Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.737
А добро тогаш.

Поентата ти беше, како и секогаш, да се направиш паметен и да пројадеш трици, мислејќи дека си над ситуација.

Многу убаво се разбира што напиша, полека докторе на науки, не ти е писанието толку продуховено.

Не се разговараше тука за беџови на Твитер, се разговараше за некој лик на Твитер, фан на Челзи, кој споделил информација за висината на трансферот на Украинецот, која демек не е точна. Ете релативизрал навивачот и Челзи платил комплетни 100 милиони за него.

за да испадне дека Челзи изиграл паметно во случајов и платиле помалку од тоа што Арсенал планирал.

Промашена поентата, а?
Ајаааа ти стварно си бил многу глуп.
Нема везе, и онака не беше наменет за тебе тој коментар, не знам што се избацуваш. Иди расправај се со "дуплиот" профил на Ставре, си забегал тоталка. Порано имаше и некој хумор, знаеше да избациш некоја смешка сега си чиста патетика и предмет на заебанција.
Не знам само што имаш толку против мене, сме имале точно една дискусија (онаа за Жоржињо пред година дена) а сум приметил многу пати како се нафрлаш само не сум реагирал. Поздрав, и со време побарај помош зашто вака како те гледам, не си со сите.

Член од
3 декември 2014
Мислења
398
Поени од реакции
310
Плав беџ, фан на Челзи. :pos:

Фабрицио Романо и Орнстајн. И тие фанови на Челзи изгледа, пренесоа дека основата е околу 65 милиони, а бонусите и додатоците одат до 100.
Секаде е таа сума 70м€ основица плус 30м€ во бонуси е сега од овие 30 сигурно 20 се лесно пстварливи сигурно Шахтјор не прифатил пр 10м за златна топка ако освои или 10м за ЛШ во наредни 5 г тоа можи да биде во 10м од сите бонуси.Како и да е добра играч од наша страна се надевам дека ќе флопне како многу др 100м пр Санчо или Нунез и Антони сега за сега не покажуваат игри како што се очекува од нив.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ова ко Марсијал у Манчестер, 20 денари трансферот а можно да нарасне до 80 милиони ако освои златна топка, Манчестер освои све и слични небулозни ставки од кои точно 0 се остварија. Така да ни Челзи не треба да жали многу, секако 60-70 не се ништо пари со оглед на тоа што пола од нив ќе ги добијат од позајмиците у Фулам и Кристал Палас а може и Баер Леверкузен.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.935
Поени од реакции
23.399
Па види ја табелата во ПЛ, види кај е Арсенал и види кај е Челзи. Артета покажа дека знае да наметне авторитет, го избрка шлајмот од екипата, и сега му играат деца кои буквално газат на терен. Мудрук можеше да им легне како кец на десетка, ама ептен време потрошија на ценкање со Шахтјор.

Не треба да си фудбалски добро поткован за да знаеш дека Арсенал моментално (значи МОМЕНТАЛНО) е 1000 пати подобро воден клуб од Челзи, во било кое поле. Челзи е подобар само на финансиски план, и тоа го покажува на трансфер пазарот
Арсенал последниот битен трофеј го имал 2003та година, доста лупетате со тоа моментално.
Челзи освои ЛШ пред 2 године, има нови газде кои се у клубот не цела година и покажуваат дека не се плашат да потрошат колку и да е потребно.
Вамо го имаш Кренке кој освен за ЛА Рамс не го боли курот за ништо друго, Јокиќ е МВП едно по друго у НБА па не му носат играчи у Денвер, пошто ги боло курот за титули
И Наполи моментално е прв у Италија па ни еден играч не би го одбрал пред Јуве Интер или Милан.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ајаааа ти стварно си бил многу глуп.
Нема везе, и онака не беше наменет за тебе тој коментар, не знам што се избацуваш. Иди расправај се со "дуплиот" профил на Ставре, си забегал тоталка. Порано имаше и некој хумор, знаеше да избациш некоја смешка сега си чиста патетика и предмет на заебанција.
Не знам само што имаш толку против мене, сме имале точно една дискусија (онаа за Жоржињо пред година дена) а сум приметил многу пати како се нафрлаш само не сум реагирал. Поздрав, и со време побарај помош зашто вака како те гледам, не си со сите.
Се истрча со коментарот зајадлив, сфати дека поим немаш како и вообичаено, па сега се пењавиш овде.
Немам апсолутно ништо против тебе. Да бидам искрен, не сум ниту сигурен кој си, ве мешам неколкумина од фанклуб Интер.
Имам генерално против лигавици нешто во животот, така и ти не си исклучок.
Луѓе без карактер. Тогаш го подбраа навивачите на Јунајтед, зеде една година да ги брка со тажни емоти по форумов. Исто и за мене, Бог знае од која причина, своите борби го води на туѓи постови.

Ама не само поради тоа. Паметам кога се откажуваше од пишување во фанклуб Интер и за да му докажуваш чинам на Маркес нешто, постираше слики од работното место. Компјутери, енергетски пијалоци на ДЕСКОТ, кажуваше како добро си заработувал и затоа немало потреба да се замараш со некои форумџии. :pos:
Класичен бот. Смејурија од личност. Дури и за интернет стандарди

Кликај таму на компјутер, пофали се дека трева пушиш и не просеравај. Во меѓувреме провери си ги фактите пред да се правиш паметен.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Челзи освои ЛШ пред 2 године, има нови газде кои се у клубот не цела година и покажуваат дека не се плашат да потрошат колку и да е потребно.
Прекрасен детал што е од круцијално значење кога еден играч во 2023та ќе одлучи да го одбере Челзи а тоа да не биде уцена од клубот што го продава пошто добива немилосрдна и најбитно од се препрепрепре скапа понуда за играч што не вреди ни третина од парите.

Еве овој украинецов сигурно тоа си рекол, еххх па Челзи освои ЛШ што ни самите не се свесни како, ајде ќе одам кај нив стрикно ради тоа.

Не затоа што од Шахтјор му се заканиле дека ќе јаде бомба у фаца ако не потпише со нив за 100 милиони евра.

Ајде да не филозофираме и да навлагаме у форс. Кратко и јасно. Што Челзи нуди поише од Арсенал? Од натпреварувачки аспект?

Член од
3 декември 2014
Мислења
398
Поени од реакции
310
Арсенал последниот битен трофеј го имал 2003та година, доста лупетате со тоа моментално.
Вамо го имаш Кренке кој освен за ЛА Рамс не го боли курот за ништо друго, Јокиќ е МВП едно по друго у НБА па не му носат играчи у Денвер, пошто ги боло курот за титули
И Наполи моментално е прв у Италија па ни еден играч не би го одбрал пред Јуве Интер или Милан.
2004 не 2003:D сеедно од моментален спортски аспект нормално дека е подобро Арсенал од Челзи ама нормално професионален фудбалер иди таму каде што ќе му понудат повеќе од сумиве за плати што се спомнуваа Арсенал понудил 120к а Челзи 200к нормално ќе ја избери понудава од Челзи.
Што се однесува до составите од Челзи освен Рис Џејмс не знам кој би фатил прва постава во моменталниов Арсенал иако во последно време и тој повеќе е во болница отколку на терен.
Реално на Челзи им фалат доста играчи за повторно да бидат конкуренти за некој од поголемиве трофеи им фали десно крило напаѓач два играчи од средина и да се погодат украинецов и одбрамбениов од Монако што го зедоа не значи дека штом носиш некој дека одма ќе се погоди Челзи во последниве 3 години потроши повеќе од 500м и сега за сега ниеден не се погоди да биде класа на позицијата која игра.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.737
Се истрча со коментарот зајадлив, сфати дека поим немаш како и вообичаено, па сега се пењавиш овде.
Немам апсолутно ништо против тебе. Да бидам искрен, не сум ниту сигурен кој си, ве мешам неколкумина од фанклуб Интер.
Имам генерално против лигавици нешто во животот, така и ти не си исклучок.
Луѓе без карактер. Тогаш го подбраа навивачите на Јунајтед, зеде една година да ги брка со тажни емоти по форумов. Исто и за мене, Бог знае од која причина, своите борби го води на туѓи постови.

Ама не само поради тоа. Паметам кога се откажуваше од пишување во фанклуб Интер и за да му докажуваш чинам на Маркес нешто, постираше слики од работното место. Компјутери, енергетски пијалоци на ДЕСКОТ, кажуваше како добро си заработувал и затоа немало потреба да се замараш со некои форумџии. :pos:
Класичен бот. Смејурија од личност. Дури и за интернет стандарди

Кликај таму на компјутер, пофали се дека трева пушиш и не просеравај. Во меѓувреме провери си ги фактите пред да се правиш паметен.
Ауууу тоталка забеган. Не е ни сигурен кој сум ама има против мене. :facepalm:
Немам појма за што зборуваш пациенту.
Компјутери, енергетски пијалоци на дескот, сум кажувал колку добро сум заработувал, и сум се откажувал од пишување во фан клуб Интер??? :eek:
Ме подбрале навивачите на Јунајтед па една година сум ги бркал со тажни емотикони? Ахахахаххахахах, што збориш ти бе?
Ти дефинитивно си Бред Пит од Фајт Клуб. Што побрзо излезеш од филмов толку подобро за тебе другар.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Прекрасен детал што е од круцијално значење кога еден играч во 2023та ќе одлучи да го одбере Челзи а тоа да не биде уцена од клубот што го продава пошто добива немилосрдна и најбитно од се препрепрепре скапа понуда за играч што не вреди ни третина од парите.

Еве овој украинецов сигурно тоа си рекол, еххх па Челзи освои ЛШ што ни самите не се свесни како, ајде ќе одам кај нив стрикно ради тоа.

Не затоа што од Шахтјор му се заканиле дека ќе јаде бомба у фаца ако не потпише со нив за 100 милиони евра.

Ајде да не филозофираме и да навлагаме у форс. Кратко и јасно. Што Челзи нуди поише од Арсенал? Од натпреварувачки аспект?

Сезонава точно ништо. Само, сезонава нема вечно да трае. Затоа беспредметно е да зборуваме дека моментално Арсенал би бил подобра опција за него, затоа што поголеми шанси имал за титула.
Имал, да, сезонава Арсенал ќе освои титула во Премиер.
После 20 години. Перманентно нема да трае истата ситуација, нели.
Челзи е во моментов ужасен, којзнае дали ќе биде ваков идната година. Но, Челзи е актуелен Светски клупски првак, последната титула ја освои лани. И во најлошите сезони, секогаш под Роман сме успевале да освои некаков трофеј.

Пичка му материна, Арсенал да не беше ФА Куп, ќе беа две цели децении без никаков трофеј. Како стана идеална дестинација Арсенал и како амбициозноста е мерлива само во моментов, тоа не ми е јасно. Да се работеше за Реал, ПСЖ, Баерн, Сити, во ред.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сезонава точно ништо. Само, сезонава нема вечно да трае. Затоа беспредметно е да зборуваме дека моментално Арсенал би бил подобра опција за него, затоа што поголемо шанси имал за титула.
Челзи е во моментов ужасен, којзнае дали ќе биде ваков идната година. Но, Челзи е актуелен Светски клупски првак, последната титула ја освои лани. И во најлошите сезони, секогаш под Роман сме успевале да освои некаков трофеј.

Пичка му материна, Арсенал да не беше ФА Куп, ќе беа две цели децении без никаккв трофеј. Како стана идеална дестинација Арсенал и како амбициозноста е мерлива само во моментов, тоа не ми е јасно. Да се работеше за Реал, ПСЖ, Баерн, Сити, во ред.
ЛШ ќе играат следната сезона, имаат тим и систем кој моментално функционира и тренер кој очигледно си ја знае работата. Нема многу конкуренција за стартни 11, нема многу притисок и слично.

Аман со ова, актуелен светски клупски првак. И што треба тоа да значи за еден играч? :D
Истата титула што ја изгубија од Сао Паоло или кој и да беше тој рандом јужно американски клуб. Ама тогаш некако беше небитна, сеа се протнува насекаде.

Заборави го Роман, сега Челзи има управа што купи 10 крила и нема ниеден напаѓач. Нема ниеден добар везњак, нема ниеден добар лев бек, има еден десен бек повреден, има еден добар штопер што има 39 години и има двајца идиоти на гол.

Со што Челзи гарантира дека иднината нема да биде како сезонава моментално?

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.935
Поени од реакции
23.399

Сигурно дека го уценувале, а него преголема желба му била да игра за тим што освоил нешто битно пред да се роди.

Желба негова била да игра за големиот Арсенал ама греота го уценувале и му рекле или Челзи или фронт.

Со што Арсенал гарантира дека следните 20 године нема да бидат ко прошлите 20?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
ЛШ ќе играат следната сезона, имаат тим и систем кој моментално функционира и тренер кој очигледно си ја знае работата. Нема многу конкуренција за стартни 11, нема многу притисок и слично.

Аман со ова, актуелен светски клупски првак. И што треба тоа да значи за еден играч? :D
Истата титула што ја изгубија од Сао Паоло или кој и да беше тој рандом јужно американски клуб. Ама тогаш некако беше небитна, сеа се протнува насекаде.

Заборави го Роман, сега Челзи има управа што купи 10 крила и нема ниеден напаѓач. Нема ниеден добар везњак, нема ниеден добар лев бек, има еден десен бек повреден, има еден добар штопер што има 39 години и има двајца идиоти на гол.

ЛШ е фактор, но миновен. Секогаш ми било чудно тоа при изборот на тим. Демек не одам во Манчестер, не играат ЛШ. Е добро бе, не играат сега, ќе играат следната.

Инаку, Мурдик во Арсенал би има поголема конкуренција искрено. Кога еден Феликс од авион слезе и заигра утредента, притоа бидувајќи најдобар играч, што останува за другите. Овде му се загарантирани минути.

Со што Челзи гарантира дека иднината нема да биде како сезонава моментално?
Со газди кои имаат желба да вложат и структура која се гради горе во канцелариите на клубот.

Светски клупски првак го посочив, затоа што оваа сезона може да е баук и не мора да трае. Не е Челзи во Чемпионшип, па да ја загубил вредноста и величината и да заборавил како се освојува.

Инаку, во Арсенал не сум сигурен дека би бил веднаш стартер. Кај нас влегува лесно во прв тим.

Убаво Марли пиша. Наполи сезонава гази, Интер игра млако, неубедливо, немаат абер за некој трофеј. Наполи станува поради тоа под дифолт поприфатлива опција од Интер и средина која ветува трофеи?

Последно уредено:
Член од
3 декември 2014
Мислења
398
Поени од реакции
310
Сезонава точно ништо. Само, сезонава нема вечно да трае. Затоа беспредметно е да зборуваме дека моментално Арсенал би бил подобра опција за него, затоа што поголеми шанси имал за титула.

Пичка му материна, Арсенал да не беше ФА Куп, ќе беа две цели децении без никаков трофеј. Како стана идеална дестинација Арсенал и како амбициозноста е мерлива само во моментов, тоа не ми е јасно. Да се работеше за Реал, ПСЖ, Баерн, Сити, во ред.
Моментално Арсенал скоро на секоја позиција е подобро покријан и не дека тоа не можи да се промени исто и не дека дека некој ако бил успешен во минатото по секоја цена дека ќе биде и во иднина пр МЈ.Челзи моментално делува баш како периодот после Фергусон на МЈ фрлаат еден куп пари на играчи чисто ради реда не дека имаат конкретно некој спортски план за разлика од Арсенал во моментов скоро секој трансфер им е погоден .

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.615
Поени од реакции
11.670
Трипуваш или?
Автоматски споено мислење:

Не би рекол дека е подобар и во ова, Кронке е полн ко брод
Кронке е полн ко брод ама џабе кога е стиснат
Автоматски споено мислење:

Сигурно дека го уценувале, а него преголема желба му била да игра за тим што освоил нешто битно пред да се роди.

Желба негова била да игра за големиот Арсенал ама греота го уценувале и му рекле или Челзи или фронт.

Со што Арсенал гарантира дека следните 20 године нема да бидат ко прошлите 20?
Со што Челзи гарантира дека нема да бидат ко пред ерата на Роман?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom