Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Europa Conference League ain't ready.

Човеков си беше совршено здрав, додека не се појавија гласини за трансфер во Челзи. Откако почнаа да го поврзуваат, пропушти и Светско и ќе го нема уште некој месец. :pos:
Оксиген клуб.

Добар играч навистина, ептен ќеф ми прави. Нема некоја историја со повреди и отсуства, таман да му ја уништиме и нему кариерата.
И на овој би му дал да те еби? Не мора неколкупати, еднаш доста е.
Нека дојде Влаховиќ, па ако сака и мене нека ме ебе. Неколку пати.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.881
Ако му беше до пари ќе отидеше порано, а не сега кога очигледно ниеден лш клуб не му нуди место. За други луѓе можда си бо право ама овој е невиден пациент, би прежалил пари за да се докаже и на последниот хејтер на планетата.
da gi namali finansiskite baranja pola od CL klubovite bi go potpisale. klub kako borussia dortmund odma bi go zemal da potpise za kaj niv golema plata (10 milioni godisno). fintata e sto koga potpisa za united on dobi debel dogovor + gi ima parite od reklami, sponzori itn. nekoj kako messi ili ronaldo moze da ima mnogu pogolema plata vo arapska drzava, no so potpis vo takva drzava gubat na druga strana bidejki im paga vrednosta kako na primer merchandising mashinerija. takvi sportisti se brand i od momentot koga ke se preselat vo liga kako na taja od saudiska arabija brandot osetlivo ke pocne da tone i so toa razni prihodi. sega konstelacijata e podruga so taja od pred godina ipol bidejki sega izborot mozda ke bide megu arapi i evropski klub od vtor eshalon i so toa sansata za arapite e zgolemena.

inace ne tvrdam deka ke zamine kaj arapite, mozda sepak ke najde nesto vo evropa zimava, sekako saka da igra i ponatamu liga sampioni, sportski da bide vo fokusot, no ne bi me iznenadilo da trgne po parite.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.417
Поени од реакции
38.961
Ne postoi klub, reklami, ili bilo koi drugi biznisi so gi ima vo Evropa, so ke mu zarabotat milijarda ipol za 7 godini.

Ova e once in a lifetime moznost i ke ispadne ultra glup ako ja ispusti zaradi ego i sueta, a mislam deka veke e svesen oti nemoze da se nadtrcuva so 20 godisni deca.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.115
пеналдо за пари стана арапска кучка која ќе им седи во скутот на арапите кога ќе посакаат

мизерен крај на играчка кариера за толку трофеен фудбалер, им се помоча на трофеите дефинитивно

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ти сам искажуваш желба да те ебат, ама во секој случај доколку не престигнеш или ти е страв, би можела да ти помогне и мајка ти секако, не е проблем.

20221222_182603.jpg

Ајде, ајде. За денес доста е, а не ќе е лошо и следниов период. Одмори малку и после празниците можеш да се вратиш. Дотогаш, ако веќе ептен ти се пишува, терај од Kolosek профилот.

Нека не те залажуваат емот-иконите од пет-шест души кои одново и одново докажуваат дека всушност и може да се живее без две мозочни хемисфери. :coffee:
Ептен непријатно е, бесмислено тотално. Каков црн обид за хумор, за тролање, земи си билтенот и стокми кошарки за вечер. Не ти мислат добро овие што те удираат по рамо, верувај ми. :pos:

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
пеналдо за пари стана арапска кучка која ќе им седи во скутот на арапите кога ќе посакаат

мизерен крај на играчка кариера за толку трофеен фудбалер, им се помоча на трофеите дефинитивно
Да да. Пошто твојот бог Меси за без пари игра во ПСЖ па срамота било Роналдо да прифати милијарди на 40 години.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.969
Поени од реакции
15.226
Има богатство и богатство што те става во посебна елита на неверојатно моќни луѓе. 1.4 милијарди е тоа второто, би бил будала ако го одбие. секако е за во пензија, наместо тоа добива шанса да стан топ 10 најбогати луѓе во Португалија и да располага со капитал кој може за некое време да го направи еден од најмоќните во таа земја. Ама ете според рој фокер си се намочал на титулите.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.401
pisav togas i vo temata na real. sekogas mi e interesen brazilskiot pazar i koga se zboruva za nekoe novo cudo od dete probuvam da vidam povise od samo hoghlight klipovi. spored mene cenata e ok bidejki tipot navistina ima nadprosecni predizpozicii. ako ne go sredat povredi ili totalno neprofesionalen zivot (sekako kaj tolku mlad igrac koj potpisal takov dogovor posebno vtoroto moze da se sluci) togas vo najmala raka i da ne se probie kaj real sepak ke bide igrac koj vredi od prilika tolku pari. ako mu se pogodat kockite ke bide igrac za top 5 klub. prosto kazano ima izvonredna kombinacija brzina, koordinacija, sprint i tehnika, moze da bide i vrven napagac i vrno krilo. po predizpoziciite povise e nesto vo pravec vini, haaland i neymar (zboruvam za klasata, ne za nacinot na igra) odkolku nesto vo pravec reinier koj im bese utka. no navistina moze da bide golem problem sto sega potpisa takov dogovor a ke treba uste 18 meseci da igra vo brazil. koj znae kakov ke se pojavi kaj real vo leto 2024...
Свесен сум за квалитетите на Ендрик. Огромен талент е, башка физички ненормално спремно изгледа за 16 години. Ги има оние предиспозиции на низок играч, со големи бутови како Хазард, Меси, Стерлинг кај што тешко можеш да му земеш дуел или да го бутнеш поради ниското тежиште. Пребрз е, ма да тоа е нормално зашто е млад и што е најважно според мене е што е левак. Не ме загрижуваат неговите фудбалски квалитети, тие се неспорни, чим професионални скаути успеале да ги препознаат на 16 години, има зашто е тоа така.

Не ме загрижува ни фактот што ќе дое за година - две од сега. Уште од сега му ангажирале триста физички тренери и нутриционисти, му направиле секакви можни програми, дале насоки на тренерите во Палмеирас на што да работи и да доработува. Го ангажирал личниот тренер на Винисиус што го направи овој физички да биде прејак.

Е сеа доаѓа моментот кој што ме загрижува, а тоа е психата на 16 годишно дете. Зашто буквално е ова дете, не е ни полнолетен, а ти веќе си истурил еден тон пари за него. Башка доаѓа од Бразил, држава во која што спортистите немаат толку голема спортска дисциплина за разлика од фудбалерите кои доаѓаат од Европа. Некако кога ќе ти легнат парите, веќе не ти се станува секој ден во 05:00 сабајле за да тренираш, потешко ти иде да се наканиш да правиш дополнителни индивидуални тренинзи. Едноставно не го одиш веќе оној extra mile што те двоел од другите. Се надевам дека грешам, дека околу него има луѓе зрели кои мислат за неговата иднина и ги интересира спортскиот дел исто онолку колку што ги интересира и финансискиот.
Реално, Роналдо да можеше и во Клуб Бриж ќе појдеше ако овие му понудеа стартно место во ЛШ. Виде дека никој не го сака ради годините и формата и пред се ради егото и начинот на кој замина од Јунајтед, па сега ќе се вадиме демек во Саудиска Арабија ќе земал убава пара... Човекот кој обезбедил пари и за прапрапраправнуците ќе трчал по пари :icon_mrgr:. Кога ќе види со какви "таленти" ќе игра во Ал Наср, одма ќе се врати назад во Европа, типувам во некој португалски тим кој ете ќе му дозволи дома да ја заврши кариерата само затоа што е Роналдо.

Каков тажен крај на една кариера
Роналдо во моментов има проблем со самиот себе и со реалноста. Можеше премногу, ама на крај неговиот карактер, односно тоа што го направи да биде тоа што е ќе го уништи. Во Јунајтед зимаше одлични пари, ако не се лажам беше на некои 500.000+ фунти неделно. Единствено нешто што требаше да направи е да има главна улога во тимот, но не на терен, туку во соблекувална. Да биде нешто налик Ибра, мит, легенда, авторитет, некој кој што ќе ја мотивира екипата, ќе има ограничена минутажа и на грбот на младите ќе стигнува до титули.

Јас мислам дека ќе отиде во Саудиска Арабија но не мислам дека ќе издржи долго таму. Едноставно типот е језиво нешто, фрик, камо сите да бевме толку посветени на тоа што го правевме. Едноставно тоа не е здрава средина за него, не може он да отиде таму и да игра аматерска лига. Ќе се мрдне, ќе се разболе, не можам ни да замислам што ќе му се деси. Кратко ќе трае тоа, освен арапиве ако не му стават некоја клаузула во договорот дека ако планира да го раскине пред време ќе му ги исечат јајцата или нешто слично.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.030
Поени од реакции
19.398
Све црнчуги во Мадрид се накотија :D

Ај ај, по 7 години коа ќе ви ја купи Барса има да се чешлате дури тогаш :ROFLMAO:

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.115
Да да. Пошто твојот бог Меси за без пари игра во ПСЖ па срамота било Роналдо да прифати милијарди на 40 години.
во моментот кога завршуваш во шлајм лига и арапче ти се знои да се слика со тебе :pos:

се виде пеналдо, а веројатно "секси педро" по најновиот трансфер, ќе го подункаат за тие пари има потпишано шупак да дава

Kajgana Shop

На врв Bottom