Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Камен е Наумовски. Единствен добар потег му е голот со Воска на почетокот од сезоната.

И да остане Академија тапа беа на припремите и составот им е каде каде послаб од лани.Ако не се одкажат оваа сезона ќе се одкажат наредната а и муабетот за фузија со Беласица е поодамна.

Не знам за кој се работи, ама претпоставувам еден од Марио Настевски или Филип Јаневски, ама по мене било кој од двајцата нема да прави некоја голема разлика на терен. Претпоставувам ок засилување за малку ширина на состав, ама сеуште не ми е јасна ситуацијата околу потенцијалната стартна 11-ка и ми фалат 1-2 сериозни засилувања.

Ако е вистина ова за А. Пандев, не смее да спиеме, има многу можности таму, ете му го Коста Манев на Грне, штопер левак кој може да покрие и на лев бек, Илиев и Шаркоски би биле ок засилувања за десен бек, а има и доста млади играчи кои може да влезат во стартна 11ка како у21 играчи, Димоски и Ване Крстевски како најсериозни опции од нив.

Хаос настана со лигиве, ФФМ се тотално без компас и домашниот фудбал не памтам кога бил послаб и во полоша ситуација. Стадионите/терените се распаѓаат, првата лига е очајно слаба, клубови пропаѓаат, а во Европа нашите претставници од година во година проаѓаат низ тешки бламови.
Јаневски ќе донесе квалитет плус по мене затоа што е поинаков профил од останатите играчи за врска. Односно има поофанзивна улога, а баш за таков играч мањкавме прошлата сезона.
Сега уште да се обезбеди некој квалитетен стопер и горе-доле сме комплетирани.

Јаневски е добар играч, посебно за втора лига. Е сега од друга страна се појави муабет дека Мишко ќе идел у Тетекс, малку не ми е реално ова, ама ајде!

Јаневски е добар играч, посебно за втора лига. Е сега од друга страна се појави муабет дека Мишко ќе идел у Тетекс, малку не ми е реално ова, ама ајде!
Каков Тетекс. Тешко расуло е тоа таму. Со тим менаџерот Бојан Захариев на чело. Погледни што играчи влечат и мислам се е јасно...

Каков Тетекс. Тешко расуло е тоа таму. Со тим менаџерот Бојан Захариев на чело. Погледни што играчи влечат и мислам се е јасно...
Кој знае кој лаги и овде се шират.. Наводно некој Турчин седел позади сѐ ова.. Да не има некоја врска со вашиот турчин?

Мора да размислуваат на млади играчи за прв состав.

Вака од оние кои би можеле да добијат шанса ги имаме Парталко (офанзивна средина, десно крило), Николов (средина) и Јусуфи (средина).

Сите се средњаци, а тука имаме највеќе играчи. Парталко ќе мора да игра како десно крило, а не му е природна позиција. Тогаш Јовче би играл назад.
Ако игра било кој од Јусуфи или Николов, тогаш некој од Мицевски или Блажевски или Јаневски ќе мора на клупа.
Претпоставувам дека Мицевски ќе игра со Николов, Јаневски пред нив, Парталко десно, Демир лево и Симе напад. Глишиќ лево во одбрана, Мишко и Ристевски штопери и Јовче десно, со Гача на гол.

Досегашниот играч на тимот на Вардар, Вилдан Керим е уште еден во редицата играчи кои од таму летово се сели во тимот на Гостивар.

Шiптарска работа.
Ќе пробаат да глумат воска годинава.

Како ќе глумат Воска нели влегуваат во прва лига место Ренова со турски спонзор позади нив.
Автоматски споено мислење:

Струмичани се фузираат значи да полесно од планираното влегуваме прва лига глваните конкуренти Гостивар и Беласива влегуваат сега реално никој не ни е на ниво не дека и овие беа. А и од втора лига ќе има одстапки Пехчево се готови без спонзор без ништо прашање е кој ќе игра место нив. https://sportmedia.mk/2022/07/03/бо...vdXXMYyIZhhbV8PXsJ1Q-1656858310-0-gaNycGzNCdE

Последно уредено:
Не е океј заминувањето на Керим, доста важен играч беше за нас.
Реално, Гостивар бајаги се засили и со оглед на тоа што јавно се расфрлаат со пари, нема да им биде проблем да наместат утакмици. Ако не влезат во прва лига веднаш, ќе ни биде бајаги тешка битката за прво место, покрај нив и Пелистер.
Не знам што прават другиве екипи, ко да видов некаде дека и Борец преговарале со некои спонзори.

Како и да е ќе имаме една интересна,убава па и силна втора лига.Нема наивни екипи Слога,Саса,Кожув се тврди ореви плус Борец,Пелистер,Охрид,Тетекс..Ќе има доста дерби и интересни натпревари.

Како ќе глумат Воска нели влегуваат во прва лига место Ренова со турски спонзор позади нив.
Автоматски споено мислење:

Струмичани се фузираат значи да полесно од планираното влегуваме прва лига глваните конкуренти Гостивар и Беласива влегуваат сега реално никој не ни е на ниво не дека и овие беа. А и од втора лига ќе има одстапки Пехчево се готови без спонзор без ништо прашање е кој ќе игра место нив. https://sportmedia.mk/2022/07/03/бо...vdXXMYyIZhhbV8PXsJ1Q-1656858310-0-gaNycGzNCdE
Кит го пехчево втор тим на Вардар. Ќе играат на Локомотива.

Не се веќе Кит Го затоа и паднаа газдата на Кит Го ја заде Брегалница Штип.А така и јас слушнав дека со Локомотива ќе се фузираат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom