Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да размислуваат на млади играчи за прв состав.

Вака од оние кои би можеле да добијат шанса ги имаме Парталко (офанзивна средина, десно крило), Николов (средина) и Јусуфи (средина).

Сите се средњаци, а тука имаме највеќе играчи. Парталко ќе мора да игра како десно крило, а не му е природна позиција. Тогаш Јовче би играл назад.
Ако игра било кој од Јусуфи или Николов, тогаш некој од Мицевски или Блажевски или Јаневски ќе мора на клупа.
Претпоставувам дека Мицевски ќе игра со Николов, Јаневски пред нив, Парталко десно, Демир лево и Симе напад. Глишиќ лево во одбрана, Мишко и Ристевски штопери и Јовче десно, со Гача на гол.
Парталко е десно крило, друже. Како не му е тоа позицијата.
Ќе има прекоманда на неколку играчи од младинците, пред се напаѓачот Величковски, еден везњак и десен бек. Тука е и Давидоски. Така да има доволно опции. Не е критично...
П.С. Керим не ми се свиѓа што го губиме. Не дека покажа нешто спектакуларно, ама добро се снаоѓаше како играч плус во ротацијата. Од друга страна па најмногу играчи иаме во везниот ред и може поарно да се растерети тој дел од тимот...

Керим барал многу повеќе пари, а за Мишко биле само лаги, инфо од клуб.

• Ми се допаѓа
Reactions: Hoy
Керим барал многу повеќе пари, а за Мишко биле само лаги, инфо од клуб.
Ako ne se lazam Kerim e turcin po nacionalnost,prethodno igrase za Genc Kalemler turcite od Gostivar koi se raspadnaa pred nekoja godina taka da i so dobra ponuda ne veruvam deka bi uspeale da go zadrzite.

За кога е најавена првата прозивка?

Ќе има прекоманда на неколку играчи од младинците, пред се напаѓачот Величковски, еден везњак и десен бек
cvetkov i zdravkovski/serafimov?

ne znam sto planiraat, ama trebaat takvi deca uste na 16-17 da gi zemat so prviot tim, najmalku na pripremi i na prijatelski izmegu vo sezonata. mladinskiot level vo makedonika e slab i glupost e takvi deca do 18-19 da "skapuvaat" vo mladinskite timovi, da tapkaat na mesto vo period koga najbrzo mozat da napreduvaat.

gi gledav decata na turnirot pred nekoja nedela i nekoi od niv komotno veke mozat da igraat vtora liga iako pred se se rodeni god. 2005 (protivnicite mislam pretezno bea 2004). ako ne kaj vardar nekoi kako cvetkov, zdravkovski, serafimov i velickovski treba da se pratat kaj drugi vtoroligasi. mnogu povise ke napreduvaat preku 30-45 minuti vo vtora liga nego preku 90 minuti vo otepanata U19 liga. sega vtorata ke bide malku pojaka, sepak ke ima nekolku slabi ekipi kade sto ke mozat da igraat. kakvi samo trupovi lani igraa na primer kaj bratstvo, nitu kvalitet nitu talent, kaj takvi nekoi kako spomnatite od vardar ke mozea redovno da igraat kako starteri i na 16-17 godini. steta e takvi mesta da fakaat antitalenti. nekoj od pogolemite klubovi da e pameten ke fati vrska so takvi klubovi i ke im prati 5-6 deca, pa ako treba i neka im frlat pari za da igraat poredovno. cisto platite da gi prezemis i da im frlis uste nesto, neka se zaedno i 20.000-30.000€, vredi za mladi igraci da napreduvaat. posebno vtorata polusezona nekoj klub ako veke nema ambicii lesno e da se napravi takva zdelka.

inace na RB mislam deka treba da gi ufrlite zdravkovski i serafimov (vtoriot igrase LB, no desnata mu e podobra). i dvajcata ne se bez talent i mozda eden od niv uste vo tek na ovaja sezona ke fati mesto kaj prviot tim i ke moze eventualno da se koristi kako U21 starter.

31 juli prijatelska so pelister boze sacuvaj
Забрането да не е...
cvetkov i zdravkovski/serafimov?

ne znam sto planiraat, ama trebaat takvi deca uste na 16-17 da gi zemat so prviot tim, najmalku na pripremi i na prijatelski izmegu vo sezonata. mladinskiot level vo makedonika e slab i glupost e takvi deca do 18-19 da "skapuvaat" vo mladinskite timovi, da tapkaat na mesto vo period koga najbrzo mozat da napreduvaat.

gi gledav decata na turnirot pred nekoja nedela i nekoi od niv komotno veke mozat da igraat vtora liga iako pred se se rodeni god. 2005 (protivnicite mislam pretezno bea 2004). ako ne kaj vardar nekoi kako cvetkov, zdravkovski, serafimov i velickovski treba da se pratat kaj drugi vtoroligasi. mnogu povise ke napreduvaat preku 30-45 minuti vo vtora liga nego preku 90 minuti vo otepanata U19 liga. sega vtorata ke bide malku pojaka, sepak ke ima nekolku slabi ekipi kade sto ke mozat da igraat. kakvi samo trupovi lani igraa na primer kaj bratstvo, nitu kvalitet nitu talent, kaj takvi nekoi kako spomnatite od vardar ke mozea redovno da igraat kako starteri i na 16-17 godini. steta e takvi mesta da fakaat antitalenti. nekoj od pogolemite klubovi da e pameten ke fati vrska so takvi klubovi i ke im prati 5-6 deca, pa ako treba i neka im frlat pari za da igraat poredovno. cisto platite da gi prezemis i da im frlis uste nesto, neka se zaedno i 20.000-30.000€, vredi za mladi igraci da napreduvaat. posebno vtorata polusezona nekoj klub ako veke nema ambicii lesno e da se napravi takva zdelka.

inace na RB mislam deka treba da gi ufrlite zdravkovski i serafimov (vtoriot igrase LB, no desnata mu e podobra). i dvajcata ne se bez talent i mozda eden od niv uste vo tek na ovaja sezona ke fati mesto kaj prviot tim i ke moze eventualno da se koristi kako U21 starter.
Десниот бек е Серафимов, а везниот веќе доби шанса да игра во прв тим прошлата сезона, Дошев. Цветков не знам кој е. Можеби и тој ќе биде приклучен.
П.С. Се збори дека Локомотива ќе го добие местото на Пехчево, па може таму Вардар да прати дел од младинците.

Забрането да не е...

Десниот бек е Серафимов, а везниот веќе доби шанса да игра во прв тим прошлата сезона, Дошев. Цветков не знам кој е. Можеби и тој ќе биде приклучен.
П.С. Се збори дека Локомотива ќе го добие местото на Пехчево, па може таму Вардар да прати дел од младинците.
gorjan cvetkov, vezen. kaj mladincite imase poofanzivna uloga od doshev. cvetkov e nesto vo pravec modric light :D mozda malku rano za prviot tim na vardar, no ima fudbal vo nego i kaj poslab vtoroligas spored mene uste ovaja sezona bi mozel da fati minutaza.

serafimov e skoro 10 meseci postar od zdravkovski. ne deka toa sekogas ja pravi razlikata, no ako se sporedat dvajcata serafimov momentalno za nuansi deluva pospremen za seniorski fudbal bidejki od toa sto go vidov e pocvrst i pokonkreten vo igrata. vo sekoj slucaj dobro sto ke go zemat na pripremite so prviot tim, kako sto pisav vo prethodnata poraka mozno e uste ovaja sezona da dobie uloga vo prviot tim, ne mu fali mnogu.

Помина првава прозивка.
Гледам Гача не е спремен за тренинзи, веројатно уште се опоравува од повреда.

Можеле слепците и да објават кои играчи се појавиле на првава прозивка...

Помина првава прозивка.

ako nisto drugo go prepoznav prethodno spomnatiot gorjan cvetkov na edna od slikite lol

Помина првава прозивка.

Не се појавиле Николов (најверојатно не останува), Блажевски (ќе се приклучи денес/утре) и Велковски (за него не знам која е причината). Другите сите биле присутни. Од младинците тренираат со прв тим Јовчев Јуниор, Серафимов, Цветков, Стојилевски, Дошев, Величковски. Давидоски исто се враќа после повредата.
За Николов имале спремно замена од Борец (наш екс-играч од младинските категории), а бараат и стопер (не знам кој), но Грне го наметнува како приоритет што треба да се реши.
Имаме и нов играч на тренинг. Лев бек.
Кој е тој?

Не се појавиле Николов (најверојатно не останува), Блажевски (ќе се приклучи денес/утре) и Велковски (за него не знам која е причината). Другите сите биле присутни. Од младинците тренираат со прв тим Јовчев Јуниор, Серафимов, Цветков, Стојилевски, Дошев, Величковски. Давидоски исто се враќа после повредата.
За Николов имале спремно замена од Борец (наш екс-играч од младинските категории), а бараат и стопер (не знам кој), но Грне го наметнува како приоритет што треба да се реши.

Кој е тој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom