Tinder

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.830
Поени од реакции
6.439
Не очекував вака да те пецнам. Мислев да им кажеш тука, сепак ти како искусен заводник низ Европа и Америка знаеш повеќе. :D
ме пецна успеа во животот браво

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ја сум имал слично искуство како твоето. Само кажувам дека некој што живее таму со децении е далеку померодавен од тебе и твоите колеги кои веројатно се 30че макс. Не мора да се вреѓаш одма, тоа е реалноста. Треба да осетиш поише ситуации за да имаш животно искуство да раскажуваш.
Можда и овие генерации нема да осетат, земјите се многу поинтернационални па и критериумите се спуштени.
И секако има драстична разлика жени/мажи во интеграција и прифаќање.
Како и да е.
Не ги спорам јас нивните искуства, тие ги спорат моите :)

Веројатно концептуално е тешко да се прифати дека не секој има животен пат како твојот. Многумина од мојата генерација уште на 18 години отидоа и се запишаа по европски факултети и се опкружуваат со локалци и многу лесно влегуваат во тие кругови и имаат далеку полесен пат од оние што отишле пред 30 години, јас секако, зборувам за мои врсници во mid-late 20s на коишто многу врати во Европа им се отвараат полесно отколку на 50годишни што проплукале крв да успеат надвор пред 30 години. Тука многу и се меша у муабетиве и класно раслојување, каде што јас зборувам за луѓе што се интегрираат таму преку професија/едукација, а тие ми зборат за молери и ѕидари од туркиш.

Јас не знам буквално ниту еден дипломиран инженер што живее надвор моја генерација да проживеал еден ден во туркиш, прашање и дали воопшто знаат каде тоа се наоѓа.

Така што целиов муабет нема никаква смисла пошо се мешаат секакви возрасни, социјални, економски и образовни позадини, и не можеш ти да ставиш плочкар од туркиш што едвај мумља англиски и фармацевт што работи у Мерк или Новартис и збори 5 јазика, и да ги споредуваш нивните интеграции у некое општество, а тука во темава точно тоа се случува :)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Жалам шо че ти го пукнам филмо, јас какви што сум имал жени, ти нема да имаш ни во 3 животи. ХАХАХАХАХАХАХАХАХА
квалитетот на твојот пост, само ја потврдува валидноста на мојот. Ајде терај.
Дечко ти си апсолутна дефиниција за поимот кафеава сахиба :D
Автоматски споено мислење:

Никогаш нема да бидете Шваба за Швабата. Таму сте поради сплет на околности бидејќи нема кој да ја врши конкретната работа за одредена парична компензација. Ако има некој Ханс со исти квалификации кој може да ја врши вашата работа за истиот паричен надоместок, Ханс ќе биде одбран наместо вас во 99,9% од случаите. Не си правете бајрам на умот дека нешто посебно ве сакаат баш вас. Посебно не за земји од континентална Европа.

Да, има маргинални случаи, “чудо од дете”, отишол таму добил Нобелова награда, направил вакцина како тој Турчинот, ама тоа се баш тоа, маргинални случаи, еден во милион. Големото мнозинство си поминува потешко.

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
А што пак толку е проблем кој, како, што ве прифаќа и мисли за вас?
Со роднини пола муабет не можеш да направиш крв што ти се, па дали Германци или Холанѓани не прифаќале.
Мене само ми е чудно како да не го збориш јазикот на земјата во која одиш и тоа да ти е сеедно, ама ок. Инаку, дали се дружеле само со наши, или нашиве пред око нејќеле да ги видат, кој што сака нека прави. Ако сака, ама ич нека не се интегрира во тоа општество.
Некој си барал само наши жени за приплод, ок, негова работа. Таа што пошла за него, исто, нејзина работа, си го одбрала најлесниот начин за миграција без да има ич замарање. Бракот е договор за сите, ако не беше, немаше да се потпишуваме воопшто.

Јас лично комуницирам со тие што ми одговараат за муабет, како што сум правела и порано. Ако не можеш да се погодиш на една тема, можеш на друга, небитно, ако сакаш да си најдеш луѓе за муабет и дружба, ќе си најдеш, нормално ако не си намќор. А дека ќе им се тресам дали ме прифаќале или не, мало сутра.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
и јас роден во тој град, школован од Прилепчанец Професор што предава на Универзитет во Лондон, ама ете тие супериорни, јас инфериорен. Остручен Банкар лично од него. Ама ете инфериорен. :ROFLMAO:
Јас ги ценам сериозно индивидуите од нас, кои успеале. Но гледам дека кријат презир кон своето. Не сакам да го кријат. Не пред мене, разбирам. Нема да се истрчам да ги окарактеризирам како предавници.

Овде зборував за грото народ и како тие реагираат на тоа кога ќе слушнат дека на некој од своите му оди подобро од нив. Не ми ја врти темата во други насоки. Камо да сте такви какви што велиш дека сте! Еден инфериорен помалце од вашата нација, вас ова ве прави само подобри и повитални и посупериорни. Што се се засекирале за мене со месеци, лик шо само што не влегол во редот на битни (БИТНИ) Швајцарски банкари. (y) Луѓе побитни од вашата Русија и Америка. Луѓе намерно оставени да бидат неутрални - дури и од руските и америчките и континенталните елити. Затоа што некој треба да го средува нередот, кога ќе завршат со своите глупости. Тоа најчесто е една Банка.

Ама да немалам пак со курчот да не завршам пак над фритеза. Уште еднаш, јас не мразам. Прочитав цитат од Мона Скот, ако не те знаат лично, не го земај лично она што го велат за тебе, и тоа е кротка комфорна вистина. Да мразев и да линчував немаше да се вратам на форумов. Бев повикан да кажам став - пост хумористично саркастично алудираше на инфериорноста на моите ставови. Кажав, она што сум видел (гледам и овде). За универзитетските Професори по Светот од нас, и мојата почит кон нив, не ми елаборирај, сега сум овде кај што сум, заради нив, кога се враќам уште првиот ден сум кај нив. Тие први, лично би му плукнале в лице, на неколку лика овде. Тоа што твоето искуство е различно, мене ме радува и ми е гордост. Сега поздрав, одам да му го испушам на еден алфа под еден мост.
А кој те мрази тебе?
Дали си се прочитал какви глупости пишуваш?

Чукни си ја главата и почни да ги цениш луѓето по тоа што го нудат, а не од каде доаѓаат, интелигенцијата и колку е некој способен не зависи дали е Швајцарец/Белгиец, или од Балканот.

Единствената разлика е што тие колонијалистите го имаат опљачкано цел свет, и колку и да се родат глупави имаат далеку поголема шанса да бидат на повлијателни позиции. За жал на нашите простори голем дел и од паметните луѓе немале услови да го покажат тоа што го знаат и умеат, особено поради лошо водената политика.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.830
Поени од реакции
6.439
А кој те мрази тебе?
Дали си се прочитал какви глупости пишуваш?

Чукни си ја главата и почни да ги цениш луѓето по тоа што го нудат, а не од каде доаѓаат, интелигенцијата и колку е некој способен не зависи дали е Швајцарец/Белгиец, или од Балканот.

Единствената разлика е што тие колонијалистите го имаат опљачкано цел свет, и колку и да се родат глупави имаат далеку поголема шанса да бидат на повлијателни позиции. За жал на нашите простори голем дел и од паметните луѓе немале услови да го покажат тоа што го знаат и умеат, особено поради лошо водената политика.
Без разлика колку не сум се сложувал со ликови овде, досега на никој не сум посакал смрт, so far so good. Да не барам постови овде што тврдат дека трбало да умрам од најзлокобни болести.
Види, никој не е горд на горчливи искуства. Ти велиш дека твоето искуство со Македонците е извонредно и дека сме супериорен народ, дури и за Холанѓаните ете како масовни колонизатори на Глобусот. Јас твоето искуство не го спорам и ми е мило што е толку различно од моето. Не пишувам овде саркастично, некој треба и да се сложува со своите.

Мојот пат во Македонија беше каменлив. Ти можиш да ги оправдаш ликовите што ме малтретирале, јас можам да живеам со тоа. Без оглед на моето генерално непријатно искуство меѓу своите, јас секогаш застанувам и си велам - а чекај а професорот по Макрокономија, а чекај а прилепчанката шо за 9 месеци те научи солиден германски, ти најде десет работни места во Швајц само пошто си спомнал дека сакаш таму - ИЗВОНРЕДНА ЖЕНА. Нема причина за натамошна горчина ниту дискусија, барем не од моја страна.
Но во меѓувреме сум среќен што сум опкружен со тие за кои што ти тврдиш дека ќе ме варат сапун. Македонците не сум ги гледал кај што се подбиваат само со мене. Сум ги гледал кај што ужасно се изживуваат и со други. И со сиромашни луѓе со тешки семејни судбини се иживуваа таму кај што растев. Јас ја маркирам таа карактерна особина како огромна незрелост и глупавост. На ниво со американците се по булинг. Неможи некој таков ни да сонува за супериорност, а не пак да тврди дека ја има.

Пред да речиш дека Холанѓаните таму се тешка стока, не заборавај дека некој аминувал да се дозволи масовна Македонска миграција во Австралија (некогаш Нова Холандија). И тоа меѓу првите сме мигрирани таму, токму во исто време со големите англиски и холандски миграциски бранови кои исто се случуваат во 20ти век иако континентот го пишале свој векови уназат.
Можи да ми текни на неколку други нации, во тамошна близина што би се испотепале за континентот, кога би им се дозволило. Не барај непријатели во својот двор, не ти е од корист. Ако толку твоите ти се подобри, седи си со нив. Ете барем таму имаме огромна дијаспора која во германија фали.

Ф

Флеш

Гостин
Ден број 2 ..... Од експериментот на фејк ликот Матеј. Многу плоден ден. Една ме покани дури и на кафе од девојчињата . И тоа многу згодно девојче . :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

Од 5 лајка ,стигнавме преку 10 лајка .... Матеј е посакуван доста изгледа.

IMG_20221014_214218.jpg

Screenshot_2022-10-14-21-41-22-845_com.tinder.png

Attachments

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.503
Поени од реакции
9.306
А што пак толку е проблем кој, како, што ве прифаќа и мисли за вас?
Со роднини пола муабет не можеш да направиш крв што ти се, па дали Германци или Холанѓани не прифаќале.
Мене само ми е чудно како да не го збориш јазикот на земјата во која одиш и тоа да ти е сеедно, ама ок. Инаку, дали се дружеле само со наши, или нашиве пред око нејќеле да ги видат, кој што сака нека прави. Ако сака, ама ич нека не се интегрира во тоа општество.
Некој си барал само наши жени за приплод, ок, негова работа. Таа што пошла за него, исто, нејзина работа, си го одбрала најлесниот начин за миграција без да има ич замарање. Бракот е договор за сите, ако не беше, немаше да се потпишуваме воопшто.

Јас лично комуницирам со тие што ми одговараат за муабет, како што сум правела и порано. Ако не можеш да се погодиш на една тема, можеш на друга, небитно, ако сакаш да си најдеш луѓе за муабет и дружба, ќе си најдеш, нормално ако не си намќор. А дека ќе им се тресам дали ме прифаќале или не, мало сутра.
Воопшто не е проблем, муабетот отиде натака и се спомна, се појавија некој искомплексирани ликови и почнаа да тресат зелени и темата отиде каде што отиде, далеку од тоа што е.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.114
Поени од реакции
27.659
Од дијаспорсњките бракови да се вратиме на привлечноста. еве еден интересен дијаграм :
311028530_5068059136633587_1996083699950405902_n.jpg

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Без разлика колку не сум се сложувал со ликови овде, досега на никој не сум посакал смрт, so far so good. Да не барам постови овде што тврдат дека трбало да умрам од најзлокобни болести.
Види, никој не е горд на горчливи искуства. Ти велиш дека твоето искуство со Македонците е извонредно и дека сме супериорен народ, дури и за Холанѓаните ете како масовни колонизатори на Глобусот. Јас твоето искуство не го спорам и ми е мило што е толку различно од моето. Не пишувам овде саркастично, некој треба и да се сложува со своите.

Мојот пат во Македонија беше каменлив. Ти можиш да ги оправдаш ликовите што ме малтретирале, јас можам да живеам со тоа. Без оглед на моето генерално непријатно искуство меѓу своите, јас секогаш застанувам и си велам - а чекај а професорот по Макрокономија, а чекај а прилепчанката шо за 9 месеци те научи солиден германски, ти најде десет работни места во Швајц само пошто си спомнал дека сакаш таму - ИЗВОНРЕДНА ЖЕНА. Нема причина за натамошна горчина ниту дискусија, барем не од моја страна.
Но во меѓувреме сум среќен што сум опкружен со тие за кои што ти тврдиш дека ќе ме варат сапун. Македонците не сум ги гледал кај што се подбиваат само со мене. Сум ги гледал кај што ужасно се изживуваат и со други. И со сиромашни луѓе со тешки семејни судбини се иживуваа таму кај што растев. Јас ја маркирам таа карактерна особина како огромна незрелост и глупавост. На ниво со американците се по булинг. Неможи некој таков ни да сонува за супериорност, а не пак да тврди дека ја има.

Пред да речиш дека Холанѓаните таму се тешка стока, не заборавај дека некој аминувал да се дозволи масовна Македонска миграција во Австралија (некогаш Нова Холандија). И тоа меѓу првите сме мигрирани таму, токму во исто време со големите англиски и холандски миграциски бранови кои исто се случуваат во 20ти век иако континентот го пишале свој векови уназат.
Можи да ми текни на неколку други нации, во тамошна близина што би се испотепале за континентот, кога би им се дозволило. Не барај непријатели во својот двор, не ти е од корист. Ако толку твоите ти се подобри, седи си со нив. Ете барем таму имаме огромна дијаспора која во германија фали.
Значи дојдовме до проблемот зошто е Византиецот таков, булинг како мал :oops: јас мислев имаш паднато на глава.

Каде и да си живеел, ти ќе си јадел булинг како дете, особено според тоа што го пишуваш тука.
Ако некогаш имаш деца, учи ги се спротивно од тебе, оти нема да поминат подобро.
Ако некогаш отидеш во други индустрии, веројатно ќе јадеш булинг и како возрасен, ако не ми веруваш оди за експеримент една недела во градежен сектор во истите држави кои ги воспеваш во моментов.

Небитна е државата кога станува збор како ти се поставуваш во околината. Ако ти како возрасен, или како дете покажеш слабост, ќе те тероризираат секаде.

Во тие white-collar jobs каде што тврдиш дека си сега, методите за булинг се малку поразлични. Или да ти преведам за да ме разбереш, нема да напредуваш никогаш ако не си спремен да му вратиш со иста мера на тие околу тебе.
И ова е основна човекова психологија, нема никаква врска ни со нација, ни со држава, кој и да те убедува поинаку да не го слушаш, секогаш ќе доминира и победува посилниот.

Почекај уште неколку недели, и ќе го видиш вистинското светло на тие луѓе на протестите што следуваат низ Европа.

Член од
6 октомври 2022
Мислења
18
Поени од реакции
57
Trgnav da pravam tinder vchera, ama me fati nekoja grizha na sovest i odma uninstall napraiv. :tvg:
Автоматски споено мислење:

:гик:

Последно уредено:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.510
Поени од реакции
4.341
Bumble be like
Ivana (27)
Junior executive of Apple.

Бегај бе какви фејкеришта бре...

Член од
15 април 2019
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.567
Еј праиме муабет абе вака ,абе така .... Врти сучи .... Се запали ја на фејк профил .... 5 лајка у еден ден ... Толку немав за пола година .... :icon_mrgr: :LOL: На Бамбл е спротивно , со мој реален акаунт кој го почнав пред неколку дена , задоволен сум ....:)

Далеку боље е Бамбл од Тиндерот ...
Abe pederi nekoj ;) sala na strana i na mashki i na zenski e ista prica fizicki prvo gledaat da gi privlece nekoj.
inace za likot so napisa deka sum otidena ubpametot tolku si biten so ni ti ni drugite nemozete da iskocite kafe da ispieteso mene. kaj vi e mushkosta be decki. Javen povik imate So e muabetot? I jas ke kazam za pola forum deka se otideni so pametot i zatoa ne iskacam. Ima i fini decki ete na primer znejgorjanin e super decko i nekolku drugi. Zal mi e so nemozeteda iskocite na kafe so mene :)
Pozdrav i imajte ubav den otideni
Ps:treba nekoe kazneno poence da ti sibnat ocigledno.

Kajgana Shop

На врв Bottom