Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Озбилно ќе дискутираме дали комбињата и бусевите беа полни? Вие сте стварно болни. Во Струга 15 души бевте закачени на ограда на стадионот, пишувавте дека сте биле 50-70 ама затоа Комити празни комбиња носеле. Лее со какви луѓе сме ние ривали.

Убаво ја лапнавте фората со паролата за стадионот и се истрчавте да аплаудирате:))

Најважен според мене беше изгледот на трибина. Комити сите во црно, испочитуван кодекс максимално. Влезот со бакљи, топовски удари и многу огномет беше брутален. На ограда транспарентот грмеше. Се знаеш кој каде стои и кој што прави. Имаше неколку пароли кај нас на трибина. Едно за оставеното платно, за Турчин, за стадионот и една "Западот ќе ви објасни" со која групата само даде дознаење колку нивоа над Чкембари е моментално. Навивањето беше доста јако. На песната "Во градот Скопје има" и на аргентинското навивање во второ полувреме, целиот коп буквално се тресеше. Ќе треба уште еден технички преглед;))

И за крај - КОНТИНУИТЕТ!!!

Ќе видиме двете групи после ова дерби како ќе се однесуваат. Колкава бројка ќе вадат, какви кореографии и целокупни изданија, па ќе судиме.

Убаво дерби ...

Чкембари добра бројка цел коп пун, добра баклијада , ама слабо навивање со оглед таа бројка , пола не ви пеат горни редови ..

Кај нас бројката беше околу 300 луѓе , три автобуси и десет комбиња ..
Имавме супер баклијада , знамиња големи што се веат и мотки ...топ изглед

Да беше сабота покасно или недела ке дојдовме повеќе ама сепак и оваа бројка е ок со оглед дека тргаш во 9 сабајле ..

Навивањето на трибина кај нас грмеше 90 минути , 300 ама звучевме подобро од вашите 800 ...јас само еднаш ве чув , еве читам и неутралец од Прилеп што бил на стадион пишал дека сме ве издоминирале.

Се гледаме во Скопје ..

Ve smetav za malku po realni barem nekoj od vas tuka ama sum se izlazal. Pp izdanieto za vasata proslava tuka mnogu Ckembari vi cestitaja realno za polno raboti megu koj bev i jas ama to ke bidi posledno dzabe so vas ne mozi coek da vodi realna diskusija terajte samo cvrsto so glata v zid.

P. S. I nie nisto ne ve slusnavme 90 minuti i sega treba da tvrdime deka kjutevte celo vreme???

Само затоа што кажувате скроз различни бројки и неразумни земав да избројам како што многу од вас милуваат тоа да го прават и кажуваат на форумов за други.
Screenshot_20221203-184952_Chrome.jpg

215 избројав јас со 10/20 плус од прилика во горниот десен агол.
Автоматски споено мислење:

Ќе допишам само и дека кај Чкембари горниот дел поготово горе десно гледано од напред се гледа дека е пополнет со ненавивачи.

-Уличен борбен одред, БИТОЛСКИ грла ечат клубот да се бодре!

-Ние сме сведоци живи дека сте кодоши во полициските архиви!

-35 години иста парола “ние сме ви идоли” а во секоја наш средба НЕ МАВАЈТЕ БОЛИ.

-Ве шетат сегде, немате свој дом. Национална гордост? -ИСКОРИСТЕН КОНДОМ

-БЕРЗЕРКЕРИ

C6CD9D47-DDD8-4093-BBF7-5343D9DC1B48.jpeg
A957FADA-1E75-490C-BB9E-FD439B3D3AA7.png
38BA1503-A11D-4DF7-B382-8CC89491C304.jpeg
3AF7686B-C900-4273-AFEF-E6994862F875.jpeg
C91C7B60-0132-480D-B39E-62F54BBA24D6.jpeg

Убаво дерби ...

Чкембари добра бројка цел коп пун, добра баклијада , ама слабо навивање со оглед таа бројка , пола не ви пеат горни редови ..

Кај нас бројката беше околу 300 луѓе , три автобуси и десет комбиња ..
Назнам кај гледате 200 дека сме биле си има слики ...

Да беше сабота покасно или недела ке дојдовме повеќе ама сепак и оваа бројка е ок со оглед дека тргаш во 9 сабајле ..

Навивањето на трибина кај нас грмеше 90 минути , 300 ама звучевме подобро од вашите 800 ...јас само еднаш ве чув ..

Се гледаме во Скопје ..
Грото коментирате од копот како се слушате или од стрим. Шо ниедно е меродавно. Ќе си земам за право пошто седев на новата трибина да искоментирам. Кај двете групи согласно бројката, навивањето беше просек. Ако фаќаме белешки од кај вас само тапанот се слушаше, ама то незначи дека не навивате. Генерално екстра навивање никој не пружи, ама ајде после 15 години социјални мрежи после секое дерби веќе нормално стана сите дека ги измочаја противниците.
Ипак да не испадни само дека брчам фино дерби, уба бројка, убав изглед на трибина од двете страни, пиро, петарди, огномето исто од двете страни. Естетски кај вас поќе ме бендиса изгледот на трибината, одличен (нов?) транс, за таа бројка имавте таман бајраци. Ни отпоќе ни помалце. Баш така посконцентрирано.

Последно уредено:
Не бев на утакмица , а немам ни намера да ја гледам .
Сега гледав слики и прочитав некој коментари овде .
Ако гледаш од аспект на натпревар од македонска втора лига е све ок . Ама сега ќе си напишам реално како јас гледам на работи , па после продолжете си стрижена бричена наредни 2-3 дена .
Комити - искрено јас очекував барем околу 700-800 + , а тоа дека било сабота па во 1 сатот , па дозвола 3 дена пред утакмица тоа си е оправдување и бегање од проблемите т.е. менталитетот на народот.
Мислиш секоја сабота одат на фудбал па се отсуствува од работа или има некоја неодложна работа . Тој шо сакаше беше на утакмица и тоа е тоа - имате уште многу за веслање , така да џабе овде веслате на форумот, били 200 било 350 да сте биле небитно .
Чкембари - бројка топ , ама реално е проблем шо ова бројка ја има само ако се игра со Вардар или евентуално ако се поклопеја коцки и некоја атмосфера да се наполни со Шкендија или Шкупи.
А ова не е проблем само со Чкембари него и со обична публика , која доволно е на секој натпревар да биди и толку и да плаќа карта па Пелистер , нема да биди село без кучиња клубот и да прај кој шо сака.Доволно е на други натпревари да задржат константно и 30% од ова за почеток , шо е добра основа , ама и предизвик за кој ќе видиме како ќе биди, чисто јас не верувам, поради х причини да не ги тупам овде.

Од аспект шо читам за навивање , нормално е Комити да биле поорганизирани бидејќи беа помалце кој редовно одат на утакмица , кај Чкембари на толкава бројка која ја има незнам по колку време , нормално е да е послабо без разлика на бројката . Друго е секоја утакмица да има по толку тогаш ќе се знае кој пие кој плаќа.

Во врска со песните незнам кој што пеел , ама јас лично преферирам поддршка за клубот , а не да му придавам значење на другиот , оти тука е прашањето дали одиш да поддржиш твојот клуб или одиш да лечиш комплекси и му даваш внимание беспотребно на другиот - кој во тоа успеал ,тој денес победил .

Како и да уште сме на дното кон односот кон фудбалот од една страна , од друга добро е шо постојат двете групи оти без нив клубовите се на ниво на Детонит Плачковица и место мерење треба да си решавате проблемите во дворот.
Мислам само Пелистер и Вардар се случаеви каде навивачките групи се поорганизирано од клубовите .

п.с. Од аспект на битолчанец уште стојам на ставот дека не требаше да се отвора сега трибината и да се дава толку значење на спротивниот табор , тоа ќе пишам наредни денови мислење на темата на ФК Пелистер.

Сега продолжете си со мерење ....

Само затоа што кажувате скроз различни бројки и неразумни земав да избројам како што многу од вас милуваат тоа да го прават и кажуваат на форумов за други.
Прегледај го приврзокот 357161

Ќе допишам само и дека кај Чкембари горниот дел поготово горе десно гледано од напред се гледа дека е пополнет со ненавивачи.
Како бе 215 кога беа 3 бусој 10 комбиња полни плус се менваја за седење ?! :ROFLMAO: Ти знајш дека цела Македонија навива за Вардар и имат луѓе во сите градови некој дури и пастрмајли носат на гостувања?:ROFLMAO: Е сега дека се 215 денес нема везе то, ОНИ можат да навиваат како за 800 од пастрмајлите му иди така.Ќе беа и поќе за брендО ама дека сабота вчера беа сите излезени на Марија Луиса во Терминал, плус времето кажваше ќе врни , и касно му кажавме сигурно емаилиот не го виделе во spam. Да се изразам на скопски да ги еба У ШУПАК.:ROFLMAO:

Прегледај го приврзокот 357161

Како бе 215 кога беа 3 бусој 10 комбиња полни плус се менваја за седење ?! :ROFLMAO: Ти знајш дека цела Македонија навива за Вардар и имат луѓе во сите градови некој дури и пастрмајли носат на гостувања?:ROFLMAO: Е сега дека се 215 денес нема везе то, ОНИ можат да навиваат како за 800 од пастрмајлите му иди така.Ќе беа и поќе за брендО ама дека сабота вчера беа сите излезени на Марија Луиса во Терминал, плус времето кажваше ќе врни , и касно му кажавме сигурно емаилиот не го виделе во spam. Да се изразам на скопски да ги ебам У ШУПАК.:ROFLMAO:

Наместо да се фаќате за ситници, колку комбиња биле, кој дел бил со ненавивачи, плави точки и слично, сложете се дека да не се овие два клуба навивачката сцена ќе биде живи мртвила. Дерби како ова не смее да се игра во втора лига, иако на моменти имаше стварно добар фудбал, колку и да дозволуваше теренот. Во еден момент на стримот имаше 3000 луѓе што гледаа, толку нема прва лига заедно да ги собереш сите утакмици.

Одлично дерби според мене, и од двете страни.

Поздрав.

Ако си малце упатен во мак тифото ќе знајш дека комити немат направено 400+ гостување само тоа шо ми постираш видеа од ‘92 година го потврдува то. Слободно ако има постирај слика, јас колку шо знам нема. Чкембари имале гостувања и 800+ во Скопје со Вардар ‘12 исто ‘13 400+ ,ракомет лани 350+ , Охрид суперкуп 350+ , бараж Струмица со Шкендија ‘11 400+ , Финале куп ‘ 16 600+ …ова од поновата историја. Пак ќе повторам не ми е намера да навлегвам кој колку бил ,добра атмосфера баш дерби како шо доликува, немора секогаш да сте во право издржете некогаш и критика не е страшно само ја кажвам реалноста.
Не бе од тебе и Чкембоси ќе чекам да ме упатат. Боже сачувај. Па ми брои уште баражи, Куп финалиња каде немаш ограничен број на карти и у суштина не е ни гостување. За ракомет баш ме брига колку сте биле, и онака три пути сум бил укупно некад во сала, а и добро познато е дека си се мешате со обична публика.
Најјако е дека покушувате со сила да се праите луди, па така сеа ти ќе ми кажуваш за 2006 година, колку сме биле кога многу добро знам дека имаше 8 буса фул пуни. Исто така како за дечките што денес дојдоа, им намалуете бројка, иако јасно се глеа на сликата дека има 3 буса и 10 комбиња. Ќе ве биде за у завод за статистика цела група комплет...

Nedela dena unazad pred derbito forumot beshe milina da se chita a denes, denes pak se vrakame na starite naviki i izliteni komentari koj se verglat posle sekoe derbi, sekoj sekogo mocha sekoj naoga nekakvo opravduvanje itn itn. More lugje namesto site da rechime bravo za derbito, Makedonija bese vo iscekuvanje na ova derbi i cela nedela navivacite bea mnogu cesto spomnuvani od portali i vo data gradovi tema na muabet beshe derbito i organizacijata okolu istoto, vie site kancer forumdjii mu se serite na makata trudot i organizacijata za ova denes sho se hejta na obete strani da izgleda kako shto izgledase. Od okolnite gradovi se zakrenaja da dojdat da prosledat feshta, pirotehnika masa na na navivaci itn, vie se fakjate za sitni. Daj boze sekoja godina da ima 3,4 pati vakva organizacija i euforija okolu nekoj natprevar. Bravo za cel trud i organizacija, site od strana falat a vie se prepukvate (veke videna rabota posle sekoe derbi). I kaj ckembari mozese podobro navivanje so ogled na brojkata (megutoa razlogot go znaete kako e na derbi) i kaj komiti mozese podobra brojka (i nivniot razlog.go znaeme,.poaganjeto rano na savajle). Bidete realni i samokriticni.
Se na se odlicno derbi za makedosnka vtora liga shto mozam da kazam deka vo regionot nemalo vakvo derbi vo poniska liga.
Makedosnkata tifo scena e povtorno ziva!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom