Општи дискусии за ТВ серии

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Се надевам дека ќе има 3 сезона на Avenue 5.

Серијава е Blackadder in space :)

Многу забеган англиски хумор, се разбира кога во двете го има Hugh Laurie.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
Конечно ја догледав Inventing Anna. Со месеци ми стоеја 4 епизоди неизгледани. Не е ништо посебно серијата. Освен глумата на Џулија Гарнер (која веќе ми влегува во радар, сериозно) и тоа што е вистинска приказна, па ме заскокотка да дознаам повеќе, буквално по ништо не се издвојува. Не би ја почнал, да сум на ваше место. :P

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.181
Поени од реакции
25.343
Се има некој логирано на HBO Max преку Телеком? Ги пробав сите комбинации со број на сметка, матичен, број на сим и со ништо не ми дава да се логирам.
Исто, појма немам како го среди ова.
Знам дека кога имаше префрлување од HBO GO на HBO MAX од Телеком ми праќаа некои кодови на мејл за да активирам.
Појма немам како идеше постапката за активирање и ако нешто ми се деси на телевизорот или лап топот појма нема да имам како пак да го активирам.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Да, јас. Ама логиран сум со години веќе, да ме убиеш нема да ми текне како. Конто број, проба?
Исто, појма немам како го среди ова.
Знам дека кога имаше префрлување од HBO GO на HBO MAX од Телеком ми праќаа некои кодови на мејл за да активирам.
Појма немам како идеше постапката за активирање и ако нешто ми се деси на телевизорот или лап топот појма нема да имам како пак да го активирам.
Си пишува на самата страна што треба, а и Телеком имаат посебна за тоа, ама буквално се пробав и не сака. Ќе мора да им се јавувам.

1674508552153.png

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
Ме интересираше колку од поновите наградувани серии сум ги гледал, па направив една листа со сите серии од последниве 10 години кои биле номинирани за ЕМИ и Глобус за најдобра драмска серија (истото ќе го повторам и за комедија и минисерија), и еве како изгледа листата (со зелено ми се целосно изгледани, со жолто почнати а недовршени, со црвено почнати ама намерно прекинати и не планирам да продолжам). Од 41 серија која била номинирана барем еднаш во главната категорија, 14 целосно изгледани, и 2 речиси цели. Во третата колона бројката означува колку вкупно номинации заработила серијата севкупно и за ЕМИ и за Глобус во последните 10 години.

1674508615424.png

Што од белите is a must? Имам испуштено нешто што не сум смеел? Некои предлози?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
Еве ги комедиите. 46 вкупно номинирани, интересно што тука има големи разлики меѓу ЕМИ и Глобусите. Пример: Modern Family е дури 5 пати номинирана за ЕМИ за најдобра комедија, а само еднаш за Глобус. Veep 6 пати за ЕМИ, 2 пати за Глобус. Ама јас сум катастрофа тука! Само 2 целосно изгледани серии, една скоро цела, од Parks and Recreation само епизоди што сум ги начекал на телевизија, околу 15-16, и три прекинати кои не планирам да ги продолжам никогаш. Ете, во 2022 ветувам - ќе се посветам на комедиите. Ваши предлози?

1674511587372.png

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Еве ги комедиите. 46 вкупно номинирани, интересно што тука има големи разлики меѓу ЕМИ и Глобусите. Пример: Modern Family е дури 5 пати номинирана за ЕМИ за најдобра комедија, а само еднаш за Глобус. Veep 6 пати за ЕМИ, 2 пати за Глобус. Ама јас сум катастрофа тука! Само 2 целосно изгледани серии, една скоро цела, од Parks and Recreation само епизоди што сум ги начекал на телевизија, околу 15-16, и три прекинати кои не планирам да ги продолжам никогаш. Ете, во 2022 ветувам - ќе се посветам на комедиите. Ваши предлози?

Прегледај го приврзокот 363584
Barry

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.012
Поени од реакции
37.345
И минисерии (limited & anthology). Вкупно 66 номинирани, нормално, секоја од нив максимум со 2 номинации може да биде - една за глобус, друга за ЕМИ. Исклучок се 3 anthology серии чии сезони немаат различни имиња, па имаат повеќе од 2 номинации. Тука имам 22 целосно гледани и 2 недовршени. Нешто сум испуштил ли?

1674513711927.png
1674513743720.png

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
И минисерии (limited & anthology). Вкупно 66 номинирани, нормално, секоја од нив максимум со 2 номинации може да биде - една за глобус, друга за ЕМИ. Исклучок се 3 anthology серии чии сезони немаат различни имиња, па имаат повеќе од 2 номинации. Тука имам 22 целосно гледани и 2 недовршени. Нешто сум испуштил ли?

Прегледај го приврзокот 363586
Прегледај го приврзокот 363587
WandaVision

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.158
Поени од реакции
2.738

Прегледај го приврзокот 363586
Прегледај го приврзокот 363587
Black Bird, WandaVision и The Missing.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Ме интересираше колку од поновите наградувани серии сум ги гледал, па направив една листа со сите серии од последниве 10 години кои биле номинирани за ЕМИ и Глобус за најдобра драмска серија (истото ќе го повторам и за комедија и минисерија), и еве како изгледа листата (со зелено ми се целосно изгледани, со жолто почнати а недовршени, со црвено почнати ама намерно прекинати и не планирам да продолжам). Од 41 серија која била номинирана барем еднаш во главната категорија, 14 целосно изгледани, и 2 речиси цели. Во третата колона бројката означува колку вкупно номинации заработила серијата севкупно и за ЕМИ и за Глобус во последните 10 години.

Прегледај го приврзокот 363580

Mr. Robot
Рами Малек тука ја вози цела серија, мастерпис се сите сезони од прва до последна. Малку е спора ама држи внимание цело време. Хакер кој работи за доброто на човештвото и сака да се реши од Евил Корп. Звучи смешно ама има многу плот твистови и приказната е поинаква од она што мислиш дека е... гледај. :D

House of Cards
Нема потреба да се објаснува мислам, на почеток е тешка за пратење ако не си запознаен со цела таа политичка сцена во USA ама Кевин Спејси е мадафака. Сите сезони се одлични и квалтиетот расте од сезона во сезона. Ја уништија последната сезона кога искочи аферата и го уништија Кевин. У секој случај е одлична и лично ми е у топ 10 серии.

Homeland
Циа миа, такви ствари у принцип. Не се работи за one man vs all, насочено е вниманието кон разузнавање и блиски исток. Кери си гази од почеток до крај, ама станува веќе досадна накај 5 сезона. Као цела војна што нема крај таму така и ова, се вртат во круг па приказната станува предвидлива.

Од другите барам мене лично повеќето ми се просеци освен можеби The Boys и Narcos први 2 сезони.

Прегледај го приврзокот 363584
Sillicon Valley
Ретко на која серија се имам смеено како тука. Ок можеби поинтересно е кога имаш некое ИТ познавање ама во секој случај хуморот не се врти околу ИТ светот. Епизодите се по 20-30 минути ако не се лажам и е многу лесна за бинџање. Сите сезони одлични.

Не сум по комедии многу така што другиве и мене не ми се гледани освен Емили, guilty pleasure. :sramezliv:

Последно уредено:
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.843
Поени од реакции
10.291
Mad Men е must watch, топ 10 во секоја посериозна листа, култна серија. Better Call Saul секако вреди да се гледа, иако во споредба со Breaking Bad е малку побавна. Severance има една сезона досега, мене лично една од најдобрите серии лани. Narcos е подинамична и повеќе акција, вреди исто.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988

Better Call Saul и Narcos, посебно ако ти се допаднала Breaking Bad. Иако во BCS поспоро е дејството посебно на почетокот, последните две сезони се ремек дело. Lupin исто онака солидна серија за лежерно гледање.

Kajgana Shop

На врв Bottom