Kolku m2 sakas Da Toplis i Ladis so klimata ?Zdravo na site . Mislenje za Vivax ACP-18CH50AERI+ R32 ?
Stan ili kuka so ili bez izolacija ?
Pvc ili obicno prozorci ?
Ova se bitni prasanja pri izbor na klimatizer.
Kolku m2 sakas Da Toplis i Ladis so klimata ?Zdravo na site . Mislenje za Vivax ACP-18CH50AERI+ R32 ?
Здраво, ако можеш да се обратиш до @Sv B дечкото е експерт за сите брендови од клими освен од марката грејеЗдраво, би сакал ако некој може да ми објасни што значи ph@-7 i COP@-7
Дали то значи дека може да испорача климата топлина од 4,34 кв и колкава би била максималната потрошувачка, и дали некој знае до колку најмалку модулира истата клима.
Се работи за клима
CARRIER EXTREME 2 38QHG024D8SE / 42QHG024D8SE
И мислење за климата, сакам да греам со неа, салон од 60м2 јужна страна неизолирана куќа, со обична фасада и без пвц.
Благодарам однапред
Dzabe gledas Eurovent, baraj producte fiche za modelot, zato sto site gi krijat, tamo pisuva se sto treba da znaes.Здраво, би сакал ако некој може да ми објасни што значи ph@-7 i COP@-7
Дали то значи дека може да испорача климата топлина од 4,34 кв и колкава би била максималната потрошувачка, и дали некој знае до колку најмалку модулира истата клима.
Се работи за клима
И мислење за климата, сакам да греам со неа, салон од 60м2 јужна страна неизолирана куќа, со обична фасада и без пвц.
Благодарам однапред
А каде да го барам тоа, ако мозе линкDzabe gledas Eurovent, baraj producte fiche za modelot, zato sto site gi krijat, tamo pisuva se sto treba da znaes.
Да, добро си видел. Тоа пишува.Здраво, би сакал ако некој може да ми објасни што значи ph@-7 i COP@-7
Се работи за клима
Благодарам однапред
Здраво, би сакал ако некој може да ми објасни што значи ph@-7 i COP@-7
Се работи за клима
Благодарам однапред
Каква е потрошувачката кај амберот овие денови откако се стопли? Кај мене грее 27м2, работи 24 часа. Преку ноќ и кога нема дома никој сетиран е на 21, а попладне и навечер на 22. На 4 метри од климата е од 25 до 26 степени. Во услови како изминативе 3 дена троши по 9кв. Денес нешто помалку. Вчера купив смарт плаг со монитор на потрошувачка па ќе постирам деновиве скриншотс. Имам и еден грее пулар еко, тој грее 18м2. Ќе постирам и за него. Мислам дека тој беше најтапа модел од Грее.Druze, bidejki tuka se odnesuvas so navredi kon site, eve edna slika sakam dami presmetas bidejki si mn, dobar vo presmetkive kolku mi trosi (kvarcnava - gree amber) vo 41m2, 22 stepeni fan medium, 2ri sprat pozicija severo/istok,bez stiropoli i izolacija bez fasada,samo so pvc, obicen malter vnatre i ytong,
Eve imas za noemvri kwh, imas od 00 do sega 11h,presmetaj i pisi....
Тоа значи дека дека моделов Лади како за 7kw а Топли не како 7kw туку како за 5,5kw.Здраво, би сакал ако некој може да ми објасни што значи ph@-7 i COP@-7
Овде ти е тој документА каде да го барам тоа, ако мозе линк
Многу мислиш многу претпоставуваш, такво пишување е бегање од оговорност или што би се рекло немаш муда(ја мислам ја претпоставувам...шо муабет е тоа?)...ако немаш муда значи не си сигурен, онда не ми мисли на глас тука и непишувај...Мислити и цвече брати на другион форум може ти проаѓа, ама овде има и посаглам момци од твоите славопојки, и не го тупи.Претпоставувам без да отворам модели и цени дека не е модел наменет за греење туку таа опција му е споредна работа. Барем според бројкиве. Затоа што ваков еуровент мислам дека има тундра 18ка и Мидеата нордик 18ка кои се со послаб фен (значи и потопол издув при слично киловати)
Еве ти подобро моделче од таа и поефтина 10к
https://mall.gree.com.mk/index.php/product/amber-premium-plus-gwh18ydxf-k6dna1a/
А ваков документ и за Амберкава шо ја нудиш да споделеше...Овде ти е тој документ
https://en.ahi-carrier.gr/wp-content/uploads/Product-Fiche-3.pdf
Златко џабе се објаснуваш. Ќе тераат вака едно 10/15 год после после ќе ги снема.А ваков документ и за Амберкава шо ја нудиш да споделеше...
Или само за конкуренцијата можеш да го најдеш и споделиш - а вашиот не
Да видиме како ги вади Амберкава тие 6kw од Енергетскана налепница во ладна зона
Па и оние 4.3kw во умерена дал се незини или сака и за нив греаче плус.
Автоматски споено мислење:
Што се смееш...
Сеа на бразанка ви го прелистав сајтот... слабо Product Fiche објавувате...
Од сите модели кои ги имате на сајтот само за Soyal модело имате објавено... претпоставувам зашто тој ви вади најдобри резултати...
И таа 18ката Soyal кутрата ѓоа 5.5ка ама едвај 4.2kw дава во умерена зона... бар така сте пишале во Product Fiche-то.
So zlate pod raka i u supana da krecite, ama prvo muvlata da ja opraite….Златко џабе се објаснуваш. Ќе тераат вака едно 10/15 год после после ќе ги снема.
Брендови како Гри/СТ/Тесла само во МК опстојуваат и држави слични на МК.