Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...никој тоа не го знае, затоа сега се собираат искуства, но не е на арно кога се меша спајкот во генетиката, го гледав некни по н_ти пат филмот на Фреди Меркјури и посебно се замислив кога кажа во текот на филмот медицински лица ,, болеста Сида, не може да се пренесе преку трансфузија" ама преку анален секс на машки партнери можело, кај некој ,,Да" кај некој ,,Не", како може толку ,,паметен вирус - Хив" да одреди токму кој ќе се разболи од Сида, ако некој намерно не го формулира при мешање на анални сокови и триење на анална слузокожа меѓу двајца мажи да има некој тригер и активирање на можна зараза и болест, нема да ме изненади дека и ова е излезено од лабораторија со некоја цел.
Тенеќе ако си пеесеидве години, не значи дека си „големото око“ што гледа се, а уште повеќе со мозок на супер слон да паметиш сеНе знам бе Игорче, еве јас 52 години имам, па немам видено вака да се пред умирање на терен со срцеви проблеми на професионален спортски натпревар.
Лани беше Ериксон од Данска на Еуро 2020, сега овај, во меѓувреме имаше помалце познати инциденти, меѓу кои и еден нба играч што се откажа од професионална кариера.
Иначе спрема последните објавени документи од тестирањето на Фајзер, знаеш тие што CDC не сакаше да се објават до 2075 година, 20% или 1 од 5 мина што примиле мРНА вакцина имале срцеви проблеми. Фајзер тоа го знаел.
Ama ne go znaesh Arbid, a go imashe do pred 40 godini, sega naednash site zaboravaat se....... го знам арбидол, направија производство и во соседството, зашто толку си под влијание што ќе пишат/кажат по социјални мрежи и портали? ти од толку што си уплашен за превентива против грип ќе си направиш полошо за сопствено здравје од друга страна ќе си наштетиш, како да ти споредам да сфатиш,
...антибиограм кога се прави на даден брис кој се мисли дека е или не е инфициран со некоја бактерија, по 48ч на некоја хранлива подлога каде е аплициран со различни антибиотици покажува активност т.е. уништување на бактеријата или не, па ќе речеме дека бактеријата беше уништена (местото стерилно) само кај местото каде беше аплицирано антибиотикот меропенем, додека другите антибиотици амоксицилин, амикацин, гарамицин, цефтриаксон, цефипиме, цефотаксим, ампицилин, ципрофлоксацин не ја уништиле таа бактерија и местото на таа хранлива подлога остана збувната кај сите овие наведени антибиотици значи резистентна и не ја уништува, па затоа ќе се аплицира антибиотик меропенем и ќе се уништи бактеријата, додека било кој друг антибиотик само ќе ни го намали имунитетот, ќе ни ја уништи цревната флора.
...кога пишуваме за вируси, кај нив нели, не делува антибиотици, туку во поново време како лекови се применува антивиротици ама изработени токму за одреден вирус, не можеш ти сега на сличен начин како кај бактеријата да се пие било кој антибиотик и да биде ефикасен во уништување на било која бактерија, знаеш ли колку вируси на сезонски грип кружат низ Северна хемисфера да ги набројам сите варијанти? и ти сакаш со еден антивиротик на пример Тамифлу како инхибитор на вирусната неураминидаза (ензим) да биде делотворен за било кој вирус кој предизвикува сезонски грип е малку дискутабилно колку е тоа сложено и зависи од многу фактори, мутации и слично.
...допрва внесениот спајк со антиковид вакцина во телото кај различни луѓе ќе покажува различни несакани последици кои никој не ги знае како би реагирала секоја еднинка и временски кога тој ќе нападне во телото какви промени на ДНК може да направи или можеби нема да направи, во тек се согледувањата, но најфатални се токму тие наречени „ненајдена смрт“ и на млади здрави и на постари!
Имаат цел оддел изгледа на луѓе кои смислуваат имиња...
Nisto strasno ako e pozarazen i onaka posledniot i predposledniot i site soja se eptem zarazni pa ne menuva mnogu.
Kina kako e? Strasno malce ispadna.
Ko krusi pagjat, zatoa. Zal mi za lugjeto posle 2 godini tortura ova na kraj da go okrkaat. Kina e bitna zatoa tamu pocna sranjeto i gledam ne naucile nisto. I togas kriele i sega krijat. Pa uste se bunat ako ima restrikcii za niv. Inace da, ke go resat odnosno ke pomina posle haosot sekako. Sto ne pominalo dosega.sto tolku mu se mislis za kina, ke si go resat problemot oni. ovoj vo usa i eu se shiri u kina uste se do omikron.
Ko krusi pagjat, zatoa. Zal mi za lugjeto posle 2 godini tortura ova na kraj da go okrkaat. Kina e bitna zatoa tamu pocna sranjeto i gledam ne naucile nisto. I togas kriele i sega krijat. Pa uste se bunat ako ima restrikcii za niv. Inace da, ke go resat odnosno ke pomina posle haosot sekako. Sto ne pominalo dosega.
Sekoj so svoi problemi i predizvici. Ama posto si vo toj del od svetot znaes deka doverba vo Kinez ne moze da ima covek. Lazat. Povekje od drugi ona apla sto bi rekle.ne se sekiraj, projdoa oni ok, so ogled na naselenieto i uslovite za zivot. daleku poloso bese u italija na pocetok nego u kina u bilo koj period. nema sto da ti zal lugeto so isklucok na vas u ger jas ne znam za poorganizirana drzava u svetot. vie ste masinerija koga ke pocnete (mada spori ste) ovie se masina od start ali zaribaat pocesto od vas, imaat seuste dupki u sistemot. uzivaj, gledaj vas da vi e dobro, posto vrie kaj vas na kontinentot idioti i lokalni i "emigranti" na kraj moze dzabe da bide toa ste poefikasni od drugite na kraj EU ti e ko lanec, i togas ispaga jak si kolku bugarija![]()
Sekoj so svoi problemi i predizvici. Ama posto si vo toj del od svetot znaes deka doverba vo Kinez ne moze da ima covek. Lazat. Povekje od drugo ona apla sto bi rekle.
Не можеле, не оти не сакале.realno i ne gledam zosto da ocekuvas drugcije koga oni nikad ni osvojuvale ni gradele bazi na drugi kontinenti a evropjanite mame im ebale poslednite nekolku veka...
Не можеле, не оти не сакале.![]()
Se proslavija vo Mandzurija so Japonija, sedi neka ne mozat podobro.....lol, podnauci istorija i ke vidis dali mozele ili ne mozele