ne se sekiraj, projdoa oni ok, so ogled na naselenieto i uslovite za zivot. daleku poloso bese u italija na pocetok nego u kina u bilo koj period.![]()
Mislish na onie falsifikuvanite videa so kamioni?
Da dobar film
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne se sekiraj, projdoa oni ok, so ogled na naselenieto i uslovite za zivot. daleku poloso bese u italija na pocetok nego u kina u bilo koj period.![]()
Se proslavija vo Mandzurija so Japonija, sedi neka ne mozat podobro.....
Mislish na onie falsifikuvanite videa so kamioni?
Da dobar film
И ти како токмиш сега, денешниве морнарици и бродови со тогашните. Ако гледаме така, 2 денешни брода на УСА ќе ги потопат сите 3.500 бродови што ги имале Кинезите тогаш. Значи, се во свое време.ima miljarda momenti u istorijata koga dominirale ama eve vo 1400tite koga japonija ne bila ni obedineta, vo evropa uste so crni cumi se raspravele kinezite ja imale najgolemata mornarica so preku 3500 brodovi (kolku da imas prestava USA sega ima okulu 450). u sporedba so evropskite mornarici imale brodovi sto bile i 5 pati pogolemi. ne samo japonija nego indija, persija, egipet i cel toj del na istocna afrika go propatuvale ali nikade ne pocnale vojni. ednostavno sfati deka ne sekoj razmisluva ko zapadnite kolonizatori, za kinez i denes centar na svetot e peking, shanghai e najubav grad, kanotonskiot region e fabrikata na svetot a hong kong treba da si go smeni imeto u heung gong zasto gi potseka na kolonizatorite. ostatokot na svetot ne e biten osven da im se prodava roba prakticno trgovija koja pazi imalo periodi koga ne ja ni posakuvale posto ostatokot na svetot nemal sto da im ponudi... sve si proizveduvale. na kraj im belcite im uvalile opium, taka i pocnale opiumskite vojni.
И ти како токмиш сега, денешниве морнарици и бродови со тогашните. Ако гледаме така, 2 денешни брода на УСА ќе ги потопат сите 3.500 бродови што ги имале Кинезите тогаш. Значи, се во свое време.
Точно, Кинезите не отварале војни како западњаците што отварале и колонизирале држави, можеби и што имале ресурси па не им требале, ама и реално никогаш немале ни некоја wow моќна империја.
И денеска, Кинезот исто работи. Си седи настрана, си соработува со УСА, Русија, ЕУ итн, се држи неутрално.
Age Infection Survival Rate
0-19 99.9997%
20-29 99.997%
30-39 99.989%
40-49 99.965%
50-59 99.871%
60-69 99.499%
Across 31 systematically identified national seroprevalence studies in the pre-vaccination era, the median infection fatality rate of COVID-19 was estimated to be 0.034% for people aged 0–59 years people and 0.095% for those aged 0–69 years.
The median IFR was 0.0003% at 0–19 years, 0.002% at 20–29 years, 0.011% at 30–39 years, 0.035% at 40–49 years, 0.123% at 50–59 years, and 0.506% at 60–69 years.
At a global level, pre-vaccination IFR may have been as low as 0.03% and 0.07% for 0–59 and 0–69 year old people, respectively.
These IFR estimates in non-elderly populations are lower than previous calculations had suggested.
А тек сезоната 2022/2023 кога се очекува циклусот да проработи, тек тогаш којзнае каква паника ќе има![]()
Ај 2023 кога ќе осетиме на своја кожа, се надевам ти нема да се жалиш.
Тој "магионичарот" од Модерна, Стефан Б., уште од 2013 има изјави каде што кажува дека мРНА чуда ќе прави, многу лесно ќе се справува со разни болести, клетката треба само правата комбинација од 4 букви да ја добие и решен проблемот. Но изгледа многу им се 4 букви, па слаби резултатите од комбинацииве.
Од 2013, сеуште истата прикаска ја верглаат, ваљда 2023 ќе успеат. Ако не, во 2023 повторно прочитајте изјавата дека за 10г ќе успеат
21 случај во 2021ва, споредено со значително помалку во сите други години може да е несреќна коециденција, ама може и да не е.Еве едно глупо пребарување на гугл ми ја даде следната листа:
Абе се може да биде, уште да знаеш колку недозволени средства се експериментираат во спортот...21 случај во 2021ва, споредено со значително помалку во сите други години може да е несреќна коециденција, ама може и да не е.
21 случај во 2021ва, споредено со значително помалку во сите други години може да е несреќна коециденција, ама може и да не е.
А овој Peter A. McCullough што ширеше фејк нјус.![]()
Claims baselessly link COVID vaccines to athlete deaths
CLAIM: Two researchers found that more than 1,500 athletes have suffered cardiac arrest since COVID-19 vaccinations began, compared to a previous average of 29 athletes per year, suggesting the vaccines are causing a dramatic rise in such cardiac issues.apnews.com
Овде кажуваат за многу голема бројка, но акцентот ми е за бројката, без да навлегуваме која е причината.
Ти реков ли пред нова година дека пандемијатата не е завршена а завршена е само дела од агендата со наметнатите МРНК вакцини?Еве ти најнова варијанта која најбрзо се шири од досегашните:https://vecer.mk/life/1161047/?fbclid=IwAR3YBrOVHnZKsZgMSGUgP14WxS5n48YJRDhDX4q08Nc6YjDmKuwz_uk-2psЗаврши, готово е.
...не би рекла, врие од заразени ама сите ќутат, смогот бил кривАбе кој ја ебе новава варианта, освен во Кина можеби.
Ќе помине има и грип. А има смог ама тој резултат ќе даде за некоја година канцерот кога ќе се појави....не би рекла, врие од заразени ама сите ќутат, смогот бил крив![]()