Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Се има некој логирано на HBO Max преку Телеком? Ги пробав сите комбинации со број на сметка, матичен, број на сим и со ништо не ми дава да се логирам.
И јас имав ваков проблем, и после случајно ги внесов податоците од HBO GO акаунтот и ме логира. Ако си имал GO претходно, пробај со истиот јузернејм и пасворд.

The Wire ќе мрдне од мртва точка наречена апсолутно ништо не се дешава, споро, досадно и глупо истражување на детективите? Или да се поздравиме како ништо да не се десило.

Првата сезона едвај ја издржав, заврши као што заврши... да не се смеам, сакам постов да биде сериозен колку што може.
Ај викам втора сезона може ќе мрдне малце, ќе почне нешто да се дешава.. 3 епизоди исти кур, по старо си тера.

Смртно ме интересира за кој кур има 9.3 рејтинг и тоа може ќе ме влече да се борам со неа уште 50тина епизоди до крај.

Знам дека не се носат заклучоци за серија после 1 сезона ама ако ништо друго треба да биде индикатор за што те очекува понатаму.
До сеа не сум сретнал серија вака лошо и споро да почне.

2 епизоди од The Shield се поинтересни од цела 1 сезона на Жицава.

Не си ја мачи душата, серијата не е за тебе. Ништо страшно, не е за повеќето луѓе кога ќе размислам.

Јас до 2ра сезона крајот стигнав пред некои си 5-6 години и готов бев да се обесам на лустер.
И тоа со сила ја гледав, си реков ќе се заостри ситуацијава. Тешка гњаважа.

Не си ја мачи душата, серијата не е за тебе. Ништо страшно, не е за повеќето луѓе кога ќе размислам.

Vprocem prva i vtora sezona se i najdobri
Ako ne klikne neka batali

Wire e mnogu dobra, duri ne ja gledav Shield oti bese na moda edno vreme kako zamena za Wire za takvi ko nas

Не може бе црнците да се толку паметни и без грешка. Улични дилери на дрога, дечишта, без ниту една ебана грешка цело време.
Ал Капоне полесно падна од овој Авон кого го затворија на најглуп и најнебитен можен начин.

И детективскава истрага у пичку матер. :D

Нема врска, на страна ова. Општо ми беше премногу спора, ни тоа не е проблем толку колку што има еден куп ликови, нема одмор у епизодата, сцена за сцена, муабет за муабет, не можам да ги следам толку. Главата ми пукна.
А и ми немаше драж, не ме влечеше со апсолутно ништо, 0 фаворити, ми беше гајле дали некој ќе умре или ќе биде фатен, ништо не можеше да ме изненади.

Мислев ќе добие на динамика понатаму, затоа и прашав, ама чим е цело време све едно исто, поздрав и се гледаме најверојатно никогаш.

Озбилно, што е толку јако у првата сезона и со што толку ве навлече серијава?

Првата сезона не е нешто вау, детективска прича. Севкупно сите сезони, целата приказна како е склопена ја прави една од најдобрите серии.

Јас до 2ра сезона крајот стигнав пред некои си 5-6 години и готов бев да се обесам на лустер.
И тоа со сила ја гледав, си реков ќе се заостри ситуацијава. Тешка гњаважа.
Ти се чудам како си стигнал до втора сезона , до 5та епизода ми беше тортура и реков ..добре бе ја нездрав сум и пуштив рандом доку серијали како banged up abroad и оние шверцери на аеродроми на нат гео шо одат и се вратив у нормала.

Ти се чудам како си стигнал до втора сезона , до 5та епизода ми беше тортура и реков ..добре бе ја нездрав сум и пуштив рандом доку серијали како banged up abroad и оние шверцери на аеродроми на нат гео шо одат и се вратив у нормала.
Слатки магнолии :love:
Ти се чини дека ништо не се дешава посебно во серијата а не можиш да престанеш да ја гледаш :)

Инаку вртев на Нетфликс и налетав на "Shadow and bones"
Пуштив прва епизода и ми фати окото серијата, ја има некој гледано ?

Ве слушам овде и ај да ја симнам Авењу 5.

Идеолошки набилдано, небаре утре сите ко ќе ја видат серијава либерали ќе станат.
Надвор од тоа - passable, али не е до толку добра. Пати од сите модерни болести.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Еве ги комедиите. 46 вкупно номинирани, интересно што тука има големи разлики меѓу ЕМИ и Глобусите. Пример: Modern Family е дури 5 пати номинирана за ЕМИ за најдобра комедија, а само еднаш за Глобус. Veep 6 пати за ЕМИ, 2 пати за Глобус. Ама јас сум катастрофа тука! Само 2 целосно изгледани серии, една скоро цела, од Parks and Recreation само епизоди што сум ги начекал на телевизија, околу 15-16, и три прекинати кои не планирам да ги продолжам никогаш. Ете, во 2022 ветувам - ќе се посветам на комедиите. Ваши предлози?

Прегледај го приврзокот 363584
Почнав јас да ја поправам сликата со комедиите. Први на список ќе бидат поновите и оние на HBO и Netflix, за да не се малтретирам со симнување. Hacks ми беше избор број 1. Најверојатно никој од тука не ја гледал, или ако ја гледал не му оставила впечаток, зашто никој воопшто ја нема спомнато. Поправете ме ако грешам. ОК беше, имаше навистина моменти кога солзи ми течеа од смеа (mostly со репликите на една од споредните ликови, Кејла :pos:), ама генерално сметам дека е overrated. Се работи за stand up комичарка на залезот на кариерата, кога веќе никој не и ги сака и посетува stand up-ите, па како последна сламка за спас, нејзиниот агент со сила ја тера да работи со младата сценаристка Ева чии шеги се најблаго кажано: очајни. Не велам дека нема хемија меѓу двете главни актерки, но искрено, ако ги ставам на кантар моментите од серијата каде се смеев и моментите што многу лесно можеа да ме фрлат во депресија, некако овие вторите благо натежнуваат. Затоа ова можеби би било поинтересно за пензионерки - феминистки со либерални сфаќања (heavy LGBTQ bullshits in it) отколку за било кој од нас тука. Од мене 6/10, и не препорачувам.

Update 1:
1674847488405.png

Која Кејла? Онаа калаштура што му го загорчи животот на Bobby Lee?
А, ете, некој гледал! :pos: Таа, да. Најјак беше моментот кога му стави мед во кафето пошто овој и рече дека не сакал кафе со вештачки засладувачи. И му вика: е па нели рече природно, медот е природен. Од мечки. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
П.С. Кој е Боби Ли? Џими не се викаше?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom