- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 2.694
- Поени од реакции
- 4.595
Sve e toa ok, megjutoa ne razbiram zs lugjevo se kladat vo kripto valuti, koga gledaat deka naglo im pagja vrednosta..
Повеќе причини има прво и најосновно е провизијата која е далеку помала кога вадиш преку крипо (зависно од крипто ексченјџот и сумата ама се движи од 1-3%) Со Скрил имаш 2.5% на депозит и 7.5% на повлекуње, играњето онлајн директно со картичка полека изумира и многу од кладилниците не дозволуваат таков метод, а и да можеш законски треба да платиш данок на тие трансакции, преку крипто немаш никаков контакт со банките и си на некој начин сејф.Sve e toa ok, megjutoa ne razbiram zs lugjevo se kladat vo kripto valuti, koga gledaat deka naglo im pagja vrednosta..
Daj nakratko objasni za ovaa tether.. dali nie mozeme da kupime i slicno, kako funkcioniraПовеќе причини има прво и најосновно е провизијата која е далеку помала кога вадиш преку крипо (зависно од крипто ексченјџот и сумата ама се движи од 1-3%) Со Скрил имаш 2.5% на депозит и 7.5% на повлекуње, играњето онлајн директно со картичка полека изумира и многу од кладилниците не дозволуваат таков метод, а и да можеш законски треба да платиш данок на тие трансакции, преку крипто немаш никаков контакт со банките и си на некој начин сејф.
Друга предност е огромниот избор на крипто кладилници, има сигурно преку 30 леџит моментално и најголем дел од нив не бараат документи за верифиикација.
Во врска со паѓањето на вредноста тоа е точно па затоа повеќето се кладат преку Тетхер (валута која е врзана со американскиот долар) и таму немаш преголеми варијации.
Најефтино ти е да најдеш некој од мајнерите/што продал крипто да ти ги продаде за кеш: ти му даваш кеш, тој ќе ти ги префрли на wallet/exchange acc.Daj nakratko objasni za ovaa tether.. dali nie mozeme da kupime i slicno, kako funkcionira
Немаш смисла да купуваш вака ако не ти е целта да избегнеш данок/да останеш „анонимен“.Е сега и ти ќе се малтретира толку за еден обичен депозит
@Sladoledzija правиш акаунт на https://www.binance.com/en Јас ова го имам користено, ако има подобри и посигурни крипто волети нека предложат другите
Од кога ке го верифицираш акаунтот одиш Buy Crypto - Credit/Debit Card и одбираш да ти потроши EUR а да добиеш Tether(USDT) еве вака изгледа, потоа депозитираш на кладилницата која сакаш и тоа е (пиши ми ако се одлучиш да играш ќе ти помогнам)
Прегледај го приврзокот 361004
Повеќето од крипто клад не бараат никакви документи за верификација, а и да бараат посекако избегнуваш данок и си анонимен кога повлекуваш ја ставаш адресата од крипто ексченјџот (сигурно во Скопје има поголем избор и ќе види кај му е најисплатливо)Немаш смисла да купуваш вака ако не ти е целта да избегнеш данок/да останеш „анонимен“.
Бидејќи за второто голем дел од кладилниците бараат лични документи за верификација, останува само опцијата да избегнеш данок.
За такви работи купувањето/продавањето на крипто за кеш е топ, особено за луѓе кои играат на големи суми.
Ако депозитот му е 1-2к евра не е воопшто малтретирање, се договараш со тој што продава, 5 мин. ти треба за размената и сите среќни и задоволни, освен баждарџиите![]()
Муабетот ми е да не земе да ги вади парите од криптото пак на картица.Повеќето од крипто клад не бараат никакви документи за верификација, а и да бараат посекако избегнуваш данок и си анонимен кога повлекуваш ја ставаш адресата од крипто ексченјџот (сигурно во Скопје има поголем избор и ќе види кај му е најисплатливо)
Ne ja gledav utakmicata, kako be 17 razlika na 2 min do kraj i ne tepale ? Nevozmozno eDA UMRE CEL MILVOKI, ZIMI SE POSAKUVAM DA UMRAT SITE KE SE RADYVAM KAKO BLESAV!!!!
Na 2 min pred krajot imaa 17 razlika ejjj, celi 17 komada razlika. Da im se desi Junajted od 50tite sve kurvino im ebam, SAKATNICI BRE!!!!
Толку. 7ма или 8ма минута од последната четвртина поминаа и 20+, за последните 3-4 минути скоро и да не дадат кош. Не гледав шо се дешава на резултати пратев, али 12та минута ја влегоа со 10+ разлика. Во последната минута мислам дека примаа 4 тројки.Ne ja gledav utakmicata, kako be 17 razlika na 2 min do kraj i ne tepale ? Nevozmozno e