Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 14.992
- Поени од реакции
- 5.608
Еве баш ме интересира кои македонски Бугари имаат посебни заслуги за бугарската култура. Баш онака ме интересира.1. Него го слават некои македонски Бугари затоа што е еден од водачите на ВМРО. Јас лично не го славам. Не би именувал ниту културен клуб по него, бидејќи тој нема посебни заслуги за бугарската култура, за разлика од многу други македонски Бугари.
Дрско и безобразно лажеш и око не ти трепнува, па згора на тоа со врв на цинизам вреѓаш цела нација и народ, а кога ќе добиеш по нос плачиш. Ете тоа ви е одликата низ цела историја, лика и прилика тебе.2. Вие и славете кого си сакате. Можете да видите дека во Бугарија сте официјално признати както Македонци/Северномакедонцикако нација и како Македонци по самоопределуване.
И вие сте официјално признати както Бугари/Татаромонголи и како Бугари по самоопределување. Ви е дозволено да заведуваате луѓе со вашата фејк индоктринирана историја низ Македонските градови (особено во Источна Македонија), и влакно на никој да не му фали, само накриво да ве погледне некој плачите до месечина дека сте омаловажени и угнетени..Се дозволува ете на Македонски форум да не нарекувате северномакедонци и пак влакно да не ви фали, како сега јас да одам на бугарски форум да напишам дека сте татаромонголи да видам дали нема да попијам бан. Ама ако, вие сте уназадени со демократија, ве напикаа во Еуропа за да ви го користат морето, наместо да ви понудат подобар живот вашите политици, ве трујат со политика додека економически сте дупе голо. Ама битно најдовте простор да покажувате мускули на некој послаб, и очекувате дека со таков пристап некој ќе ве сака? И ќе се препичавате тука зошто Македонците повеќе ги сакале Србите него ли вас. Епа да ти биди јасно, со вашиот пристап и негаторската ваша смрдена политика единствено ќе направите уште повеќе да ни се одмилувате, дури и на оние 1% Македонци кои ги врзува за Бугарија некаква си врска (жена, студирање таму итн).
Можеби и ние како држава не извлекуваме поука од историјата, ама вие сте шампиони... Зарем не увидовте досега дека со ваков пристап правите контраефект кај Македонците? Дека со овие твои досетки и најголемите бугарофили ги правите да се срамат од тоа што се.
Последно уредено: