Tinder

Ф

Флеш

Гостин
Ауу мене ова ми е скроз ненормално, глеам у главно сте мажи на темава си ги дискутирате неуспесите во животот, ама кога ќе разберам за некој (а сум разбрала за неколку) дека дошле од бел свет у мк жена да бараат, одма прашувам што не е у ред со нив. Едно од поголемите црвени знамиња е ова, и да знаете дека ако ве разберат за ова жените ве оговараат наоколу колку сте патетични и тажни, и ова не ви го кажувам за да ве вреѓам, него да имате претстава како изгледате од страна.
Црвено знаме :LOL: :LOL: :LOL:
Автоматски споено мислење:

Јас знам за наши иселенички центри во кои владее убедувањето дека западните жени се ороспии, а нашите се поприбрани. :icon_lol:
Целта е втора генерација Македонка. Тоа е одбрано како оптимално, зошто ем има документи, ем ради построгото домашното воспитување не е комплетно развалена.
Буквално е оваа главна причина!!! Нашиве се научени на потрадиционални жени,кои ги чуваат нашите начини. Странски жени се повеќе од наши мислења и сфаќања.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.182
Поени од реакции
5.879
Povekje muabetot bese deka nasite ne gi biva i deka ako ne zemele makedonki, nezeneti kje ostanele. Sto ne bi rekol deka e tocno za site, ko sto covekov opisuva.
lol ocigledno imas problem so citanje i/ili razbiranje bidejki celo vreme komentiras nesto sto ne sum go napisal.

Ауу мене ова ми е скроз ненормално, глеам у главно сте мажи на темава си ги дискутирате неуспесите во животот, ама кога ќе разберам за некој (а сум разбрала за неколку) дека дошле од бел свет у мк жена да бараат, одма прашувам што не е у ред со нив. Едно од поголемите црвени знамиња е ова, и да знаете дека ако ве разберат за ова жените ве оговараат наоколу колку сте патетични и тажни, и ова не ви го кажувам за да ве вреѓам, него да имате претстава како изгледате од страна.
svesen sum deka mnogu ljuge taka razmisluvaat, no toa e deka se so niska emocionalna inteligencija ili ednostavno ignorantni. sekoj covek koj malku se zamaral so temata znae za dobra vrska kolku biten moze da bide slicen mentalitet i pogled kon zivotot.

makedonec koj bara partnerka makedonka ili grk grkinka, turcin turkinka itn. toa cesto ne go pravi deka e "patriot" (sekako ima i takvi, onie hardcore-patrioti aka seljaci) nego deka e svesen deka vo taja sredina pre ke najde nekoja koj po karakter mu odgovara.

kako za primer random germanka ke te osudi ako sakas tvoite roditeli ili sestra/brat da gi gledas poredovno. samiot, ekstremen primer, imam porano naletano na germanka koja rece deka e sramota vozrasen covek so roditelite da kontaktira povise od ednas mesecno. ona samata nejzinite gi gledase 1-2 pati godisno i ednas mesecno telefonirase po 20-30 minuti (a bea vo blizina).

toa na tebe bi ti odgovaralo, da imas decko koj bi te osudil ako so majka ti sakas da se slusnes povise od ednas mesecno? ili ke ti odgovara da imas partner koj ke ti kaze deka doma ne smeete da primate gosti bidejki domot e samo za semejstvoto? ili deka ne biva spontan da se iskaca, saka barem edna nedela odnapred sekoja sredba so drustvo da bide najavena? ili da imas partner koj ke ti rece deka e loso da se imaat deca? vo germanija skoro sekoj vtor germanski braken par od mojot krug svesno nema deca, vo toa gledaat gubenje vreme i zaludno potroseni pari, baska ke im gi isporemetat planovite za odmor.

ne site germanki se takvi, ama mnogu povise procentualno nego sto se vo portugalija, spanija, makedonija, italija, grcija i drugi pojuzni drzavi. veruvaj deka sekoja vtora germanka so koja sum ja imal temata imala stav deka deca se "no go" ili ke dobies odgovor kao "mozda posle 35-40 ako ni stane dosadno bez deca, mozeme togas da posinime". da ne zboram uste za milion sitnici koi site na kup mozat da napravat golema razlika.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Exhibit 1 или зошто гледате пендрак парти секаде околу вас:

Tesko e da ne uspees kako zena, zatoa ti e cudno. Bukvalno imas gotski usran depresiven profil sto smrdi na ocaj pa pak sigurno mozes posle 3 izgleguvanja/pravenje na insta profil da imas naredeni 6 potencijalni mazi za sostanok. Tvojot maski klon vo paralelen univerzum do sega se ima obeseno i visi na drvo.
Ова ви е онака чисто визуелно да видите како не треба да комуницирате со жени. Од една страна слушаме плачки олеле жените не не сакаат, одат надвор се мажат за странци, зошто сме сите стари ергени, од друга страна кога и да се појави жена да ви пререче нешто тогаш таа ви смрди на очај итн...

Пак на вас останува дали ќе одите од тема на тема да си се тапшате по рамо, или ќе направите нешто од себе.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.022
Поени од реакции
42.743
гледам една емисија на Алфа моментално, една типка разнесува невести навака натака по села низ Србија. Ергениве полни со ентузијазам. Кој со печена кокошка, кој прасе пече за невестата. Сите фини и кротки мужи што сакаат да се одомаќинат и да најдат некоја спроти себе.

Али сите невести доаѓаат само да видат, а ниедна не останува. Има некои шо ги викам сериски невести шо биле кај 30 мажи и ниту еден не и се бендисал. Ме занима, има ли лек за нив? Или судено им е да станат мачкарки? Пошо од 30 или 50 примероци нешо да не ти се бендиса мене ме асоцира на сериозен психолошки проблем. И тоа не зборуваме за девојчиња од 20 години, него за жени у години.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Хм, не си свесна колку си грешка, ме мрзи да ти објаснувам, за да увидеш што се случува мора да поживееш некое време.
Овие тука имаат повисок процент на разводи отколку бракови :D
Секој изневерува со кој стигне, барем од тоа што гледам досега, ама „домаќинлук левел“ му е во минус.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.163
Поени од реакции
9.637
Тиндер е тешка утка овде, ма да имам боцнато нешто со апликацијава. На една и мавнав суперлајк и ме лајкна и она, за недела дена ја дотерав некако до двосед у канцеларија....или она мене, тука е нејасна работата. Ни ја ни она не најдовме нешто посебно, ама неколку месеци додека имаше жар беше убаво.
Имам некој осет дека жените на тиндер се пуштаат колку да се рече дека нешто прават, и како некое оправдание на самите себе си дека се активни во потрагата за партнер, иако у реалност се нешто како ливадарките, ладни и фригидни и освен кучиња и мачки немаат енергија за друго.

Ф

Флеш

Гостин
Да ви го преставам Матеј ... 29 годишен правник. Фејк лик од 12.10.2022 година ...

Сака кучиња ,сака гејмање,дака политика и е врзан со Вмро ....

Иначе у живо ,ликов е Нико Ковач,професионален кантериста,Босанец :LOL:

Досега имам 3 лајка .....Да ти ебам жени .... Убаво рекоа. :LOL::LOL::LOL:

Screenshot_2022-10-13-13-48-26-594_com.tinder.jpg

kako sto objasnav prethodno vo prasanje e ponuda i pobaruvacka. random 40 godisna zena koja ne e mnogu punicka na tinder dopisuva so 50-100 maski istovremeno i iskaca maks so 3-5 mesecno, taka sto ne te odbiva deka eksperimentira nego deka ne si i vo top 5-10% od izborot. edno prijatelce pred nekoja godina napravi fake profil so sliki od atraktivno masko (ama ne sliki od spisanie ili razgolen ili od poznata licnost nego normalni sliki za da ne se primeti deka e fake) i vo skopje sobra kup matchovi za kratko vreme so ubavi zenski i del od niv prvi mu pisuvaa i samite baraa da iskocat na kafe samo posle 2-3 razmeneti poraki. so negovite sliki za pola godina eden date ne mozese da dogovori i se otkaza od tinder.
Она што се обидувам да ви го кажам е дека:
  • треба да си ги намалите очекувањата и да бркате женски што се дури и погрди од вас
  • да не се откажувате и да спамате на 10 пати повеќе од сега
  • ако не се убави на фаца барем направете добро тело (тело гром, фаца лом), со дисциплина/стероиди што и да е
  • да смените местото каде што барате, ако не сте убави, ама имате шарм со муабет, тогаш фурајте исклучиво во живо каде со две три фрази може да примамите внимание
Лудост е да мислите дека ќе победите во битка каде: почнувате од старт со негатива, не нудите ништо на пазарот (ниту тело/висина/фаца/кеш), се откажувате лесно.
Никад не сум имал смартфон у животот и не знам дали контам:

Значи, ова е програм у кој на интернет ставаш свое инфо и пичките исто. И сеа кој на кого му се свиѓа. Али, ко шо ве читам, проблемот е шо пичките се понашаат таму на програмот и пребирливи се, плус има многумина кои не ставаат баш најверодостојни податоци, има некои што не се пички а викаат дека се, има пички на работа што се таму и сл.

Ако е така, баталите го у курац нека иде. Сеа ќе стискам на телефонот, ќе губам време, коа 80% е џабе...

така ве сконтав, може нешто не е правилно сфатено

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Да ви го преставам Матеј ... 29 годишен правник. Фејк лик од 12.10.2022 година ...

Сака кучиња ,сака гејмање,дака политика и е врзан со Вмро ....

Иначе у живо ,ликов е Нико Ковач,професионален кантериста,Босанец :LOL:

Досега имам 3 лајка .....Да ти ебам жени .... Убаво рекоа. :LOL::LOL::LOL:

Прегледај го приврзокот 348105
fake it till you make it :D

Ф

Флеш

Гостин
fake it till you make it :D
Сакам да видам различноста . И не ми се допаѓа тоа што имаат лоша навика девојкиве . Материјалисти се . Кажано,сакаат да спечалат со кур,она што ние машките викаме. Јас искрено не пребирам многу физички . Гледам да е симпатична и да не е ојдена со паметот .

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Сакам да видам различноста . И не ми се допаѓа тоа што имаат лоша навика девојкиве . Материјалисти се . Кажано,сакаат да спечалат со кур,она што ние машките викаме. Јас искрено не пребирам многу физички . Гледам да е симпатична и да не е ојдена со паметот .
Ако бараш духовно правец во манастир :D
Нормално дека ќе бараат, истото ќе го прави и со тебе и со некој што има кеш, само што со него нема да се мисли како ќе помине месец, и во тоа кратко време што и е дадено на планетата ќе прошета и ќе види свет.

Инаку имаш и нематеријални, само си треба барање.
Истото важи и од другата страна, имаш мажи кои бараат жени со кеш/влијателни семејства.

Ф

Флеш

Гостин
Ако бараш духовно правец во манастир :D
Нормално дека ќе бараат, истото ќе го прави и со тебе и со некој што има кеш, само што со него нема да се мисли како ќе помине месец, и во тоа кратко време што и е дадено на планетата ќе прошета и ќе види свет.

Инаку имаш и нематеријални, само си треба барање.
Истото важи и од другата страна, имаш мажи кои бараат жени со кеш/влијателни семејства.
Taka e

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.329
Поени од реакции
21.638
Гледам да е симпатична и да не е ојдена со паметот .
Да не е ојдена со паметот, а во Драга Кајгана ѝ се лигавиш на DenaM - чие средно име е Red Flag, емоционално најнестабилната личност на форумов, дефиниција за "ојдена со паметот". :D

Туку, да не бидам надвор од темата, нема некоја посебна филозофија со девојките, едноставно треба да се биде и понуди најдобрата верзија од себе, на секое поле. Се согледуваат недостатоците или слабите страни, и потоа континуирано работиш да го извадиш и одржуваш максимумот на секое поле.

Жалење зошто некоја ве оставила на Seen, зошто не вратила, зошто не лајкнала, а пристапувате со профил со две слики, сликани на Пиво Фест 2008, во 3/4 шорц и Ferrari кондур-патика. И после жените биле материјалистки, не ценеле добра душа. Не може да го привлечеш и задржиш вниманието на некоја, ако немаш што да понудиш. Муабети од типот дека треба да те прифати каков што си, бидејќи имаш добра душа, не проаѓаат. Извади го максимумот и дај сè од себе, имај што да понудиш, па после води се по тоа мото.

Сменети се времињата, има поголема конкуренција, потребна е адаптација и континуирано надоградување за да се издвоиш над просекот, а не кукање и "прифати ме каков што сум".

Член од
7 јануари 2020
Мислења
140
Поени од реакции
103
Да не е ојдена со паметот, а во Драга Кајгана ѝ се лигавиш на DenaM - чие средно име е Red Flag, емоционално најнестабилната личност на форумов, дефиниција за "ојдена со паметот". :D

Туку, да не бидам надвор од темата, нема некоја посебна филозофија со девојките, едноставно треба да се биде и понуди најдобрата верзија од себе, на секое поле. Се согледуваат недостатоците или слабите страни, и потоа континуирано работиш да го извадиш и одржуваш максимумот на секое поле.

Жалење зошто некоја ве оставила на Seen, зошто не вратила, зошто не лајкнала, а пристапувате со профил со две слики, сликани на Пиво Фест 2008, во 3/4 шорц и Ferrari кондур-патика. И после жените биле материјалистки, не ценеле добра душа. Не може да го привлечеш и задржиш вниманието на некоја, ако немаш што да понудиш. Муабети од типот дека треба да те прифати каков што си, бидејќи имаш добра душа, не проаѓаат. Извади го максимумот и дај сè од себе, имај што да понудиш, па после води се по тоа мото.

Сменети се времињата, има поголема конкуренција, потребна е адаптација и континуирано надоградување за да се издвоиш над просекот, а не кукање и "прифати ме каков што сум".
Што правиме со дечките со слаба комуникација?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.540
Поени од реакции
2.668
Во пракса пластично гледано љубовта е берза, можеш слободно да ја анализираш како пазар со понуда и побарувачка :) . Да се издвојуваш од масата за да ти врати, да имаш што да понудиш, да имаш добра кариера, да си амбициозен и сл. Претежно ваквиот товар е паднат на машка страна, кај жените воглавно доволно е да се физички привлечни.

Случајно во recommended на јутуб ми излезе едно видео за модерните вредности на љубовта. Можеби малку романтичарски замислено но сепак мислам дека ја доловува битната поента.

Kajgana Shop

На врв Bottom