Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    732
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.400
Поени од реакции
9.011
Сега е друго време Русија АЛБАНИЈА ги напаѓа сите соседи.

На Путин му успева да ги натера со векови неутралните држави да пристапат кон Нато.
Имаш баг во системот. Те поправив.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
И Шведска ќе аплицира за во Нато. (y)

Нато (без Финска, Шведска, Јапонија, Јужна Кореја, Тајван, Австралија, Нов Зеланд, и другите сојузници) вс Русија.

Споредуваме квантитет, а квалитетот неспоредливо.

CharacteristicNATORussia
Personnel--
Total military personnel5,405,7001,350,000
Active soldiers3,366,000850,000
Reserve forces1,301,000250,000
Paramilitary units738,700250,000
Air Force--
Total aircraft20,7234,173
Fighters / interceptors3,527772
Ground attack aircraft1,048739
Transport aircraft1,543445
Special aircraft (e.g reconnaissance)1,014132
Tanker aircraft67820
Total helicopters8,4851,543
Combat helicopters1,359544
Ground combat vehicles--
Main battle tanks14,68212,420
Armored vehicles115,85530,122
Self-propelled artillery5,0406,574
Tower artillery5,4957,571
Self-propelled rocket launchers2,8033,391
Naval forces--
Total military ships2,049605
Destroyers11215
Frigates13511
Corvettes5686
Aircraft carriers171
Submarines14470
Patrol boats29859
Minesweepers15349
Nuclear Weapons--
Nuclear warheads*6,0656,255
Тогаш која е причината да се толку плашиш? Гледаш и бројки се кажува НАТО > Русија и ти пак си упрпан и мора секој ден да си го повторуваш ова. Толку ли те страв од можна денацификација која ќе ти ја вршат твоите далечни роднини Кавказот ? :icon_lol:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
... кога веќе не постои едниот воен блок (Варшавски Пакт), кое такво постои другиот контра блок НАТО пакт, ебаго! го растурија Варшарскиот, растури ја и Алијансата!

20200421-mihail-gorbachov-koga-pandemijata-kje-zavrshi-svetot-kje-mora-da-se-obedini-m.jpg горбачов.jpg

...да потсетам, да не се заборави кој ја сјеба рамнотежата во светот, ни на небо не го примаат!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Тогаш која е причината да се толку плашиш? Гледаш и бројки се кажува НАТО > Русија и ти пак си упрпан и мора секој ден да си го повторуваш ова. Толку ли те страв од можна денацификација која ќе ти ја вршат твоите далечни роднини Кавказот ? :icon_lol:
Путин е губитник, никој не му се плаши и никој не го подржува.

Како губитник што е, може да прави и камикази потези, ќе се погрижиме да се разнесе на празно или кај своите.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Путин е губитник, никој не му се плаши и никој не го подржува.

Како губитник што е, може да прави и камикази потези, ќе де погрижиме да се разнесе на празно или кај своите.
Па ти од сите делуваш најисплашено па мораш секој ден да си ги читаш статистиките и да се смириш. Ако не му се плаши никој зашто мора секој ден да си се потсетуваш на бројки?
Еве гледаш почнуваш и да бладаш некој чудни работи, де види там БДП на НАТО и Русија и смири се. Ајде не се плаши, дури и да дојдат до овде(што нема шанси пошто НАТО стронк) ти само ќе кажеш на роднините Ахмат сила и немаш гајле. Каурите ќе го јадат секако.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
... кога веќе не постои едниот воен блок (Варшавски Пакт), кое такво постои другиот контра блок НАТО пакт, ебаго! го растурија Варшарскиот, растури ја и Алијансата!

Прегледај го приврзокот 332403 Прегледај го приврзокот 332404

...да потсетам, да не се заборави кој ја сјеба рамнотежата во светот, ни на небо не го примаат!
Сега му е редот на Путин да ја растури Русија, да се помолиме да има долг живот или неколку години доста му се?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Збришан тим од 7 амерички државјани (специјална единица)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Па ти од сите делуваш најисплашено па мораш секој ден да си ги читаш статистиките и да се смириш. Ако не му се плаши никој зашто мора секој ден да си се потсетуваш на бројки?
Еве гледаш почнуваш и да бладаш некој чудни работи, де види там БДП на НАТО и Русија и смири се. Ајде не се плаши, дури и да дојдат до овде(што нема шанси пошто НАТО стронк) ти само ќе кажеш на роднините Ахмат сила и немаш гајле. Каурите ќе го јадат секако.
Силата на Нато е поголема од бројките.
Силата на Русија е далеку послаба од бројките.

Не треба да читаме никаква статистика, се гледа на терен, ете од зор и ти признаваш дека не ги бива.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.354
Поени од реакции
38.590
Шо е финтата со ова Азовстал?? Толку неможат да го изрокат одгоре со ТОС дожд, или сакаат живи да ги извадат?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Збришан тим од 7 амерички државјани (специјална единица)
Најди еден документ и создавај вест за убиство на 7мина.
Автоматски споено мислење:

Шо е финтата со ова Азовстал?? Толку неможат да го изрокат одгоре со ТОС дожд, или сакаат живи да ги извадат?
Што ако украинците стојат укопани во бункери, следат преку камери и дронови кога се доближуваат русите и само тогаш излегуваат. А кога се доближуваат русите, нема гранатирање и ракетирање бидејќи можат и своите да ги покосат.

Се испробаа тука русите, вагнер, чечен, сириец... Не можат, не се спремни да гинат, а азовците смрта им е сигурна и нирмално отпорот максимален, ќе земаат со себе дупло руси.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2015
Мислења
200
Поени од реакции
362
The European Commission at a closed meeting approved the scheme of payment for Russian gas proposed by Putin, ‎- Bloomberg

Помина малку време, помина еуфорија на западот, се смирија медиумите во врска со гас, веќе никој не го спомнува и си прифатија тоа што го бара Русија од нив.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Силата на Нато е поголема од бројките.
Силата на Русија е далеку послаба од бројките.

Не треба да читаме никаква статистика, се гледа на терен, ете од зор и ти признаваш дека не ги бива.
Јас велам дека САД > Русија, не дека не ги бива туку САД за мене се далеку подобри и поспремни од нив. Не дека и очекував многу али тераат.
Мене ме чуди твојот страв, повеќе си исплашен од тие на фронтот. Ти се сомневаш во константацијата твоја дека не ги бива и мора секој ден да си правиш потврда за тоа. Што толку си исплашен, вие нели сте ратоборен народ едни пијаници од Русија се ништо за вас или што е проблемот?

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.384
Поени од реакции
7.017
Најверојатно има некој/нешто многу битно чим едниве не одат на тотално уништување, а другиве гледаат на секој начин да ги извадат. Дури нудеа и размени и што ти ја знам што, па можда на крај ќе понудат и Крим да го признаат, а имаат на други места опколени и многу други заробени војници, а вториве не прифаќаат никакви размени нити ги уништуваат.
Иначе, иако побараа, Киев не им одобри да се предадат на војниците кои се таму заглавени.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
The European Commission at a closed meeting approved the scheme of payment for Russian gas proposed by Putin, ‎- Bloomberg

Помина малку време, помина еуфорија на западот, се смирија медиумите во врска со гас, веќе никој не го спомнува и си прифатија тоа што го бара Русија од нив.
Штетата му е нанесена на Путин, нема да има доволно пари за да ги смири русите, ниту има доволно пари да ја финансира војната.

Со првиот бран санкции во 2015, Путин беше принуден да го намали буџетот за војската од преку 80 милјарди долари на 60.

Планираше да вложи во развој, производствени капацитети (не само вадење природни богатства), сакаше да вложи во модернизирање на инфраструктурата.

Еве сега војна.

Јас велам дека САД > Русија, не дека не ги бива туку САД за мене се далеку подобри и поспремни од нив. Не дека и очекував многу али тераат.
Мене ме чуди твојот страв, повеќе си исплашен од тие на фронтот. Ти се сомневаш во константацијата твоја дека не ги бива и мора секој ден да си правиш потврда за тоа. Што толку си исплашен, вие нели сте ратоборен народ едни пијаници од Русија се ништо за вас или што е проблемот?
Ништо посебно, како и другата страна што се служи со податоци, инаку не им се плашат ни финците кои се на граница... Страв од камиказа делување секој ја има, кога се закануваат со атомски бомби.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.400
Поени од реакции
9.011
Штетата му е нанесена на Путин, нема да има доволно пари за да ги смири русите, ниту има доволно пари да ја финансира војната.

Со првиот бран санкции во 2015, Путин беше принуден да го намали буџетот за војската од преку 80 милјарди долари на 60.

Планираше да вложи во развој, производствени капацитети (не само вадење природни богатства), сакаше да вложи во модернизирање на инфраструктурата.

Еве сега војна.

Ништо посебно, како и другата страна што се служи со податоци, инаку не им се плашат ни финците кои се на граница... Страв од камиказа делување секој ја има, кога се закануваат со атомски бомби.
За тебе, една гратис статистичка табела:

1652638635761.png

Kajgana Shop

На врв Bottom