devilko
♆ wicked one ♆
- Член од
- 28 август 2014
- Мислења
- 1.904
- Поени од реакции
- 6.195
Тоа ако размислуваш краткорочно. Ако размислуваш долгорочно знаеш дека големата фирма ќе ти се исплати трипати повеќе во иднина, и разликата во почетната плата брзо ќе се стопи.Тотално немаат врска муабетиве со кој клуб колку има шанси за титула или каква средина била.
Еве јас по професија сум програмер и земам xxxx евра плата.
Фирмата А ми нуди 2xxxx плата и лични бенефиции полоши од фирмата Б која нуди 6xxxx плата и три пати подобри лични бенефиции.
Фирмата А е фирма со 10000 вработени присутна во 7 континенти и има 78 локации за канцеларии. Традиција од 150 години
Фирмата Б е стартап оформен пред 6 месеци со 4 вработени и локација во Прилеп ама нуди тројно подобра плата и тројно подобри лични бенефиции.
Во фирма А ќе можам да се курчам дека работам во светски познат гигант и да постирам по социјални мрежи. Фирма Б е анонимус ама ќе ми легне ко кец на десетка.
Нормално избирам фирма Б
Исто и со Мудрук (и Роналдо со транферот во Арабија)
Многу фудбалери овака се горат поради висока плата, па после исчезнуваат од мапата по некоја година.
Е сега Челзи не е на ниво на старт-ап од Прилеп, па не ти е добро претставен случајот.
Може и не му бил баш изборот помеѓу двата клуба, туку помеѓу Челзи и останување во Шахтјор, па дечкото го направил најдобриот избор за себе во дадениот момент.
Да се потсетиме на случајот на Бенџани Мврувари кога буквално беше принуден од Реднап да оди во Сити.
Како и да е, дечкото беше загреан за Арсенал, ама излезе подобра понуда која му одговараше и на клубот, а и него. Може и Челзи нема да му е лоша средина за личен развој.