Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Денес бројката беше резултат на работата цела претходна недела, флаери, плакати, радио реклама, видео најава, најавни пароли итн...
Бројка 800+, навивањето не беше најдобро иако имавме моменти кога грмевме. Убав момент за одбележување е соработката со северната трибина, за прв пат под тумбе кафе делуваше ко на поголемите стадиони. Имавме изработено ударна парола(борбен одред..), која изгледаше фантастично. Презентиравме 70 нови рачно изработени мотки. При постигнувањето на првиот гол се запали доста пиротехника. Топовски имаше константно цела утакмица. Второто полувреме започна со пиро шоу, а и имавме изработено уште една ударна парола Берзеркери(ако ви е непознат зборот, види google). Се запали и одземеното знаме од струга...
За паролите, за полициските архиви е контра од прославата а дека не е само рима, сетете се на борбата за илинден од која група излезе шпионот, другите две мислам јасни се.
Комити, по мое, 250 максимум.Бројката искрено ја респектирам и е реална за околностите, и далеку од срамотна. Преубав нов транспарент добро пиро, навивање не можам да оцена оти нормално е кај нас да не се слушаше многу. За турчин паролата на место, со стадионот, да трзнавте одреден број на луѓе....но она парола за западот да ви покажи, после тоа очекував корео кое ќе не запрепастите. И то ќе беше полн погодок. Вака запаливте пиро кое беше супер, но помало од нашето па така паѓа во вода смислата на паролата. Едино нешто друго ако сакавте да кажите, а јас не сум разбрал.

Се на се, солидно дерби, кое добива на плус тежина оти е во рамките на втора лига.

Последно уредено:
Ако си малце упатен во мак тифото ќе знајш дека комити немат направено 400+ гостување само тоа шо ми постираш видеа од ‘92 година го потврдува то. Слободно ако има постирај слика, јас колку шо знам нема. Чкембари имале гостувања и 800+ во Скопје со Вардар ‘12 исто ‘13 400+ ,ракомет лани 350+ , Охрид суперкуп 350+ , бараж Струмица со Шкендија ‘11 400+ , Финале куп ‘ 16 600+ …ова од поновата историја. Пак ќе повторам не ми е намера да навлегвам кој колку бил ,добра атмосфера баш дерби како шо доликува, немора секогаш да сте во право издржете некогаш и критика не е страшно само ја кажвам реалноста.

nisto ti neznaes lol

Не бе од тебе и Чкембоси ќе чекам да ме упатат. Боже сачувај. Па ми брои уште баражи, Куп финалиња каде немаш ограничен број на карти и у суштина не е ни гостување. За ракомет баш ме брига колку сте биле, и онака три пути сум бил укупно некад во сала, а и добро познато е дека си се мешате со обична публика.
Најјако е дека покушувате со сила да се праите луди, па така сеа ти ќе ми кажуваш за 2006 година, колку сме биле кога многу добро знам дека имаше 8 буса фул пуни. Исто така како за дечките што денес дојдоа, им намалуете бројка, иако јасно се глеа на сликата дека има 3 буса и 10 комбиња. Ќе ве биде за у завод за статистика цела група комплет...
Другар и на првиот пост реков и сега пак ќе повторам гледам не ме разбираш бројката воопшто не е битна, за наши услови за втора лига , за овие мртвои клубој шо имат полуаматерски управи , кој буквално со ништо не допринесват за посетеност , ова бројка е џек-пот.Нема да бидам скромен мислам дека втора лига на балканот ова не било ако грешам нека ме испрај некој. Во контекст на то спомнав дека искрено очекував повеќе скопјани денес го имавте моментумот топ прослава напрајвте , се најавуваше дека голема бројка ќе дојдите, за тоа кажав комити немат гостувано 400+, не е провокација туку факт. Биди поздравен , нека само продолжи тифоманијата можи ќе видат богаташите во државата дека вреди да се инвестира во нашите клубој.

Moze da napraime iskren muabet za mene toa so motkive skroz go promasivte krenavte 20 do 30 od leva strana 20 od desna deset ni ubavo razbodeleni ni niso kako za na panagjur da vi se spremni a ne za na derbi so rival
Eve primer...
Screenshot_20221203-202509_Facebook.jpgScreenshot_20221203-202531_Facebook.jpg
Vise barem koga se prai neso da bide asalno znam maka e vlozeno i vo tie 30 sto ste gi napravile ama za utakmica so rival toa ne licese ubavo vo mojte oci.
70 motki ne ste imale glava davam
Izvinete 40 50 motki

Moze da napraime iskren muabet za mene toa so motkive skroz go promasivte krenavte 20 do 30 od leva strana 20 od desna deset ni ubavo razbodeleni ni niso kako za na panagjur da vi se spremni a ne za na derbi so rival
Eve primer...
Прегледај го приврзокот 357191Прегледај го приврзокот 357192
Vise barem koga se prai neso da bide asalno znam maka e vlozeno i vo tie 30 sto ste gi napravile ama za utakmica so rival toa ne licese ubavo vo mojte oci.
70 motki ne ste imale glava davam
Izvinete 40 50 motki
Дечко, тука сте 100 души а не 800 како нас

Многу ми е појасно со кој си имаме работа, од ко разбрав дека комити скандирале "кајгана форум"...
Гледам на некој и јако му било...
Драги "независни" форумџии гледате и самите како се палат најфините комити на форумот после дербито и прераснуват во расплачени аутистични деца и по секоја цена се лажат и самите себе, ќе гледате слики, видеа сами проценете шо било како било.

Другар и на првиот пост реков и сега пак ќе повторам гледам не ме разбираш бројката воопшто не е битна, за наши услови за втора лига , за овие мртвои клубој шо имат полуаматерски управи , кој буквално со ништо не допринесват за посетеност , ова бројка е џек-пот.Нема да бидам скромен мислам дека втора лига на балканот ова не било ако грешам нека ме испрај некој. Во контекст на то спомнав дека искрено очекував повеќе скопјани денес го имавте моментумот топ прослава напрајвте , се најавуваше дека голема бројка ќе дојдите, за тоа кажав комити немат гостувано 400+, не е провокација туку факт. Биди поздравен , нека само продолжи тифоманијата можи ќе видат богаташите во државата дека вреди да се инвестира во нашите клубој.
Само во Македонија двата најголеми брендови играат во втора лига и нормално е да има највеќе публика.Инаку од неутрален агол супер издание на двете групи и нема потреба од провокации Фудбалот исто така како за втора лига солиден,штом и татко ми кој не прати многу македонски фудбал го изгледа второто полувреме значи имало што да се види .Спортски поздрав и продолжете со ова темпо и на пролет

Сите неутрални ви честитаа и на двете групи и ве пофалија каде што треба и ве искритикуваа таму каде што бевте ајде да кажам помалку успешни.
Реално најуспешна беше организацијата на натпреварот, плус и полицијата не го 'уништи' дербито, како за чудо.
И додека вие си ги мерите, во меѓувреме некој ви ја е*е татковината.

Сите неутрални ви честитаа и на двете групи и ве пофалија каде што треба и ве искритикуваа таму каде што бевте ајде да кажам помалку успешни.
Реално најуспешна беше организацијата на натпреварот, плус и полицијата не го 'уништи' дербито, како за чудо.
И додека вие си ги мерите, во меѓувреме некој ви ја е*е татковината.
Имаш таму синови на пратеници , министри, претседатели ,премиери , градоначалници , олигарси ,бизнисмени .... нека ја бранат !

Predobra utakmica , ja gledav na jutub lajv matejchi tv , Pelisterci vo polna kondicija izbuvnaa od samiot start , se chekashe momentot koga je za zatresat mrezhata na gacha , Vardarovata odbrana malce se izgubi kako da zaspaa a toa zelenite go iskoristija , prvo poluvreme 2-0 , vo vtoroto poluvreme ochigledno deka Grne si go naprai svoeto , zamenata shto vleze mozhebi trebashe od samiot start no shto e tuka e , predobra igra na Crveno crnite pogotovo od desnata strana preku Pop zlatanov me iznenadi denes sekoja chest super igra ja izmorija odbranata na Pleister i zasluzheno izednachija , premnogu shansi , nekolku pati ja zatresija mrezhata no pod offside....se na sve predobra utakmica ispolneta so fudbalski momenti.

Navivachite pokazhaa i dokazhaaa kolku samo znachat , celiot fokus beshe kaj vas sekoja chest !!!
Komiti predobar kop , super izgled , site vo crno , udarnoto zname grmeshe , kvalitetno pyro show isplanirano ne samo ajde shto imash pali neka churi,,,,kvalitetni peckanja preku paroli i podrshka za drugarot turchin , ne realno beshe na 2-0 konstantno navivaa i skokaa bash bash se slushaa bez prekin vo kontinuitet , sekoja chest izdominiravte vo navivanje , brojka okolu 250/260 vaka grubo videno ,nekolku tapani , ubavi bajraci , izrabotenite znamenca od prethodno definitivno vi go razubavuvaat izlgedot , lichevte na nekoja germanska grupa so site detalji i saltaneti shto bi se reklo , chista 10-ka !!

Chkembari , golema brojka , teshko se kontrolira , grmevte na momenti na kratkite skandiranja no za zhal so pogolemi prekini , ubav izgled , razveani bajraci , so shalovite koa gi vadite znachi kako navivachite od Liverpul ste , taa gletka budi chustva kaj sekoj znachi vi stojat tie sceni so shalovite bravo , dobar pyro kolku shto vidov na sliki , mozhelo i pokreativno neznam zashto vie da palite crveni baklji i dimni no sepak vasha odluka neli sekako beshe super sve toa , isto interesni paroli realno , nekoj se slozhuva nekoj ne no sepak interesni prepukuvanja sekoja chest , dobro izlgeda mnogu ova motkite so shalovite , mozham da zamislam da imalo ushte 50 tina plus no toa e lesno da se kazhe ima bash trud vo toa shto e za pozdrav , Chkembari kako grupa si go ima toj poseben stil , bbarem jas taka mislam , kratki i glasni skandiranja , bash interesno iako ja sum za konstanto navivanje na pevlivi pesni so skokanje .....

Shto se odnesuva do dilemite dali bile Komiti 350 ili 215 , da ne se lazhime , KOMITI bea odbrana ekipa ona site Ultrasi site navivaaa i bash bea spremni za sekakva situacija , toa so plavite tochki e mn glupo be sramota e najiskreno vi kazhuvam , Izgledot beshe prejak , baash brutalen isto kako i CHkmebari , mokjno izgledaaa , moja procenka za brojkite Komiti 250 Chkembari 700 nebitno toa bitno priredija nezaboraven spektakl najdete snimka gledajte stvarno ke uzhivate sekoja chest , ne s eplukajte edni so drugi ne barajte vlakno vo jajce ne se zaebavajte vtora makedonska liga eban glupav termin i za ednite i drugite i pokraj se pokazhavte neshto za koe treba vreme, ljubov , trud ....
1234.png

P.S Samo na slikava se 147 , taka da ne jadete trici odma , ne vikam deka bile 350 ama 235+ ima , ne e mal prostorot kaj shto se smesteni bashka navivachka grupa e nema shto da se razbacuva normalno malce ke se potisnat , pretezhno peea pesni na koj bea ramo za ramo fateni taka da - da nema dilemi okolu toa kolku kako shto , izgrmea POZDRAV !
Dali ke ima video izveshtaj od ovaa utakmica ? Daj bozhe da ima....

Ако бевте 350 магаре ќе се пишам на форумот :)

Ме мрзи да барам сега наназад, кажи само дали ти беше тој што ќе си го сечеше курот на широк сокак пред едно 10 дена?

Шала на страна, олабавете малку, помина дербито, нема потреба од препукувања, никогаш нема да се докажете. И двете групи си имаа свои предности и слабости, но тоа е што е. Убаво си тераше темава предходната недела, нека продолжи така. Се надевам и дека по паузата еуфоријата нема да падне и дека ултрас движењето во Македонија ќе оди во нагорна линија.

Комити - после толкава еуфорија после прославата и се останато мислам дека бројката не е баш сјајна на толкава мобилизација и се и сешто. Ова го зборувам пошто читам страни наназад од вас како барате само дозвола во БТ и ниш друго па после деќа ќе се истурите 500-800+ незнам ни ја колку, без разлика на лошио термин и на се останато - само во тој аспект, другото нема збор, навивање 10ка, баклљада, изглед...

Чкембари - браво за изданието, над очекувана бројка, изглед одличен, баклљада, пароли, се топ освен навивањето средно што е нормално за толкава бројка и за ваков натпревар.

Браво и за едните и за другите одлично момци(y)

Иначе интересни ми се многу членови на темава, кога се дава пофалба тогаш се е океј, кога се дава критика тогаш одма се кара врни и се најлошо за одредената навивачката група:D Ова е ФОРУМ и се води дискисуија, СЕКОЈ има право да искоментира и да си кажи шо му се допаѓа а шо не, БЕЗ разлика дали мојата навивачка група е моментално во РАСПАД или не. Ова е форум, односно ДИСКУСИЈА, секоја реална и добронамерна критика може да придонесе за подобрување за нештото. Инаку има многу поединци од различни навивачки групи овде, можеби да сме ние двајца од Прилеп со различни гледишта, пријатело друг од ПП можи ги пофали Комити јас Чкембари денеска но то не значи дека ние како поединци го претставуваме ставот на М97, или уште помалце дека М97 имаат повеќе симпатии кон Комити него Чкембари :D 100 души денеска од ПП минимум имаше, исто така голем број од вас чкембари имаат пријателски односи со многу наши членови. така да @JOE @110%Makedonec помалце палење молим вас дечки.

Ај уште еднаш да ви објаснам. Да, коментари се бришат. Глупави коментари, коментари што не се поврзани со навивачки групи, лични навреди и секој пост што води во правец на навреди ќе биде избришан. Ме боли кур вие што мислите дали е правилно или не, темава на 5 минути да ви ја оставам ќе ја однесете у курац. Не се поштедени ниту Комити ниту вие Битолчани што плачете по приватни пораки. Не ви се свиѓа, одете си на друг форум. Не досаѓајте ко мали деца за избришани постови.

Инаку има многу поединци од различни навивачки групи овде, можеби да сме ние двајца од Прилеп со различни гледишта, пријатело друг од ПП можи ги пофали Комити јас Чкембари денеска но то не значи дека ние како поединци го претставуваме ставот на М97, или уште помалце дека М97 имаат повеќе симпатии кон Комити него Чкембари :D 100 души денеска од ПП минимум имаше, исто така голем број од вас чкембари имаат пријателски односи со многу наши членови. така да @JOE @110%Makedonec помалце палење молим вас дечки.

Nemam nisto protiv Prilep be bate,polno drugari imam tamu.Nego muabetot mu bese glup na Ali riza deka malku piblika imalo,i dekaj nas vo kopot se bilo decurlana,so stvarno nena nikava vrska

prvo cestitiki za 2 te grupi, za sekoj sto doprinese da se odigra utakmicata so 2 grupi i za ekipite sto pokazaa dobar fudbal za vtora mak liga.

vtoro fudbalski uste nemozam da poveruvam deka primivme 2 gola u edno poluvreme od bitolcani. sve da mu ebam na manevski, definitivno najgolem dusman na vardar e. shteta sto ne dojde do celosen presvrt posto i u prvo poveke imavme od igrata mada bevme totalno nekonkretni u napad a vo vtoro dusata im ja zedovme, lazena bitolcani poslednite pola saat.

treto, na strimot nekoj spomna 90% se slusaa KOMITI. nemam poima kako ova ispadna, moze ete i toa sakame da si slusneme pa ne gi fakame dovicitr na ckembari ama i mene taka mi zvucese. nebitno, faktot deka poveke se slusaa komiti pri kameri i ozvucuvanje na starata tribina e dokaz ako nisto drugo deka KOMITI imaa dobro izdanie. balkjadata bese super, izgled na tribina odlicen.

ckembari bi gi komentiral ali epten malku vreme bevte u kadar. od ona sto vidov kopot vi bese prepoln i tie nekolku sekundi sto ve dadoa izgledavte solidno.

cetvrto, vo 21vek prenos vrsat so edna kamera i od edna tribina! sto e najtragicno i "srekni" treba da sme zasto ova bese mozebi i eden od podobrite prenosi sto gi naprivle mrtovcite u ffm... miljoni zimaat od uefa daj be neka sfatat veke ednas deka u denesno vreme marketingot e klucna rabota i deka ne samo derbito nego i igracite i navijacite i publikata saka da vidi asalen prenos, reprizi od razlicni agli i sto ti ne... u svet koga imas moznosti da si biras sam kamera od koj agol da gledas prenos i sto ti ne vo mkd uste vrsat prenos na nivo na 60tite sto bilo na zapad... tragicno e kolku sme pozadi... putuj evropo
Автоматски споено мислење:

Nemam nisto protiv Prilep be bate,polno drugari imam tamu.Nego muabetot mu bese glup na Ali riza deka malku piblika imalo,i dekaj nas vo kopot se bilo decurlana,so stvarno nena nikava vrska

dobro be sto ima loso u toa on da si kaze svoja perspektiva... pa picka mu mater eve i tebe te trpime i sto?

• Хаха
Reactions: JOE

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom