Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to
- Ni Zvone (Boban) ni ja ne bi dali Šukera za deset Batistuta. J*bo te Batistuta.
- Šta on meni ima govoriti da sam star! Ni ja njemu ne govorim da je lud! (odnosilo se na Z. Mamića)
- Nikada sreća ne može biti tako velika kad pobijediš koliko je razočarenje veliko kad izgubiš.
- Čuješ... Skoro si me rasplakao, jer to je najveća istina. Ja sam bio šampion i kup osvajao. Bio sam izbornik pet reprezentacija. I to su sve velike satisfakcije. A još veće razočarenje je kada si na ulici. Kada te đubrad istjeraju i onda ti hodaš trotoarom i pitaš se: "Bože, hoće li me još neko angažirati?" E, to su ta razočarenja koja totalno zakamufliraju onu radost koju si imao kad si bio šampion."
- Ja volim sve ljude. Mrzim ove primitivce koji odlaze u ekstreme pa mrze nekoga zato što nije... To je grozno. Ja sam takav, evo ti sve, respektiram tvoje, ali nemoj dirati moje. To je u mojoj doktrini i mom odgoju. Odrastao sam s muslimanima i Srbima. Nikad nismo znali tko je tko. Nadam se da će to jednom prevagnuti kod nas jer čovjek se ne smije pozivati na primitivce koji su smatrali da mogu ubiti, a da im se ništa ne dogodi. To je strašno.
- On je toliko ljevak, da desnu nogu koristi samo pri ulasku u autobus.
- Moja me majka spremala za svećenika. Otišao sam u sjemenište, ali kada me časna oblačila, shvatio sam da to nije za mene. Otišao sam kući i rekao majci da sam se zaljubio u časnu sestru i tu je bio kraj mog svećeničkog puta. Želim reći da moraš biti talent za neke stvari i da se to ne može nametnuti.
Нека почива во мир.