Tinder

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.125
Поени од реакции
25.584
Не само што верувам него тоа и сум го видела да се прави.

Ама зашто мене стварно ми се здосади да враќам тука на секоја банална контрареплика као хехе врска немаш што збориш, јас ќе искористам џокер повикај пријател, па нека ви објаснува @Sussaro околу таа практика зимање мажи и жени пошто пото по 35тата година, затоашто нешто повеќе ви лежи неговиот речник, а јас може дека сум женско па ви звучам смешно, не знам еве :)

Со комрадот оваа тема е на долго и на широко разглабана, знам дека околу ова пошто пото зимање ни се преклопува мислењето 100%,а и тој има повеќе нерви од мене да седи тука да ви црта, па изволте.
Кој си ти?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.503
Поени од реакции
9.306
Поголеми селендри од нашиве иселени во Австралија нит имало,нит ќе има.
За нив баш супер прилега онаа изрека - Коа ќе залепи опинок за асфалт ништо живо не го одлепува.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
само вие што останавте сестрите да ви пушат шиптaрски курој сте не сте сељаци,

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ау извини, пошто во острелија сте све од на Хитлер чистата линија, а Цирих и Амстердам за вас се сељачана :D
Кај што сум јас и да не речиш има многумина од линијата на Хитлер, запознав неколкумина со Германски презимиња и баш дедовците им се преселиле тука околу WWII :D

Инаку без зафрканција кај мене нема многу од по Балканот, ниту пак азијати, тие се претежно доле по Сиднеј и Мелбурн.
Од нашите мислам дека се околу 50тина фамилии во скоро милион народ, и сите се далеку од тоа што се заебаваме кога станува збор за иселеници, баш напротив, котираат прилично добро во општеството од аспект на позиции/бизниси/моќ, и се држат меѓусебно бетер од шипците кај нас.

Во поглед на интеграција, јас се дружам со секој што ми одговара карактерно, но единствени кои безусловно ми излегле во пресрет и ми помогнале беа нашите, вклучително и луѓе од форумов.
Инаку се троа расисти, колку и да глумат дека не се, а голем дел не знаат ни каде ни се наоѓа државата :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
otide temata u pm hahaha

Нема си врска ова тука што си го истрескал вака те гледаат така те гледаат. Не знам зошто се понашате као ние тука затуцани у Македонија па не сме имале контакт со странци па продава те тука некои филмови. Цела година ја поминав низ западна Европа, и имам огромна мрежа на луѓе што живеат низ Швајцарии, Германии, Холандии и ниту некој се пожалил ниту јас кога бев таму што туристички што професионално не ме гледал мене некој ко испод него. Секако ако у Цирих живееш у Turkish Neighbourhood нема ни еден швајцарец да те погледне пошо ти де факто живееш у гето, тие дури и нашинци таму отидени ги избегаваат зашто се све лопови и преваранти. Ама ако живееш у Випкинген не знам колку тоа ќе те третира некој испод себе или не знам што тука праиш ментални гимнстики, у практика никој нема ни да те праша од кај си.
aj vaka... ti si bila TURIST... zaebi kako te gledale, ubavo ti vika punter ako se preselis i sakas da zivees vo taa drzava odreden period sakas nekes ke go pomines vo nekoja ne tolku dobra naselba. ova e normalno ako ti e u plan da soberes depozit, kupis kuka itn, ako si u minhen kade sekako nikad nema da dojdes do stan togas moze i cel zivot da si pod kirija u podobra naselba i nisto od toa da ne vidis. e sega 90% od lugeto sakaat da kupat nesto i pominuvaat na pocetok bas taa prva generacija niz sito i reseto. nema nisto loso vo toa, ednostavno toa e patot na bilo koj od tade dunav... retki se tie sto doagaat so dovolno kapital za stan ili bar depozit za stan u cirih a de ne zborime sto uste poretki se tie sto den eden ispolnuvaat uslovi za kredit od svajcarska banka. taka da tvojata percepcija na rabotite e totalno nerealna za pocetok... za podocna e veke druga rabota ama toa podocna ne go diskutirame posto do togas valjda si nasol nekoj lokalen ili sto znam jas...

evropskata dijaspora ne za zhabe ja delam na pred i posle bg pasosi... znaci pred bg pasosi bese potesko za emigracija i morase da ispolnis uslovi, bese slicna na taa vo AUS, USA, CAN. vrtac na pleski ili berac na jabolki nemozese lesno preku granica, IT inziner ili doktor da. Ovie vtorite polesno ke vlezat vo bilo kakvo drustvo i polesno ke dojdat do stan na dobra lokacija seedno dali e new delhi, cirih ili kairo u prasanje. e sega, tie ili ne idat sami, ili ako veke otisle sami imaat adekvatni kontakti dole zasto sepak zavrsile i skolo i faks u mkd za da si najdat devojka. taka da zaebi, tie ne gi diskutiravme. nitu gi diskutiravme onie so bg pasosi posto i tie realno imaat dovolno kontakti i se taze fenomen vo dijasporata. takvi imas na forum kolku sakas i golem del si se sega nazad u mkd posle covid ostanaa... oni se pravi pecalbari vo golema mera.

preku okeanskata dijaspora e sosema razlicna. USA porano imase zaednici, denes ostana dzersi i do nekade chickago. porano gi imase i u indiana i detroit mada nemam poima sto ostana tamu, pola detroit se preseli sto u kanada sto u drugite delovi na usa. drugite se apla rashtrkani... primer imame 2-3000 u LA. kolku od niv se znaat i druzat? slabo. isto e i u NYC, Boston, San Francisco... sansite nekoj od usa da dojde i da zeme od MKD partner se relativno slabi. tamu sme veke i vo 3ta generacija navlezeni i vo golema mera tie se pretopeni za vakvi raboti. imaat cat pat zelba za nesto nashe ali da zeme nasha ne bash, mentalitetot im e veke smenet.

vo kanada imas golemi i dobro organizirani mak zaednici vo toronto i windsor. tamu si se zimaat megu sebe nasite i normalno se druzat megusebe. sansite se pogolemi nekoj od kanada da se zbere u mkd da bara partner ama i toa e poretko. tie sto dobile viza vo kanada ovoj milenium se ili so dobra edukacija i imaat asalni kontakti, ili se otideni vo severnite delovi kade nema mak zaednica... e od tamu ima sto doagaat i baraat partneri vo mkd. poznavav edna nasa sto ziveese u regina u kanada gore i znam na kraj zede nekoj nas od mislam ohrid sto go najde dur bese na odmor u mkd ova pred dobri 15tina god. denes mislam ziveat u calgari... ona ko mala se imase preselno so nejnive mislam uste na YU vremeto.

vo AUS momentalno vtora pa i treta generacija veke doaga. taa prvata so dzon krokodilov odamna ne leta u drvo bez koren... brisi gi niv.

vtorata generacija i mislam ova e ona sto ti komentirase prvicno (bitolcani uglavno) prvo gleda da se si zemat megu sebe tuka... pazi ovde imas celi sela preseleno. posle toa nekoj od balkanot ovdesen pa tek posle doaga od MK normalno ako veke se reseni za nevesta makedonka.... vtora gen, ti se uglavno prilicno bogati, nasledil nekolku kuki plus obicno ima nekakvo skolo, nekoj faks, poveketo zanaet ali so toa realno dosta dobro zarabotuva i ne mu e problem da povlece ako saka nekogo. tie se tie sto ni davaat los imidz :icon_mrgr: sto u mkd ziva sila ne ebat zasto si se dojdeni na odmor... nesto ko sto citam za skopjani u ohrid za vreme na sezona...sepak i takvi brakovi se se poretki.

onie sto se dojdeni ovoj milenium u AUS se realno odlicno educiran kadar.sepak tie proagaat bas niz sito i reseto na pocetok i retko koj od niv se vraka prv pat "doma" u prvite 6 god... obicno cekaat pasos da sredat, da se vdomat itn.. e sega nekoj takov ako od X pricini ne nasol partner vo AUS tie prvi godini togas da, ke bara vo MKD. polesno mu e, veke i nostalgija go mava, saka da ima nekoj so koj utre ako resi vo mkd da se seli moze. tie se daleku do seljaci ili glupi...

zabegavme, vratete se na tinder lol

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Имаше еден добар твит, не можам да го најдам али вика нешто као, Она бара вработен во ИТ со добра плата, стан во Дебар Маало, скијање во Франција, кур 20 сантима, веган и љубител на кучиња. Кучко што можеш ти да понудиш освен 5 минути скокање и „уморна сум, ме убија на работа“. :LOL:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Имаше еден добар твит, не можам да го најдам али вика нешто као, Она бара вработен во ИТ со добра плата, стан во Дебар Маало, скијање во Франција, кур 20 сантима, веган и љубител на кучиња. Кучко што можеш ти да понудиш освен 5 минути скокање и „уморна сум, ме убија на работа“. :LOL:
if it flies, floats or fucks... rent it

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Темава е за тиндер, цели реферати за бракови сте зеле да пишувате.
Исто ко да пишувам цели реферати за Реал на тема за Барса.
Јас не знам со кој памет бараат партнер за брак на Тиндер, ај разбирам некој недефиниран како Стефус, ама овие другите не ми изгледаат отидени до толку :D

За брак linkedin, за секс тиндер :D

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.830
Поени од реакции
6.439
@Византиецот ај објасни им, ти си експерт за овие работи
Страв ми е да постирам летни слики од авантурите по аутобаните на Дојчланд и Франција на Инстаграм со Бадем - Вуртемберски ѕверки од мотори и коли, со другарите педери, да не се налутат роднините од Аусралија.

Шегата на страна. Со еден човек од Австралија го правевме муабетот дека Македонците се пеколно љубоморен народ. Имал многу прилики и работни можности во животот, не само таму, туку и тука во Европа, и одма го земаат на заб. Ова ствара оттуѓеност и прикриен презир кон своите, го заприметив. Пошто за да ги сакаш, додека гледаш дека пеколно те мразат, треба да бидиш со дијагноза мазохист.
Ајде да бидиме комплетно искрени. Дали мразат заради немањето на пари? Да, дали е оправдано? Нели секој човек заслужува да живее квалитетен живот и да можи да се оствари кариерно. Па оттука би рекле, мразат, оправдано е. Ама Македонците бре батко, тие не мразат само заради финансиска моќ на другиот. Тие мразат за сосема други афинитети, од Господ дарувани - како ментални капацитети, креативност, физичка убавина, дури и за другари можат да ти љубоморат. Пред да ми плукниш в лице мене, плукни му на Господ. Пошто тој е крив? А после тој? тој ќе ми ти го покажи убаво местото, точно кај ти е. Ова е одлика по која делиме од сите други народи на Балканот. Мислев дека знам многу за своите, за животот да ми покажи дека после 3 децении живот таму, не сум знаел ама баш воопшто. И не сакам да знам повеќе, тој пасус од животов заврши.

Јас одлучив да не мразам. Опкружен сум со луѓе кои ги сакам, и тоа е мојот мир повреден од сите депозити. Последен пат ко чекав на Аеродром бев опкружен со Македонци за прв пат, после година и шест месеци. Тие 2 часа чекање (го задоцнија авионот), беа врел шамар на реалноста, чувствував како воздух да неможам да си земам. Толку простачки муабети се вртеа по тоа столовите, повеќе не беше воздушен патички терминал, туку меана. Крчма полна незауздани свињи. Далеку ќе одат.

Овде има луѓе - илјада пати поубави од мене, повисоки мажи, со пошироки рамена, жени какви што нема да имам никогаш - луѓе со извонредни интелектуални капацитети за мене недостижни, од овдешни фамилии, на кои самите предци им оставиле толку многу, од страна на недвижнини, куќи, коли, ранчој.
Јас сум одушевен од нив. Тоа се моите европјани. Такви ги сакам, и кога ги гледам такви, полна ми е душата. Тие се моја гордост, иако немам многу со нив. Туку е разликата меѓу јас и ти. Јас простиот, и ој ти кајгана паметниот. Биди ми поздравен и не се грижи толку за мене, не ја гнасам веќе твојата чиста сорта, уште неколку години и ќе заборавам од што сум бил дел. Нити си засегнат од мене, ниту пак јас од тебе.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.404
Поени од реакции
38.909
Страв ми е да постирам летни слики од авантурите по аутобаните на Дојчланд и Франција на Инстаграм со Бадем - Вуртемберски ѕверки од мотори и коли, со другарите педери, да не се налутат роднините од Аусралија.

Шегата на страна. Со еден човек од Австралија го правевме муабетот дека Македонците се пеколно љубоморен народ. Имал многу прилики и работни можности во животот, не само таму, туку и тука во Европа, и одма го земаат на заб. Ова ствара оттуѓеност и прикриен презир кон своите, го заприметив. Пошто за да ги сакаш, додека гледаш дека пеколно те мразат, треба да бидиш со дијагноза мазохист.
Ајде да бидиме комплетно искрени. Дали мразат заради немањето на пари? Да, дали е оправдано? Нели секој човек заслужува да живее квалитетен живот и да можи да се оствари кариерно. Па оттука би рекле, мразат, оправдано е. Ама Македонците бре батко, тие не мразат само заради финансиска моќ на другиот. Тие мразат за сосема други афинитети, од Господ дарувани - како ментални капацитети, креативност, физичка убавина, дури и за другари можат да ти љубоморат.

Јас одлучив да не мразам. Опкружен сум со луѓе кои ги сакам, и тоа е мојот мир повреден од сите депозити. Последен пат ко чекав на Аеродром бев опкружен со Македонци за прв пат, после година и шест месеци. Тие 2 часа чекање (го задоцнија авионот), беа врел шамар на реалноста, чувствував како воздух да неможам да си земам. Толку простачки муабети се вртеа по тоа столовите, повеќе не беше воздушен патички терминал, туку меана. Крчма полна незауздани свињи. Далеку ќе одат.
Дајте му статуетка на Византиецот. Ова е без конкуренција најголемата вистина во врска со нашата дијаспора во било која држава.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Најјак ми беше кога пиша во Драга Кајгана за средбата со некои крупни специјалци во Бриж или Стразбур не знам каде беше. Ако не му го глодал курот на некој од нив, под некој средновековен мост, еве на :LOL:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.503
Поени од реакции
9.306
Дајте му статуетка на Византиецот. Ова е без конкуренција најголемата вистина во врска со нашата дијаспора во било која држава.
Овој византиецов треба да се раздвижи малку и меѓу попростите луѓе од другите народи и после да сере за македонците. Можда имал прилика да се движи во некој посаглам кругови од други нации ама треба да се подвижи малку и меѓу поглупавите народи од тие нации на кој му го крева курот па после да прави споредба.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.321
Поени од реакции
18.402
Нема си врска ова тука што си го истрескал вака те гледаат така те гледаат. Не знам зошто се понашате као ние тука затуцани у Македонија па не сме имале контакт со странци па продава те тука некои филмови. Цела година ја поминав низ западна Европа, и имам огромна мрежа на луѓе што живеат низ Швајцарии, Германии, Холандии и ниту некој се пожалил ниту јас кога бев таму што туристички што професионално не ме гледал мене некој ко испод него. Секако ако у Цирих живееш у Turkish Neighbourhood нема ни еден швајцарец да те погледне пошо ти де факто живееш у гето, тие дури и нашинци таму отидени ги избегаваат зашто се све лопови и преваранти. Ама ако живееш у Випкинген не знам колку тоа ќе те третира некој испод себе или не знам што тука праиш ментални гимнстики, у практика никој нема ни да те праша од кај си.
Не можеш да го осетиш тоа со пола година година шетање дур си млад. Тие проблеми се генерално на постари години и по подолго живеење. Ти си била само гостин. Целосна интеграција е друг муабет, најчесто првата генерација не ни успева.

Kajgana Shop

На врв Bottom