Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
А значи спајкот е нешто како сида. Интересно.

...никој тоа не го знае, затоа сега се собираат искуства, но не е на арно кога се меша спајкот во генетиката, го гледав некни по н_ти пат филмот на Фреди Меркјури и посебно се замислив кога кажа во текот на филмот медицински лица ,, болеста Сида, не може да се пренесе преку трансфузија" ама преку анален секс на машки партнери можело, кај некој ,,Да" кај некој ,,Не", како може толку ,,паметен вирус - Хив" да одреди токму кој ќе се разболи од Сида, ако некој намерно не го формулира при мешање на анални сокови и триење на анална слузокожа меѓу двајца мажи да има некој тригер и активирање на можна зараза и болест, нема да ме изненади дека и ова е излезено од лабораторија со некоја цел.

Не знам бе Игорче, еве јас 52 години имам, па немам видено вака да се пред умирање на терен со срцеви проблеми на професионален спортски натпревар.

Лани беше Ериксон од Данска на Еуро 2020, сега овај, во меѓувреме имаше помалце познати инциденти, меѓу кои и еден нба играч што се откажа од професионална кариера.

Иначе спрема последните објавени документи од тестирањето на Фајзер, знаеш тие што CDC не сакаше да се објават до 2075 година, 20% или 1 од 5 мина што примиле мРНА вакцина имале срцеви проблеми. Фајзер тоа го знаел.
Тенеќе ако си пеесеидве години, не значи дека си „големото око“ што гледа се, а уште повеќе со мозок на супер слон да паметиш се :)

Еве едно глупо пребарување на гугл ми ја даде следната листа:

Ете го и Македонец таму на 9ти Март 2003та, од Напредок.

Статијава ти е од 2007ма, ете тогаш немало проблеми, ама им се сонило дека ќе има ;)

За наредната епизода на жолтко и лутко: пребарај колку спортисти пред 2020та се имаат „пензионирано“ поради што им се откриени срцеви проблеми.

... го знам арбидол, направија производство и во соседството, зашто толку си под влијание што ќе пишат/кажат по социјални мрежи и портали? ти од толку што си уплашен за превентива против грип ќе си направиш полошо за сопствено здравје од друга страна ќе си наштетиш, како да ти споредам да сфатиш,
...антибиограм кога се прави на даден брис кој се мисли дека е или не е инфициран со некоја бактерија, по 48ч на некоја хранлива подлога каде е аплициран со различни антибиотици покажува активност т.е. уништување на бактеријата или не, па ќе речеме дека бактеријата беше уништена (местото стерилно) само кај местото каде беше аплицирано антибиотикот меропенем, додека другите антибиотици амоксицилин, амикацин, гарамицин, цефтриаксон, цефипиме, цефотаксим, ампицилин, ципрофлоксацин не ја уништиле таа бактерија и местото на таа хранлива подлога остана збувната кај сите овие наведени антибиотици значи резистентна и не ја уништува, па затоа ќе се аплицира антибиотик меропенем и ќе се уништи бактеријата, додека било кој друг антибиотик само ќе ни го намали имунитетот, ќе ни ја уништи цревната флора.
...кога пишуваме за вируси, кај нив нели, не делува антибиотици, туку во поново време како лекови се применува антивиротици ама изработени токму за одреден вирус, не можеш ти сега на сличен начин како кај бактеријата да се пие било кој антибиотик и да биде ефикасен во уништување на било која бактерија, знаеш ли колку вируси на сезонски грип кружат низ Северна хемисфера да ги набројам сите варијанти? и ти сакаш со еден антивиротик на пример Тамифлу како инхибитор на вирусната неураминидаза (ензим) да биде делотворен за било кој вирус кој предизвикува сезонски грип е малку дискутабилно колку е тоа сложено и зависи од многу фактори, мутации и слично.

...допрва внесениот спајк со антиковид вакцина во телото кај различни луѓе ќе покажува различни несакани последици кои никој не ги знае како би реагирала секоја еднинка и временски кога тој ќе нападне во телото какви промени на ДНК може да направи или можеби нема да направи, во тек се согледувањата, но најфатални се токму тие наречени „ненајдена смрт“ и на млади здрави и на постари!
Ama ne go znaesh Arbid, a go imashe do pred 40 godini, sega naednash site zaboravaat se....
Duri se raspravav so ovie od Krka, za niven cortiko free sprej, do 2008 go imashe, Cvetanov duzina trudovi napravi, sega naednash Nema, se chudat kako telinja, ama pazi, ima vo Grcija i EU...
Isto beshe i pred 5 godini, se pojavi jaka viroza, (koga kidna Taravari od minister), Promedika uveze ruski imuno fan sprej, bezopasen a dobar, se koristi i za deca, 3000mkd beshe doza... Se javiv, ama ne otidov vednash, posle ti kazuva nema. a nema ni da ima poveke, odi vo Blgarija...
A sega ke ti kaze odi vo Rusija....

Nisto strasno ako e pozarazen i onaka posledniot i predposledniot i site soja se eptem zarazni pa ne menuva mnogu.

Kina kako e? Strasno malce ispadna.

sto tolku mu se mislis za kina, ke si go resat problemot oni. ovoj vo usa i eu se shiri u kina uste se do omikron.
Ko krusi pagjat, zatoa. Zal mi za lugjeto posle 2 godini tortura ova na kraj da go okrkaat. Kina e bitna zatoa tamu pocna sranjeto i gledam ne naucile nisto. I togas kriele i sega krijat. Pa uste se bunat ako ima restrikcii za niv. Inace da, ke go resat odnosno ke pomina posle haosot sekako. Sto ne pominalo dosega.

Ko krusi pagjat, zatoa. Zal mi za lugjeto posle 2 godini tortura ova na kraj da go okrkaat. Kina e bitna zatoa tamu pocna sranjeto i gledam ne naucile nisto. I togas kriele i sega krijat. Pa uste se bunat ako ima restrikcii za niv. Inace da, ke go resat odnosno ke pomina posle haosot sekako. Sto ne pominalo dosega.

ne se sekiraj, projdoa oni ok, so ogled na naselenieto i uslovite za zivot. daleku poloso bese u italija na pocetok nego u kina u bilo koj period. nema sto da ti zal lugeto so isklucok na vas u ger jas ne znam za poorganizirana drzava u svetot. vie ste masinerija koga ke pocnete (mada spori ste) ovie se masina od start ali zaribaat pocesto od vas, imaat seuste dupki u sistemot. uzivaj, gledaj vas da vi e dobro, posto vrie kaj vas na kontinentot idioti i lokalni i "emigranti" na kraj moze dzabe da bide toa ste poefikasni od drugite na kraj EU ti e ko lanec, i togas ispaga jak si kolku bugarija :icon_mrgr:

ne se sekiraj, projdoa oni ok, so ogled na naselenieto i uslovite za zivot. daleku poloso bese u italija na pocetok nego u kina u bilo koj period. nema sto da ti zal lugeto so isklucok na vas u ger jas ne znam za poorganizirana drzava u svetot. vie ste masinerija koga ke pocnete (mada spori ste) ovie se masina od start ali zaribaat pocesto od vas, imaat seuste dupki u sistemot. uzivaj, gledaj vas da vi e dobro, posto vrie kaj vas na kontinentot idioti i lokalni i "emigranti" na kraj moze dzabe da bide toa ste poefikasni od drugite na kraj EU ti e ko lanec, i togas ispaga jak si kolku bugarija :icon_mrgr:
Sekoj so svoi problemi i predizvici. Ama posto si vo toj del od svetot znaes deka doverba vo Kinez ne moze da ima covek. Lazat. Povekje od drugi ona apla sto bi rekle.

Последно уредено:
Sekoj so svoi problemi i predizvici. Ama posto si vo toj del od svetot znaes deka doverba vo Kinez ne moze da ima covek. Lazat. Povekje od drugo ona apla sto bi rekle.

vidi oni se specificni. nikogas ne bile zaintersirani za ostatokot na svetot nego sekogas si se gledale ko centarot. lazat dur ne pocnat da ti veruvaat i da te smetaat za ednakov. potoa e podobro.

realno i ne gledam zosto da ocekuvas drugcije koga oni nikad ni osvojuvale ni gradele bazi na drugi kontinenti a evropjanite mame im ebale poslednite nekolku veka... cel toj zapaden imperializam go osetile na svoja koza ko retko koj drug narod anglicanite HK, portugalcite Makao, holandzanite vo Guangzhou (Canton), francuzite vo indokina, rusite kaj vladivostok... opiumski vojni 1-2, eden kup ednostrani dogovori nasilno nametnati od amerite, pred toa kineski zid i mongolcite, japoncite i manchuria... sto ocekuvas?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom