Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Огромна количина на оружје префрла САД кон Украина. И тоа многу убрзано. Дали нервоза, дали нешто не им оди по план, вака брзо не реагираа минатите месеци. Дали поради изборите што им се ближат имаат страв дека републиканците ќе намалат со подршката на Зелениот па сега све што можат ќе испратат на Украина. И Зелениот од тоа беше загрижен.
Без навреда другар, ама твојата претстава за себе - и претставата што другите ја имаат за тебе... Тоа се две различни работи.Не сум про-запад, ама не сум ни про-исток
Тука си прав, само ќе треба да се почека на крај за да го видиме исходот.Кој има ќар од војнава - тој победува. Да мобилизираш сопствено население е тежок зијан, продуктивните луѓе не се корисни веќе туку напротив ти влечат ресурси.
Ама ќе се курчиме дека ја дупнавме Европа, Вавилонската курва што ја дупи кој како сака ќе ни биде достигнување и "таа другата цел"
Демек со артилерија ги гаѓале, така прочитав. Колку е точно и реално не знам.
Баш ова го пишав прееска. Колку пати веќе им го гаѓаа Белгород?
Европа би била многу поубаво место за живеење ако Америка ја остави раат. Не и е природно местото во ЕУ. Може да има трговија и толку.
Или осеќаат дека сега е моментот за нокаут на Русија во Украина.
Најдобрите фортификации било каде на фронтот РФ ги имаат таму во тој регион (со можен исклучок на фортификациите што сега ги градат на границата на ЛНР). Остај го Тенеќе, на редит нешто читал некои желботеки.Од воена перспектива баш е лошо да се повлечат од Херсон. Херсон има стратешки големо значење за нив.
Затоа, мислам дека во Херсон нема регуларна војска, само елитни единици.
А Запорожје?Најдобрите фортификации било каде на фронтот РФ ги имаат таму во тој регион (со можен исклучок на фортификациите што сега ги градат на границата на ЛНР). Остај го Тенеќе, на редит нешто читал некои желботеки.
Инаку не е невозможно Херсон да падне, ама крв до колена ќе има овака или онака. На Русите тоа им е единствениот bridgehead на лева страна на Дњепар потребен за утре да идат на Одеса. Освен тоа и цивилите нема време да ги евакуираат, а Херсон ако го остават со луѓето тоа ќе биде невиден медиумски пораз (дома уште повеќе отколку на запад). Укопани се, спремни се од секој аспект. Ќе има тука жестоки борби, а градот е осуден на рамнење со земја.
Денес немам ништо отворено ама извесно е дека кај и да е ќе нападнат насекаде Украинците, и горе кај Сватово.А Запорожје?
Русите спремни се?Денес немам ништо отворено ама извесно е дека кај и да е ќе нападнат насекаде Украинците, и горе кај Сватово.
Како би изгледал тој нокаут според тебе? Херсон? Донбас и ЛНР? Запрожје? Крим?
Можеби во Русија ќе влезат?
Русија северно од Киев трупа единици. Што мислиш ќе дремат?
Што би било според тебе нокаут?
Еве за мене ова би било нокаут.
Запрожје, ДНР и ЛНР и Херсон да го освојат учките. И да почнат офанзива кон Крим и напад на Белгород и Курск.
Е сега овценарио води кон употреба на нуклеарно оружје.
Напад на Запарожје кај што се најтенки Русиве или Херсон не е нокаут според мене.
300.000 нови мобилизирани Русите ќе извадат на фронт. Со Вагнерци и Чеченци војуваат против цело НАТО. Незгодно ќе биде 500.000 трупи.
Јас мислам дека поради ова се загрижени.
Секако ќе покаже времето.