- Член од
- 21 јуни 2021
- Мислења
- 1.397
- Поени од реакции
- 3.821
Особено е тажно ова! Како да викаат децата: „родителу 1, ми се мочка“? Се надевам дека ќе им помине лудилово наскоро.mother, father
Зашто си ми го избришал постот за Индијана Џоунс бре?Особено е тажно ова! Како да викаат децата: „родителу 1, ми се мочка“? Се надевам дека ќе им помине лудилово наскоро.
Веројатно зашто те пријавуваат дека си „оток“.Зашто си ми го избришал постот за Индијана Џоунс бре?
Како тој пост не е он-топик? Кој кур ти е на тебе?
Зашто бришеш он топик постови?
Ја па мислев, треба правило да се прекрши за да ти го избришат постот.Веројатно зашто те пријавуваат дека си „оток“.
Те цитирам:Ја па мислев, треба правило да се прекрши за да ти го избришат постот.
Јас само те послушав. Ако ти смета, горе, десно, кај твојот username има копче „Одјави се“. Се надевам трајно, за доброто на сите.И ти, и челновите чие мислење се цени можете да се ебете у гз со зажарено железо. ОК? Ја ќе пишувам што сакам, а ти прави тоа што можеш (давај банови, читај приватни пораки и сл.).
Еве jа информациjата заедно со видеото:Сем Смит бил во некое talk show и водителот го спомнал зборот fisherman (не знам во кој контекст, веројатно тој бил рибар), на што овој го поправил дека требало да рече fisherthem. Ова веќе ги преминува сите граници на разумот.
Имаше коментар на статијата: as opposed to what? fisherhim?
Јас бев пред некое време на предавање за бременост/пораѓај и за цело времетраење на курсот, скоро 2,5 часа предавачката користеше "birthing person" и "support person" наместо мајка и партнер еве, ако толку не сакаат да е татко .Use 'egg-producing' not 'female', say scientists in call to phase out binary language
Experts say other terms that could be problematic include man, woman, mother and father as well as 'survival of the fittest'www.telegraph.co.uk
The words “male” and “female” should be phased out in science because they reinforce ideas that sex is binary, scientists have suggested.
Researchers studying ecology and evolutionary biology should be encouraged to use terms such as “sperm-producing” or “egg producing” or “XY/XX individual” to avoid “emphasising hetero-normative views”, experts say.
Other words and terms deemed problematic include man, woman, mother, father, primitive, advanced, alien, invasive, exotic, non-native and race.
Најсмешно е што ова нема да помине заради транџите.
Ке ги тригерува да ги потсеќаат дека се “sperm-producing” а не жени.
Аааа Злате, тие се од твојта момчад, што сега транџибили биле забегани- ти нѐ прозиваше да сме гласале на тема за холивудските филмски награди, ова се твои луѓе, Холивуд е пун од нив. Нема сега пу-пу не се важи.Сем Смит бил во некое talk show и водителот го спомнал зборот fisherman (не знам во кој контекст, веројатно тој бил рибар), на што овој го поправил дека требало да рече fisherthem. Ова веќе ги преминува сите граници на разумот.
Имаше коментар на статијата: as opposed to what? fisherhim?
Хахахаааа нема назад Емке, токму вие жените овие ги гласавте- у пакет со феминистичката диктатура ви ги увалија и транџите. Женскиот колектив е крив за ова, џабе се вртиш околу себе.... не за еден од најубавите моменти кој припаѓа ексклузивно на жената.
Дали ТОА "birthing person" после пораѓајот ќе премине во мајка или ќе остане во некој родово неутрален лимбо свет?