Криптовалути - Генерална дискусија

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ах, ако ти дигне телефон Чесни Кадри ќе ти каже дека сакаат 55% од вработените да се нивни. Така им излегло нив на пописот. И % од приходот за митарина, патарина, баждарина, зелена и бела агенда.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ах, ако ти дигне телефон Чесни Кадри ќе ти каже дека сакаат 55% од вработените да се нивни. Така им излегло нив на пописот. И % од приходот за митарина, патарина, баждарина, зелена и бела агенда.
Битно е коментарите во кодот да се на два јазици, и целата документација.
И уште побитно, да е врзан на кокаин стандардот :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.416
Поени од реакции
24.583
Битно е коментарите во кодот да се на два јазици, и целата документација.
И уште побитно, да е врзан на кокаин стандардот :D
dvojazicen kod be, malku python malku java... i da ne e na slavomakedonski kompjuter praven.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Инаку Xero не ми е јасно како може да се толкави нубови:
Правиме payroll интеграција со Xero, API-јата им се најдобри од сите payroll компании, стварно не знам како не успеваат да го монетизираат квалитетот што го нудат. :toe:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Вчудоневиден сум како луѓето ги повторуваат истите грешки постојано.
Секои 2-3 години имаш нова шема, еден куп горат и пак сонуваат за брз кеш.
Ме мрзи да ги барам експертите што ме убедуваа на темава дека до крај на 2022 ќе биде 100к, се надевам продале навремено оти ова се движи кон 1к.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.416
Поени од реакции
24.583
Вчудоневиден сум како луѓето ги повторуваат истите грешки постојано.
Секои 2-3 години имаш нова шема, еден куп горат и пак сонуваат за брз кеш.
Ме мрзи да ги барам експертите што ме убедуваа на темава дека до крај на 2022 ќе биде 100к, се надевам продале навремено оти ова се движи кон 1к.
edna od pricinite sto planiram da se preselam gore kaj tebe e edukativniot sistem. za vreme na covid vidov sto se "uci" ovde a pazi vazime za svetski centar... novite generacii se se poutepani koga e vo prasanje skoluvanjeto i so sekakvi gluposti im gi polnat glavite. ima i red drugi pricini ama toa e edna od nekolkute raboti sto kolku tolku moze da ja prevernirame. drugo e da se napravi asalna podloga za decata u indina da ne mora da idat na rizicni investicii za da dojdat do nekakov poceten kapital... sto znam, katastrofa e, niz godinite sum gledal sekakvi biznis studii i scenarija ama ko poslednite 4-5 godini ona sto sum videl e da se cudish... mesto da se podobruvaat sve e na nadez bez nikakvi opcii i se e na rizik. ludilo.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
edna od pricinite sto planiram da se preselam gore kaj tebe e edukativniot sistem. za vreme na covid vidov sto se "uci" ovde a pazi vazime za svetski centar... novite generacii se se poutepani koga e vo prasanje skoluvanjeto i so sekakvi gluposti im gi polnat glavite. ima i red drugi pricini ama toa e edna od nekolkute raboti sto kolku tolku moze da ja prevernirame. drugo e da se napravi asalna podloga za decata u indina da ne mora da idat na rizicni investicii za da dojdat do nekakov poceten kapital... sto znam, katastrofa e, niz godinite sum gledal sekakvi biznis studii i scenarija ama ko poslednite 4-5 godini ona sto sum videl e da se cudish... mesto da se podobruvaat sve e na nadez bez nikakvi opcii i se e na rizik. ludilo.
Не знам што ги учат во школо, али од возрасните не сум фасциниран.
Имаат среќа што се родиле тука, голем дел од оние во Европа нема да се ни пола од тоа што достигнале овде. Ме нервира што голем дел се турни ме да кинисам, али јбг, топло не се замараат.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.650
1668437656192.png

Без разлика дали го изјавила или не, реалноста ќе е таа, 100% контрола на се и секого.
Уште една теорија се реализира, што се вели, го направија по веќе познати и видени правила. Го навлекоа народ психолошки да ги прифати криптата, да инвестира, после си ја собраа волната, демек не се знае каде се парите, па истраги ќе имало, кои нормално ќе се без завршеток. Бонус е тоа што народ, а и ликови ко овој https://www.kajgana.com/shefot-na-binance-na-kripto-industrijata-i-trebaat-regulativi ќе бараат регулација од тие истите што со децении го крадат народ. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom