СП 2022 Катар - генерална дискусија

Од кој континент ќе биде победникот на СП 2022 во Катар?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
na englezite im treba da vmetnat fudbal na commonwealth games. tamu protiv indija i banana republikite ke bidat sigurno finalisti a ako platat dovolno moze avstralija ke se smiluva i ke ja prati vtorata ekipa za da se sigurni sampioni.

fala kurcu edna ispanda kako treba... site 4 bea bliski... se na se gledavme dobar fudbal vo 1/4 finalinjata.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Реприза на финалето од Русија 2018? :D

Англија подобри денес ама јалово, све џабе кога немаат завршница, го немаат тоа финалното што треба да им достави голови и лабави мечови. Иако Саутгејт им донесе финале на ЕП и полуфинале на прошлото СП сепак според мене не го вади максимумот од екипата. За разлика од пред 15-20 години кога имаа стварно преценета екипа со 1-2ца асални играчи сега имаат стварно ок екипа ама со теле ко Саутгејт тоа е. Доста време типот фураше со тројка позади, нешто скроз нетипично за островски фудбал, па понатака средина со двајца копачи стрикно дефанзивно ориентирани, па имаше период кога играше со дупли бекови, едноставно у неговиот мандат како селектор делеше бламчиња и днопертизи у повеќе форми.

Франција можеби го изигра најслабиот меч на првенството а победија на крај во регуларен дел и се единствената екипа што не играше продолженија од сите полуфиналисти што може многу да значи за завршницата од турнирот. Против Мароко се огромни фаворити, иако Мароканците покажаа дека се страшно добро организирана екипа и може да бидат многу незгодни. Имаат само 1 примен гол и тоа е автоголот против Канада, а играа против екипи ко Белгија, Хрватска, Шпанија, Португалија... Сепак, доста се уморни што се виде во последните 15тина минути против Португалија и плус имаат мислам проблем со повреди на првотимци, денес ако не се лажам двајца не им играа, а згора на тоа им се повреди и капитенот Саиз. Ако сево ова го земеме во предвид и го додадеме неискуството на Мароко тогаш би требало Франција да оди понатаму, али до сеа видовме доста изненадувања па не би се чудел и ако испадне Франција.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.597
Поени од реакции
22.324
После Брегзитот само драми туку што да се каже освен напред Хрватска!

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.207

Скроз ненадејно.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Франција тактички ги растури, прва минута до 90-та, свесни беа и знаеја што прават и што сакаат, ја минимилизираа офанзивата на енглезиве, а својата офанзива ја искористија оптимално… тоа го можат само големи екипи, енглезиве како и секогаш ке се пуваат и на крај ке си пресудат сами на себе со некој Мегваер.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.958
Франција тактички ги растури, прва минута до 90-та, свесни беа и знаеја што прават и што сакаат, ја минимилизираа офанзивата на енглезиве, а својата офанзива ја искористија оптимално… тоа го можат само големи екипи, енглезиве како и секогаш ке се пуваат и на крај ке си пресудат сами на себе со некој Мегваер.
Да, но премногу проблеми им направија Англичаните, за да се каже дека се им одело по план.

Мегваер не е најголемиот виновник за голот на Жиру.

Kajgana Shop

На врв Bottom