Фудбалски/трансфер дискусии

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.195
Тотално немаат врска муабетиве со кој клуб колку има шанси за титула или каква средина била.
Еве јас по професија сум програмер и земам xxxx евра плата.
Фирмата А ми нуди 2xxxx плата и лични бенефиции полоши од фирмата Б која нуди 6xxxx плата и три пати подобри лични бенефиции.
Фирмата А е фирма со 10000 вработени присутна во 7 континенти и има 78 локации за канцеларии. Традиција од 150 години
Фирмата Б е стартап оформен пред 6 месеци со 4 вработени и локација во Прилеп ама нуди тројно подобра плата и тројно подобри лични бенефиции.
Во фирма А ќе можам да се курчам дека работам во светски познат гигант и да постирам по социјални мрежи. Фирма Б е анонимус ама ќе ми легне ко кец на десетка.
Нормално избирам фирма Б
Исто и со Мудрук (и Роналдо со транферот во Арабија)
Тоа ако размислуваш краткорочно. Ако размислуваш долгорочно знаеш дека големата фирма ќе ти се исплати трипати повеќе во иднина, и разликата во почетната плата брзо ќе се стопи.

Многу фудбалери овака се горат поради висока плата, па после исчезнуваат од мапата по некоја година.

Е сега Челзи не е на ниво на старт-ап од Прилеп, па не ти е добро претставен случајот.

Може и не му бил баш изборот помеѓу двата клуба, туку помеѓу Челзи и останување во Шахтјор, па дечкото го направил најдобриот избор за себе во дадениот момент.
Да се потсетиме на случајот на Бенџани Мврувари кога буквално беше принуден од Реднап да оди во Сити.

Како и да е, дечкото беше загреан за Арсенал, ама излезе подобра понуда која му одговараше и на клубот, а и него. Може и Челзи нема да му е лоша средина за личен развој.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.401
За Мудрик или како и да се пишува, не ми го земајте ова за зло, стои фактот дека он да не дојдеше Челзи со понуда ќе заминеше во Арсенал. Тука повеќе барам кривица во Шахтјор, отколку во играчот. Доколку Шахтјор ги прифатил и двете понуди, и на Челзи и на Арсенал и играчот отишол во Челзи тогаш може да се прават мемиња на негова сметка. Тука Шахтјор ја прифаќа понудата само на Челзи, бидејќи е повисока и играчот си се договара со клубот.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ауууу тоталка забеган. Не е ни сигурен кој сум ама има против мене. :facepalm:
Немам појма за што зборуваш пациенту.
Компјутери, енергетски пијалоци на дескот, сум кажувал колку добро сум заработувал, и сум се откажувал од пишување во фан клуб Интер??? :eek:
Ме подбрале навивачите на Јунајтед па една година сум ги бркал со тажни емотикони? Ахахахаххахахах, што збориш ти бе?
Ти дефинитивно си Бред Пит од Фајт Клуб. Што побрзо излезеш од филмов толку подобро за тебе другар.

Auuu totalka zabegan.

Сум кажувал колку добро сум заработувал? Аууууу.
Па ти си Бред Пит, другар.

Didn't age well.

Замисли, да измислувам нешто на интернет за да поентирам или некого да навредам. Така, од чиста мира. Која е потребата да лажам за нешто кое се случило и сум го забележал.

Во фанклуб Интер, само не во директна расправа со Маркес:

Ќе имаш, кога ќе работиш истата работа во истата компанија. :D
Или како што ти милуваш да кажеш - Животот е убав.

П.С. Работата е причината што се вратив на Кајгана. Претходно со години немав отворено форумов а на фејсбук еден тон дебили пишуваат коментари и ми текна на Кајгана форум.

Ќе имаш, кога ќе работиш истата работа во истата компанија.

ЖИВОТОТ Е УБАВ! :pos:

Ај што си безобразна, лигава појава, па и лажеш.
Е тоа имам против, меѓудругото.

Те молам, да не ме цитираш повеќе. Ќе разгледам сега опции дали постојат, да те блокирам комплетно. Срам ми е што делиме ист интернет простор.
Флeкса братот пред смртниците.

Другите постови каде што се фалиш дека пушиш трева (магаре едно, со трева се фали на тие години) и како ги кулираш сите, во следна прилика. :pos:

Последно уредено:
C

confusion

Гостин
@RATM како имаш енергија да се расправаш со идиоти цел ден, свесно те пецкаат пошто им враќаш, зошто не ги искулираш, намерно те провоцираат.
Али како и да е, ти симињам капа, прав борец, не му се дава ни на Стваро ни на никој, само се надевам не ти влијае лично.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.737
Auuu totalka zabegan.

Сум кажувал колку добро сум заработувал? Аууууу.
Па ти си Бред Пит, другар.

Didn't age well.

Замисли, да измислувам нешто на интернет за да поентирам или некого да навредам. Така, од чиста мира. Која е потребата да лажам за нешто кое се случило и сум го забележал.

Во фанклуб Интер, само не во директна расправа со Маркес:

Ќе имаш, кога ќе работиш истата работа во истата компанија.

ЖИВОТОТ Е УБАВ! :pos:

Ај што си безобразна, лигава појава, па и лажеш.
Е тоа имам против, меѓудругото.

Те молам, да не ме цитираш повеќе. Ќе разгледам сега опции дали постојат, да те блокирам комплетно. Срам ми е што делиме ист интернет простор.
Флeкса братот пред смртниците.

Другите постови каде што се фалиш дека пушиш трева (магаре едно, со трева се фали на тие години) и како ги кулираш сите, во следна прилика. :pos:
:facepalm:
Ти си апсолутна будала. Стварно језив лик.
Нели гледаш дека муабетот е за слободно време а не за пари и е цитиран Ио а не Маркиз. Не знам кај прочита дека сум се фалел со тоа колку заработувам туку сум се фалел дека иам добра работа и не знам од кај ги извади тие муабети за кој прв пат слушам.
Јас никогаш немам кажано од тие работи ти што ги измислуваш. Многу луѓе знаат што работам овде и го имам кажано тоа ама за пари освен на фамилија и другари, на никој друг не сум кажал иако ваљда заработувам месечно колку ти годишно морону глупав.
Копал цела ноќ да најде нешто за да не испадне Бред Пит зашто веќе еднаш му се деси со Бесанкон и Ставро и сега нашол нешто барем слично и земал цитира па уште ќе блокира. Блокиран си ти у мозокот.
Ти тоа време што си го потрошил барајќи мои постови добро би било да побараш низ интернет за некои психијатри затоа што работава не е воопшто наивна.

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
@RATM како имаш енергија да се расправаш со идиоти цел ден, свесно те пецкаат пошто им враќаш, зошто не ги искулираш, намерно те провоцираат.
Али како и да е, ти симињам капа, прав борец, не му се дава ни на Стваро ни на никој, само се надевам не ти влијае лично.
За воља на вистината, му се дава, односно поддава на Влахович.

Последно уредено:
Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
:facepalm:
Ти си апсолутна будала. Стварно језив лик.
Нели гледаш дека муабетот е за слободно време а не за пари и е цитиран Ио а не Маркиз. Не знам кај прочита дека сум се фалел со тоа колку заработувам туку сум се фалел дека иам добра работа и не знам од кај ги извади тие муабети за кој прв пат слушам.
Јас никогаш немам кажано од тие работи ти што ги измислуваш. Многу луѓе знаат што работам овде и го имам кажано тоа ама за пари освен на фамилија и другари, на никој друг не сум кажал иако ваљда заработувам месечно колку ти годишно морону глупав.
Копал цела ноќ да најде нешто за да не испадне Бред Пит зашто веќе еднаш му се деси со Бесанкон и Ставро и сега нашол нешто барем слично и земал цитира па уште ќе блокира. Блокиран си ти у мозокот.
Ти тоа време што си го потрошил барајќи мои постови добро би било да побараш низ интернет за некои психијатри затоа што работава не е воопшто наивна.

Копав точно две минути.

Животот е убав! :pos:

Еве, нема да веруваме во очите, објасни ми ти што си мислел.
Скриншотот е изваден од контекст.

Одлогирај се полека сега и напушти го форумот.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.737
Копав точно две минути.

Животот е убав! :pos:

Еве, нема да веруваме во очите, објасни ми ти што си мислел.
Скриншотот е изваден од контекст.

Одлогирај се полека сега и напушти го форумот.
Па убав е животот кога ќе си стабилен у мозокот и ќе се оствариш себе на приватен план.
Ако си дебил ко РАТМ кој единствената причина за живот ја гледа во тоа да биде во расправија со форумски фаци кој веројатно нема никогаш во живот да ги запознае, нормално дека нема да е убав животот и ќе се расправаш со сите на Кајгана форум.
Јас не сум перфектен, имам одлепувано и пишувано глупости, нормално е тоа кога ќе си подолго на форумов и активен колку јас. Ама будала како тебе нема во овој подфорум. Има една слична во Драга Кајгана и уште некои други по останатите теми водат војни сами со себе али на прсти се бројат вакви ретарди ко ти.

И не, не е изваден од контекст скриншотот туку е само лош обид да се префрли муабетот на мене кога уствари ти си тој кому му треба помош.
Мозокот ти изгорел од расправии со "дуплите" профили на Ставро.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Имам енергија, а и слободно време. И ти би правел исто доколку ја работиш оваа РАБОТА. Или, што би се рекло: ЖИВОТОТ Е УБАВ. :pos:

Искрено, воопшто. Дури имам и многу лична сатисфакција. Во последниве година дена откако сум поредовен, времето наменето за интернет го поминувам и тука. Вакви идиоти како тој погоре, флескаши над ситуацијата, имам порив да ги клоцам и потоа си продолжувам со тековни активности.

Бидејќи, каков и да е, овде може и да се направи коректен муабет. Има луѓе што знаат да дискутираат, што сакаат фудбал и подготвени се да елаборираат на теми, без инфантилни досетки, мизерни провокации и финти од петто оделение, второ полугодие.

Мислам, какви и да се Ставрогин и овие од Барселона, знаеш на што си со нив. Ќе пуштат нешто за мајка ти и сестра ти (мене тоа бескрајно ме забавува), еве сега на Ставро му е популарен половиот орган на Влаховиќ и отприлика тоа е тоа. Ништо страшно. Во суштина, ептен длабоко, ниту кај него, ниту кај овие од Барселона препознавам некоја малициозност и расипаност.

Кај овој лигавецов скопски, кој своите борби ги води преку емот-икони, затоа што е сисица мала и бедна, се препознава една друга тенденција и исклучителна лигавост. Затоа и доаѓаме до такви ситуации.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.737
Не е за фудбал.

Плус, животот мене не ми е убав. :pos:
Ништо тогаш, продолжи со своите тековни активности и клоцање на форумски фаци. :unsure:
Убаво кажав јас, Бред Пит од Фајт Клуб.

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
@RATM ти е машката бјонси, се обидува да собере приватни податоци за членови на форунмот, и тоа му дава чувство на моќ. Навистина грев да му падне на човек. Еднаш кога го подбраа на форумот, си го избриша акаунтот. Дечкото е трагедија, цел живот му се состои во гледање на фудбал, и бранење на честа и угледот на Челзи на форумот. Нешто сериозно не е во ред со него, и да бев подобар човек од ова што сум, веројатно ќе го игнорирав.

Но има нешто гадно и подмолно во ликот, и не ми дава душата да не го шпутирам. Едноставно е појако од мене.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
@RATM ти е машката бјонси, се обидува да собере приватни податоци за членови на форунмот, и тоа му дава чувство на моќ. Навистина грев да му падне на човек. Еднаш кога го подбраа на форумот, си го избриша акаунтот. Дечкото е трагедија, цел живот му се состои во гледање на фудбал, и бранење на честа и угледот на Челзи на форумот. Нешто сериозно не е во ред со него, и да бев подобар човек од ова што сум, веројатно ќе го игнорирав.

Но има нешто гадно и подмолно во ликот, и не ми дава душата да не го шпутирам. Едноставно е појако од мене.

Те погодило тоа со мачката, гледам. :pos:

Какви црни приватни податоци да собирам за тебе, исцртано е сето. Коцкарски 55-годишен пропалитет што отвора катадневно по 10 акаунти на форум, откако ќе добие банови за несоодветно однесување. Тој е профилот и како таков, чисто се сомневам дека имаш некој во животот, освен некое животинче. Во случајов, мачка.
Не е ништо лошо да си осамен стар мачкар, навистина.

Толку јако шутираш што поради тој што го шутираш, баниран си точно 100 пати и уште толку пати се враќаш, за да успееш да ја спасиш интернет честа. Да му вратиш. Залудно потрошено време, ти велам. Не можеш на крај да излезеш. Не си тој капацитет.

Член од
10 ноември 2022
Мислења
299
Поени од реакции
880
Те погодило тоа со мачката, гледам. :pos:

Какви црни приватни податоци да собирам за тебе, исцртано е сето. Коцкарски 55-годишен пропалитет што отвора катадневно по 10 акаунти на форум, откако ќе добие банови за несоодветно однесување. Тој е профилот и како таков, чисто се сомневам дека имаш некој во животот, освен некое животинче. Во случајов, мачка.
Не е ништо лошо да си осамен стар мачкар, навистина.

Толку јако шутираш што поради тој што го шутираш, баниран си точно 100 пати и уште толку пати се враќаш, за да успееш да ја спасиш интернет честа. Да му вратиш. Залудно потрошено време, ти велам. Не можеш на крај да излезеш. Не си тој капацитет.
Неверојатно е колку си глуп. Чудо едно. Прво, не знам што би ме погодило со мачката, немам една мачка, туку две. Имам ставено неколку пати слики во кајгана миленичиња. Не знаев дека е срамота да чуваш мачка, во твојот закржлаен мозок веројатно е. Второ, овде има луѓе кои биле кај мене на гости, тие можат да ти кажат дали сум пропалитет и во какви услови живеам. Ти греву би се посрал од среќа да имаш 10% од она што јас го имам како квалитет на живот. Еве ти јавна покана на форумов да дојдеш и да видиш каде и како живеам. Ти ветувам дека нема да те нашамарам, иако заслужуваш.

Мене ми е форумот заебанција, и понекогаш место каде што си ја вадам негативната енаргија, кога ќе налетам на ликови како тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom