Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
може ли да се најде лекот и што пари е ???
... ајде и ти забега, барем ти си искусен волк, све што ќе прочиташ мислиш дека е за твое добро, ЕУ ги чисти магацините на антивиротични лекарства и на све тоа што им остана непотрошени од пандемија па ги дава (т.е.продава) на вакви банани држави како нас, а богами и тие од помали банани држави во ЕУ состав ама од источниот дел, иди во било која клиничка болница или на Клиника за инфективни болести има вакви лекови колку сакаш, на дел им помина рокот уште во 2022 количини на favipiravin, remdisivir, моноклонална антитела.

20230104_215636.jpg

...што не ги даваа за време на пандемија кога немаше со што да се третираат тешки болни, сега немаат потреба, па ај сега ќе ги продаваме на послабите кои сакаат да останат во ЕУ или сакаат да влезат во ЕУ како што сме ние, а ти пак веднаш да испиеш, Бог да чува,
...тие совесните ниту ги препорачуваат ниту ги препишуваат, а како кога овие нерегистрирани лекови кај нас имаат толку несакани ефекти и без искуство за нивна примена кој ќе ризикува да го пие ова, вака како тебе ќе прочитаат и ќе се излажат, па уште пари ќе дадеш да ги купиш, аман бе :facepalm:

Kineskite vakcini imale mozebi nekoja efikasnost za prviot soj - ama ne dovolno. Se sekavam CureVac imase nesto pod 50% efikasnost pa ne go donesoa do prodazba normalno so ogled sto imase nekolku drugi, poefikasni. Kineskiot ne e ni do tolku efikasen. Toa so nuspojavite ti e dobar indikator, ednostavno ne stvara ili samo slabo stvara voopsto nekoja imunska reakcija. E sega Kina cela pandemija ja sfakja kako natprevar megju sistemite. Na kraj em nivnite vakcini se najslabi em socijalnite posledici ke im ispadnat najlosi. Totalno fiasko. Tolku od superiornosta na Kinezite toa moze doma da si se falat kolku sakaat sto ne znaci deka e i taka.

Drugar,

Abe ushte se prodavash na propaganda i toa Propaganda "golo made"???

Kineskite se najdobri zatoa shto nemaa nus pojavi. Se ostalo e za v kanta.
Nitu edna shtiti nitu edna pomaga. Ima samo glup narod shto golta BlaBla od TV.
Jas ne staviv i nema NIKOGAS da stavam Kovid Vakcina dodeka ne bidi testirana edno 10 Godini i da bidi jasno i glasno kazhano shto cini a shto ne cini vo istata.

Poznavam barem 100 dushi shto imaja po 3 Vakcini i od Fajzer i od ostali i naebaja so Coronata povejce od nevakciniranite .
Kolega od rabota beshe 3 Nedeli na bolovonje glava ne krena od krevet.I ostanatite bea barem po 14 dena bolni.

P posnavam i lujge shto imaat i posle pola godina posledici od Vakcinite (Najcesto od Fajzer)

Jas tri pati potvrden Kovid imav.
Prv pat 7 dena slab grip so (Orginalniot Virus)
Vtor pat Ne ni znaev deka imav, ama poshto morav redovno da se testiram mi potvrdija so PCR (Delta)
Tretiot pat 2 dena so malce skiselena dusha.

Последно уредено:
Еве одговор зошто е постиран, во вид на научна пер ревјувед студија. Како што постои пост ковид после прележување, постои пост вакцина.
Во случајот спајк протеиниот циркулира кај некој луѓе со месеци после вакцинација, тоа го постирав во студија пред 7-8 месеци.
Сега оваа студија потврдува дека кај децата со миокардит, приметени се големи количини на спајк протеин после вакцинацијата.

Знаеш како работи мРНА нели? Го тера телото само да произведува спајк протеин, па потоа антитела за него. Но, кај некој луѓе со месеци после тоа телото не престанува да произведува спајк протеин.

Воедно Ла Тимес имаше сторија во која што не исклучува дека е можен миокардит од вакцината, затоа што 95% од рагби играчите се вакцинирани и бустани.

Иначе еве студија која потврдува дека миокардит може да предизвика ваков проблем после силен удар како што беше случај.

Абе доктори кажаа дека играчот тешке се повреди од силниот удар. Ај пак види го видеото. Како го стегна срцето од вакцината баш во моментот на ударот? Лото да играш поголема шанса имаш.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

... ајде и ти забега, барем ти си искусен волк, све што ќе прочиташ мислиш дека е за твое добро, ЕУ ги чисти магацините на антивиротични лекарства и на све тоа што им остана непотрошени од пандемија па ги дава (т.е.продава) на вакви банани држави како нас, а богами и тие од помали банани држави во ЕУ состав ама од источниот дел, иди во било која клиничка болница или на Клиника за инфективни болести има вакви лекови колку сакаш, на дел им помина рокот уште во 2022 количини на favipiravin, remdisivir, моноклонална антитела.

Прегледај го приврзокот 361186

...што не ги даваа за време на пандемија кога немаше со што да се третираат тешки болни, сега немаат потреба, па ај сега ќе ги продаваме на послабите кои сакаат да останат во ЕУ или сакаат да влезат во ЕУ како што сме ние, а ти пак веднаш да испиеш, Бог да чува,
...тие совесните ниту ги препорачуваат ниту ги препишуваат, а како кога овие нерегистрирани лекови кај нас имаат толку несакани ефекти и без искуство за нивна примена кој ќе ризикува да го пие ова, вака како тебе ќе прочитаат и ќе се излажат, па уште пари ќе дадеш да ги купиш, аман бе :facepalm:
не барам за Ковид туку за Вирозата што ме удри сега, со Ковидот немав проблем...всушност има руски лек ARBIDOL што може би помогнал, гуглај, ама НЕ кај нас...
Кај нас е шемата да не ти дава ни на приватно да купиш, оди во Софија па купи.... ако сум здрав да одам до Софија НЕ МИ ТРЕБА ЛЕК...
патем, објавија дека во Хрватска веќе имало смртен случај од грипот....

Drugar,

Abe ushte se prodavash na propaganda i toa Propaganda "golo made"???

Kineskite se najdobri zatoa shto nemaa nus pojavi. Se ostalo e za v kanta.
Nitu edna shtiti nitu edna pomaga. Ima samo glup narod shto golta BlaBla od TV.
Jas ne staviv i nema NIKOGAS da stavam Kovid Vakcina dodeka ne bidi tstirana dno 10 Godini i da bidi jasno i glasno kazhano shto cini a shto ne cini vo istata.

Poznavam barem 100 dushi shto imaja po 3 Vakcini i od Fajzer i od ostali i naebaja so Coronata povejce od nevakciniranite .
Kolega od rabota beshe 3 Nedeli na bolovonje glava ne krena od krevet.I ostanatite bea barem po 14 dena bolni.

P posnavam i lujge shto imaat i posle pola godina posledici od Vakcinite (Najcesto od Fajzer)

Jas tri pati potvrden Kovid imav.
Prv pat 7 dena slab grip so (Orginalniot Virus)
Vtor pat Ne ni znaev deka imav, ama poshto morav redovno da se testiram mi potvrdija so PCR (Delta)
Tretiot pat 2 dena so malce skiselena dusha.

Пријател,

твој избор што правиш никому ништо. Западните вакцини па и руската, штитат од тешки заболувања и смрт во голема мера. Значи подобро вакциниран да го фатиш него невакциниран. Имаме среќа новите мутации не се толку штетни како предходните. Пошто скоро цел свет освен Кина помина со инфекција, вакцините се релевантни само уште за ризичните групи, болни и стари.

Кинеските се нула. Ако штителе до некаде против првиот сој, сега како да не си примил. Види што се дешава во Кина, на улица ги горат лешоците. Слики како во Бергамо, Бразил или Индија. Кинезите, тешко на народ, ама како нација која е највиновна за пандемијата, го окрка дебелo сега. Целиот мит од супериорноста пропадна. Гола вода се.

Иначе ја имам колеги и познавам голем круг луѓе, невакцинираните далеку полошо поминаа со пост ковид и све. Ни то е мерило ни твојот круг. Има статистики.

Иначе ти немаш гајле повеќе, имунитет бетон. Како највероватно сите ние што сме прележани.
Автоматски споено мислење:

не барам за Ковид туку за Вирозата што ме удри сега, со Ковидот немав проблем...всушност има руски лек ARBIDOL што може би помогнал, гуглај, ама НЕ кај нас...
Кај нас е шемата да не ти дава ни на приватно да купиш, оди во Софија па купи.... ако сум здрав да одам до Софија НЕ МИ ТРЕБА ЛЕК...
Со лесно. Годишниов грип е многу тежок. Треба доста време за оправање.

Пријател,

твој избор што правиш никому ништо. Западните вакцини па и руската, штитат од тешки заболувања и смрт во голема мера. Значи подобро вакциниран да го фатиш него невакциниран.

Tocno protiv toa i sum.
Podobro ne vakciniran otkolku so Experiment!
Nitu shtitat nitu pomagaat.
Se e gola voda.
Kolku shto imam slushnato EU sprema okolu 2 Milijardi Evra za Oshteta na Lujge od posledicite.
Pa sea ti vidi kolku mina naebale.
Primer kako shto citav po internetov Avstrija e tuzhena od preku 40 000 Lica shto uspeale nekako (Zatoa shto e mnogu teshko skoro i nevozmozhno da najdish nekoj da ti podpishi) da soberat dokumenti deka naebale od Vakcinite

Po moe koj imal srejca i zdrav organizam pominal koj ne naebal i so i bez Vakcini.
Problemot e so tie shto bile zdravi a naebale od Vakcinite!

Tocno protiv toa i sum.
Podobro ne vakciniran otkolku so Experiment!
Nitu shtitat nitu pomagaat.
Se e gola voda.
Kolku shto imam slushnato EU sprema okolu 2 Milijardi Evra za Oshteta na Lujge od posledicite.
Pa sea ti vidi kolku mina naebale.
Primer kako shto citav po internetov Avstrija e tuzhena od preku 40 000 Lica shto uspeale nekako (Zatoa shto e mnogu teshko skoro i nevozmozhno da najdish nekoj da ti podpishi) da soberat dokumenti deka naebale od Vakcinite

Po moe koj imal srejca i zdrav organizam pominal koj ne naebal i so i bez Vakcini.
Какви експерименти. Па ти знаеш колку оштетени има од класичните вакцини? Тој ризик секогаш постој. Ама мода е во некои кругови сите проблеми и после 2-3 години да и ја препишат на вакцината а меѓувреме биле трипати заразени. Ја сум топ, до душа не примив Фајзер, ама не познавам никого буквално со траен проблем по вакцините.

Какви експерименти. Па ти знаеш колку оштетени има од класичните вакцини? Тој ризик секогаш постој. Ама мода е во некои кругови сите проблеми и после 2-3 години да и ја препишат на вакцината а меѓувреме биле трипати заразени. Ја сум топ, до душа не примив Фајзер, ама не познавам никого буквално со траен проблем по вакцините.
Se shto ne e testirano i provereno kako shto treba spajga vo kategorijata Eksperiment!
Licno poznavam dve deca shto nastradale od Klasicna Vakcina shto e redovna vo vakcinalen kalendar ama poznavam i EDEN KUP preimeri shto zaglavile od Covid Vakcina.

Za ostalo ne vredi da pishuvame, Ima dovolno napishano.

Да провериме тој од Бразил што примил 60 дози до кај е. Поред тенеке спајк протеинот би требало да го има совладано.

... го знам арбидол, направија производство и во соседството, зашто толку си под влијание што ќе пишат/кажат по социјални мрежи и портали? ти од толку што си уплашен за превентива против грип ќе си направиш полошо за сопствено здравје од друга страна ќе си наштетиш, како да ти споредам да сфатиш,
...антибиограм кога се прави на даден брис кој се мисли дека е или не е инфициран со некоја бактерија, по 48ч на некоја хранлива подлога каде е аплициран со различни антибиотици покажува активност т.е. уништување на бактеријата или не, па ќе речеме дека бактеријата беше уништена (местото стерилно) само кај местото каде беше аплицирано антибиотикот меропенем, додека другите антибиотици амоксицилин, амикацин, гарамицин, цефтриаксон, цефипиме, цефотаксим, ампицилин, ципрофлоксацин не ја уништиле таа бактерија и местото на таа хранлива подлога остана збувната кај сите овие наведени антибиотици значи резистентна и не ја уништува, па затоа ќе се аплицира антибиотик меропенем и ќе се уништи бактеријата, додека било кој друг антибиотик само ќе ни го намали имунитетот, ќе ни ја уништи цревната флора.
...кога пишуваме за вируси, кај нив нели, не делува антибиотици, туку во поново време како лекови се применува антивиротици ама изработени токму за одреден вирус, не можеш ти сега на сличен начин како кај бактеријата да се пие било кој антибиотик и да биде ефикасен во уништување на било која бактерија, знаеш ли колку вируси на сезонски грип кружат низ Северна хемисфера да ги набројам сите варијанти? и ти сакаш со еден антивиротик на пример Тамифлу како инхибитор на вирусната неураминидаза (ензим) да биде делотворен за било кој вирус кој предизвикува сезонски грип е малку дискутабилно колку е тоа сложено и зависи од многу фактори, мутации и слично.
...допрва внесениот спајк со антиковид вакцина во телото кај различни луѓе ќе покажува различни несакани последици кои никој не ги знае како би реагирала секоја еднинка и временски кога тој ќе нападне во телото какви промени на ДНК може да направи или можеби нема да направи, во тек се согледувањата, но најфатални се токму тие наречени „ненајдена смрт“ и на млади здрави и на постари!

Последно уредено:
Викаш по година две уште си циркулира во телото па и до крајот на животот?

Викаш по година две уште си циркулира во телото па и до крајот на животот?
...никој тоа не го знае, затоа сега се собираат искуства, но не е на арно кога се меша спајкот во генетиката, го гледав некни по н_ти пат филмот на Фреди Меркјури и посебно се замислив кога кажа во текот на филмот медицински лица ,, болеста Сида, не може да се пренесе преку трансфузија" ама преку анален секс на машки партнери можело, кај некој ,,Да" кај некој ,,Не", како може толку ,,паметен вирус - Хив" да одреди токму кој ќе се разболи од Сида, ако некој намерно не го формулира при мешање на анални сокови и триење на анална слузокожа меѓу двајца мажи да има некој тригер и активирање на можна зараза и болест, нема да ме изненади дека и ова е излезено од лабораторија со некоја цел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom