Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
345
Поени од реакции
404
Воздушна тревога е прогласена во регионите Черкаси, Кировохрад, Миколаев, Полтава, Суми, Днепропетровск во Украина и на територијата на регионот Запорожје, привремено под контрола на Киев.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Губење на Херсон е голема катастрофа за Русија. Не знам како не е нокаут кога нели регионот е официјално Руски и Русија би изгубила главен град на своја провинција.

Денес Русите го гаѓале пристаништето во Запорожје. Наводно се спрема и изненадување преку Дњепар или ќе дојдат по реката подолу кај Енергодар.

Ти тоа што го опиша, губење на Донбас, Херсон и Запорожје не е нокаут туку епски пораз и Русите треба да се пензионираат од ратување после тоа.
Тие Москва ја изгубиле па не се пензионирале, па за еден Херсон ќе се пензионирале.

Иначе тука се сложувам, губење на Херсон ќе биде тежок удар за Русија во војнава. Можда ќе успеат на крај да го земат назад, меѓутоа многу ќе им ја искомплицира цела војна.
Автоматски споено мислење:

Иста шема

1665872392257.png

1665872422222.png

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.110
Поени од реакции
13.436
Губење на Херсон е голема катастрофа за Русија. Не знам како не е нокаут кога нели регионот е официјално Руски и Русија би изгубила главен град на своја провинција.

Денес Русите го гаѓале пристаништето во Запорожје. Наводно се спрема и изненадување преку Дњепар или ќе дојдат по реката подолу кај Енергодар.

Ти тоа што го опиша, губење на Донбас, Херсон и Запорожје не е нокаут туку епски пораз и Русите треба да се пензионираат од ратување после тоа.

Пораз во една рунда и нокаут целосен се сосема различни. Ајде да гледаме. Мене ми мириса дека Русите ќе ескалираат на изненадување на сите. Лансираа нешто денеска во Вселената. Кина повика на евакуција и распоредување на сили на северот. Не изгледа на добро, не дека до сега изгледаше убаво.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.761
Без навреда другар, ама твојата претстава за себе - и претставата што другите ја имаат за тебе... Тоа се две различни работи.
(во мои очи, вриштиш колку си прозападно настроен)
Момакот си кажа дека го обучувала американска воена школа. Толку треба да се кажи за неговите постови на темава.

Член од
28 февруари 2013
Мислења
58
Поени од реакции
90
Гледај во Вучиќ и Србите со што се соочени. Ние немаме луксуз таква игра да издржиме, а ќе видиме и они дали ќе истераат до крај. Све ми е јасно кој зошто постои и слично, затоа пишав, подобро во некаков сојуз, отколку неутрално, тоа некаков можеше да биде и сојуз некој со РФ, ама тоа е научна фантастика.
"Бенефитот" од сојузот може да биде окупаторите да инсталираат дугометражни проектили и радари на наша територија и да бидеме потенцијална мета за возвратен удар во случај на светска војна.

1034 години откако одлучиле да се приклучат на ЕУ. Ни цитро не пишува такви cringe постови.
Ова приказна "вие сте дел од Европа, ќе ве примиме во клубот" звучи ко фраер што и симнува ѕвезди на тинејџерка додека да ја онади а утре не ја познава....мада во случајов Украина ќе биде и онадена и трудна ќе остане и на улица ќе ја исфрлат ко последна дроља. ‍:toe: Греота за народецот.

Последно уредено:
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Најјак последно време ми е белорускиот брко со шиљасти бркови.Како портпарол на Путиница му е..Овој го нема со изјави 2-3 дена,а овој па дроби зелени.. :facepalm: Тура гз кај што други си го мерат,ќе му трне шупакот после .

Кина ги повика своите граѓани да ја напуштат Украина веднаш.
И што.Тоа сите го направија одамна,ништо спектакуларно.
Кина се дистанцира од фашистиве,на почетокот благо им даваше поддршка,сега скроз се тргнаа на страна.Паметни се кинезите,у двор имаат исти проблем,а од Русија никакво фајде немаат за да им даваат поддршка.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Најјак последно време ми е белорускиот брко со шиљасти бркови.Како портпарол на Путиница му е..Овој го нема со изјави 2-3 дена,а овој па дроби зелени.. :facepalm: Тура гз кај што други си го мерат,ќе му трне шупакот после .

И што.Тоа сите го направија одамна,ништо спектакуларно.
Кина се дистанцира од фашистиве,на почетокот благо им даваше поддршка,сега скроз се тргнаа на страна.Паметни се кинезите,у двор имаат исти проблем,а од Русија никакво фајде немаат за да им даваат поддршка.
bugar ako na nekoj mu e kazano sto sledi sto mislis koj e? ako toj istiot vika da se trgnat negovite od ukraina odma, sto mislis ke se slucuva? koj site go naprile toa odamna i kolku se oni bitni?

ukluci boljerot malku...

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.907
Поени од реакции
2.943
bugar ako na nekoj mu e kazano sto sledi sto mislis koj e? ako toj istiot vika da se trgnat negovite od ukraina odma, sto mislis ke se slucuva? koj site go naprile toa odamna i kolku se oni bitni?

ukluci boljerot malku...
Во моментот и Египет го направиле истото.
Ќе биде нешто големо најверојатно.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

ukluci boljerot malku...
Ми изгледа дека Украина е малку повеќе од класична војна за Џо Бајден, т.е мислам дека се имаат замешано во многу гомненици со Хантер, исто како што правеле милијарди преку кинезите.
По се ми изгледа дека се спремни да одат на се или ништо, само да си ги покријат гомнениците, а ќе да има вмешано и многу поголеми фаци и од нив двајцата, не ќе да е само пад на фамилијата и авторитетот, туку може и живот или смрт.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Ми изгледа дека Украина е малку повеќе од класична војна за Џо Бајден, т.е мислам дека се имаат замешано во многу гомненици со Хантер, исто како што правеле милијарди преку кинезите.
По се ми изгледа дека се спремни да одат на се или ништо, само да си ги покријат гомнениците, а ќе да има вмешано и многу поголеми фаци и од нив двајцата, не ќе да е само пад на фамилијата и авторитетот, туку може и живот или смрт.

abe ne e samo toa... urkite imaat prodadeno zemjiste i na kinezi i na ameri... ne se znae kolku gluposti se napraveni ke mora da potrae ova i ke eskalira samo prasanje e kolku

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.326
Поени од реакции
34.927

Најверојатно СБУ пратила луѓе да се инфилтрираат и да испотепаат луѓе за мобилизација. Со една цел. Да ги исплашат мобилизираните да не одат во центрите или да бегаат, да се предадат. Оооо нацисти, пак ќе ве изрокаат за ова.
Таа наратива се бутка и по нивните медиуми, регрутите масовно дезертирале и се предавале... Нема врска што не се ни на фронт уште.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
abe ne e samo toa... urkite imaat prodadeno zemjiste i na kinezi i na ameri... ne se znae kolku gluposti se napraveni ke mora da potrae ova i ke eskalira samo prasanje e kolku
100000% сум сигурен дека не им праќаат оружје ниту од љубов, ниту дека ги заболе таквото.
Вистинската причина е интерес, прашање е само кој има пикнато пари таму, и што правеле.
Земјиште, лаборатории, компании, којзнае какви се ујдурми имаат правено, земјата има страшно многу ресурси, верувам дека се пикнати и во мајнинг бизниси, челици и сл. каде што на дневна основа се вртат тешки милиони.

Kajgana Shop

На врв Bottom