Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.733
Поени од реакции
36.614
Сем Смит бил во некое talk show и водителот го спомнал зборот fisherman (не знам во кој контекст, веројатно тој бил рибар), на што овој го поправил дека требало да рече fisherthem. :tapp: Ова веќе ги преминува сите граници на разумот.

Имаше коментар на статијата: as opposed to what? fisherhim? :pos:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.093
Поени од реакции
9.398

The words “male” and “female” should be phased out in science because they reinforce ideas that sex is binary, scientists have suggested.
Researchers studying ecology and evolutionary biology should be encouraged to use terms such as “sperm-producing” or “egg producing” or “XY/XX individual” to avoid “emphasising hetero-normative views”, experts say.
Other words and terms deemed problematic include man, woman, mother, father, primitive, advanced, alien, invasive, exotic, non-native and race.

Најсмешно е што ова нема да помине заради транџите.

Ке ги тригерува да ги потсеќаат дека се “sperm-producing” а не жени.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431
Особено е тажно ова! Како да викаат децата: „родителу 1, ми се мочка“? Се надевам дека ќе им помине лудилово наскоро.
Зашто си ми го избришал постот за Индијана Џоунс бре?

Како тој пост не е он-топик? Кој кур ти е на тебе?
Зашто бришеш он топик постови?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.733
Поени од реакции
36.614
Зашто си ми го избришал постот за Индијана Џоунс бре?

Како тој пост не е он-топик? Кој кур ти е на тебе?
Зашто бришеш он топик постови?
Веројатно зашто те пријавуваат дека си „оток“. ;)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.733
Поени од реакции
36.614
Ја па мислев, треба правило да се прекрши за да ти го избришат постот.
Те цитирам:
И ти, и челновите чие мислење се цени можете да се ебете у гз со зажарено железо. ОК? Ја ќе пишувам што сакам, а ти прави тоа што можеш (давај банови, читај приватни пораки и сл.).
Јас само те послушав. ;) Ако ти смета, горе, десно, кај твојот username има копче „Одјави се“. Се надевам трајно, за доброто на сите.

Крај за офтопикот во темава, ако имаш нешто да дополниш, има соодветна тема за тоа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.874
Поени од реакции
23.273
Po 100, 200 ili 500 godini od sega koga nekoj arheolozi ke iskopuvaat nekoj grobista ili rusevini i ke najdat tamu eden kup koski od ljuge, vo izvestajot ke pisi najdovme x koski na zeni na taa i taa vozrast i x koski na mazi na taa i taa vozrast i toa e se sto e bitno okolu ova.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Сем Смит бил во некое talk show и водителот го спомнал зборот fisherman (не знам во кој контекст, веројатно тој бил рибар), на што овој го поправил дека требало да рече fisherthem. :tapp: Ова веќе ги преминува сите граници на разумот.

Еве jа информациjата заедно со видеото:

smit-pederkoto.jpg

Педеркото бара внимание...

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574

The words “male” and “female” should be phased out in science because they reinforce ideas that sex is binary, scientists have suggested.
Researchers studying ecology and evolutionary biology should be encouraged to use terms such as “sperm-producing” or “egg producing” or “XY/XX individual” to avoid “emphasising hetero-normative views”, experts say.
Other words and terms deemed problematic include man, woman, mother, father, primitive, advanced, alien, invasive, exotic, non-native and race.

Најсмешно е што ова нема да помине заради транџите.

Ке ги тригерува да ги потсеќаат дека се “sperm-producing” а не жени.
Јас бев пред некое време на предавање за бременост/пораѓај и за цело времетраење на курсот, скоро 2,5 часа предавачката користеше "birthing person" и "support person" наместо мајка и партнер еве, ако толку не сакаат да е татко :D.
Не сфаќам која е поентата на ова, мене искрено ми го руши цел филм, никаков acknowledgment не добив дека јас како жена ќе станам мајка, се осетив ко да зборуваме за некоја апстракција, нешто надвор од реалноста, ко да зборуваме за некој технички процес во фабрика, не за еден од најубавите моменти кој припаѓа ексклузивно на жената.
Дали ТОА "birthing person" после пораѓајот ќе премине во мајка или ќе остане во некој родово неутрален лимбо свет?

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463

Аааа Злате, тие се од твојта момчад, што сега транџибили биле забегани- ти нѐ прозиваше да сме гласале на тема за холивудските филмски награди, ова се твои луѓе, Холивуд е пун од нив. Нема сега пу-пу не се важи.
Автоматски споено мислење:

... не за еден од најубавите моменти кој припаѓа ексклузивно на жената.
Дали ТОА "birthing person" после пораѓајот ќе премине во мајка или ќе остане во некој родово неутрален лимбо свет?
Хахахаааа нема назад Емке, токму вие жените овие ги гласавте- у пакет со феминистичката диктатура ви ги увалија и транџите. Женскиот колектив е крив за ова, џабе се вртиш околу себе.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
456
Поени од реакции
1.280
Ги гледам снимкиве од катастрофава во Турција и Сирија и во спасувачкиве екипи мнозинството се мажи.Можда тек тук и по некоја жена.И во исто врме по порталиве читам како маживе биле лигуши кои во моментот кога ќе кренеле температура 37.5 се лигавеле ко бебиња.Кај се бе сеа феминисткиве да јадат :гомце: како мажите не му требале на светов пошто биле токсични кретени?Кај се истите да помогнат на жртвите кои молат за спас под урнатини?Чутат,нигде ги нема.Чекаат да помине кризава па да продолжат со својата канцерогена агенда.

Kajgana Shop

На врв Bottom