ATP тенис - општа дискусија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
Паметно од страна на АТП,треба и на другите турнири да биде вака,неможе политика и спорт да идат заедно.
Да, многу паметно, екстра паметно, Вимблдон губи со ова ... апсолутно ништо, освен ако не биде бојкотиран од НАЈДОБРИТЕ, и со тоа да нема заинтересираност и публика на трибини, или уште подобро, колективен бојкот.
Вака на пример губи Новак, му се одземаат нит крив нит должен цели 2000 поени и од прво место на АТП ранкинг оди на трето место, ама и понатака нека му се смеат што оформил ново здружение за тенисери кое ќе им контрира на АТП како организација. Супер одлука и на едните и на другите, нема што, пред се фер и коректна, али навикнавме веќе на наметнатите западни вредности, уште една во низа не е на одмет.

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Како се Акапулко и Индиан Велс турнири од ист ранг? Ако не игра на Индиан Велс тоа значи дека планира да игра само слемови.
Не.Едноставно после АО требаше да каже стоп,сé до земја.Си го познава телото знае колку може.Што доби позитивно од тоа што го играше IW? Па имаш 3 мастерс на земја за кои можеш да се спречиш максимално.Тоа беа одлуките кои ќе го чинат сезонава.Дај боже да грешам,ама тешко

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
@undercover не кажа ништо за малиов :) Онака лабаво ги исплеска Рафа и Ноле back to back, а ние претходно се палевме дека го добивал Циципас и врз основа на тоа го величевме :)
labavo ?? Hm,hm
Igore,ne si tolku neuk za da vadish takvi paraleli.
Nadal rovit,Djovak tek fakja ritam, i ti labavo.
Nalbandijan trojcata gi ima pleskano in a row,pa sepak e bez slem.
Cekaj sega,da rezimirame okolu Alcaraz,oti totalno von sushtinata me spomnuvate okolu Alcaraz.Skoro do eden,site fanovi na Rafa,ovde go velichat Alcaraz i mu davat epiteti deka ke gi nadmine trio fantastiko,deka toj e next big thing etc,etc.Jas vikam ,poleka,mnogu e rano,ima povekje tak i blesici kaj mladi teniseri pa potonuvale vo prosecnosta.Alcaraz e top,strashen fajter,se odnesuva ko da ima desergodishno iskustvo,da dade gospod da bide next big thing,ama sepak,ne brzajte so velice jeto,ima vreme.Kontinuitetot,toj detal e najvazniot za da se bide Rafa ili Djovak

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
многу ми падна криво за Џо Цонга, го гледав последниот сет.. направи брејк и ќе сервираше за 7-5 и ќе имаше петти сет, но му откажа рамото и после ми се чини еден поен само освои, севираше со 100 км на час. Каква кариера, секогаш интересен за гледање, секогаш ќе се заебава, интересни решенија ко еднорачен бехенд у трк, дроп шот од 10 метри, ко посериозна верзија од Монфис. 1 финале гренд слем, 2 титули на 1000ки ( и тоа 2014 во Торотно баш ми текнува ги зареди Новак( 6-1 6-2 нешто така го уби), па Мареј па Роџер у финале). 18 титули се на се и 5то место во каерирата.

Член од
26 мај 2022
Мислења
6
Поени од реакции
5
6-0 сеа за сеа за Новак. Би сакал да го помоча Надал на неговиот омилен турнир(и најуспешен). Врв би било тоа. 1/4 финале/ 1/2 финале, финале, небитно... и да се земе трофејот нормално по трети пат. И изедначување на гренд слемови и да влезе со бројки 21-21 на Вимблдон со Надал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.662
Рафа вс Феликс денес, Тони вс Рафа прв пат во животот. :) Многу емотивен меч ќе е ова за двајцата, не знам ни дали Тони ќе биде воопшто на Шатрие...

Ноле вс Шварци на сонце, и ова може да е интересно. Знаеш дека Шварцман не може да го добие ама може да го намачи.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Све му ебам на џуџено, од 3-1 3-6 го изгуби втор сет.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Sreka F1 e pederski sport pa pogledav dva seta.

Pruzase otpor Schwartzman prvite 2-3 gema od setovite i posle raspad sistem.
Nole prelesno do 1/4 finale, se nadevam taka ke bide do finale.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Рафа вс Феликс денес, Тони вс Рафа прв пат во животот. :) Многу емотивен меч ќе е ова за двајцата, не знам ни дали Тони ќе биде воопшто на Шатрие...

Ноле вс Шварци на сонце, и ова може да е интересно. Знаеш дека Шварцман не може да го добие ама може да го намачи.
ne e chudo i nekoja solza da pushtat a i publikata da im dade podrshka,emotivna,so tivok aplauz :) :).
Eve Vajda ushte e vo shok, a Djovak moral toa guruto na brat mu prijatelot da go vika na seansi

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.306
Поени од реакции
4.567
Надал ми делува за нигде, сет ако земе против Новак треба да слави ко да освоил

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Рафа ако пројде денес апсолутно има 3% шанси со Новак. Морам навивачки да се надевам, ама тешко..

Kajgana Shop

На врв Bottom