- Член од
- 3 септември 2010
- Мислења
- 6.400
- Поени од реакции
- 9.009
Имаш баг во системот. Те поправив.Сега е друго времеРусијаАЛБАНИЈА ги напаѓа сите соседи.
На Путин му успева да ги натера со векови неутралните држави да пристапат кон Нато.
Имаш баг во системот. Те поправив.Сега е друго времеРусијаАЛБАНИЈА ги напаѓа сите соседи.
На Путин му успева да ги натера со векови неутралните држави да пристапат кон Нато.
Тогаш која е причината да се толку плашиш? Гледаш и бројки се кажува НАТО > Русија и ти пак си упрпан и мора секој ден да си го повторуваш ова. Толку ли те страв од можна денацификација која ќе ти ја вршат твоите далечни роднини Кавказот ?И Шведска ќе аплицира за во Нато.
Нато (без Финска, Шведска, Јапонија, Јужна Кореја, Тајван, Австралија, Нов Зеланд, и другите сојузници) вс Русија.
Споредуваме квантитет, а квалитетот неспоредливо.
Characteristic NATO Russia Personnel - - Total military personnel 5,405,700 1,350,000 Active soldiers 3,366,000 850,000 Reserve forces 1,301,000 250,000 Paramilitary units 738,700 250,000 Air Force - - Total aircraft 20,723 4,173 Fighters / interceptors 3,527 772 Ground attack aircraft 1,048 739 Transport aircraft 1,543 445 Special aircraft (e.g reconnaissance) 1,014 132 Tanker aircraft 678 20 Total helicopters 8,485 1,543 Combat helicopters 1,359 544 Ground combat vehicles - - Main battle tanks 14,682 12,420 Armored vehicles 115,855 30,122 Self-propelled artillery 5,040 6,574 Tower artillery 5,495 7,571 Self-propelled rocket launchers 2,803 3,391 Naval forces - - Total military ships 2,049 605 Destroyers 112 15 Frigates 135 11 Corvettes 56 86 Aircraft carriers 17 1 Submarines 144 70 Patrol boats 298 59 Minesweepers 153 49 Nuclear Weapons - - Nuclear warheads* 6,065 6,255
Путин е губитник, никој не му се плаши и никој не го подржува.Тогаш која е причината да се толку плашиш? Гледаш и бројки се кажува НАТО > Русија и ти пак си упрпан и мора секој ден да си го повторуваш ова. Толку ли те страв од можна денацификација која ќе ти ја вршат твоите далечни роднини Кавказот ?
Па ти од сите делуваш најисплашено па мораш секој ден да си ги читаш статистиките и да се смириш. Ако не му се плаши никој зашто мора секој ден да си се потсетуваш на бројки?Путин е губитник, никој не му се плаши и никој не го подржува.
Како губитник што е, може да прави и камикази потези, ќе де погрижиме да се разнесе на празно или кај своите.
Сега му е редот на Путин да ја растури Русија, да се помолиме да има долг живот или неколку години доста му се?... кога веќе не постои едниот воен блок (Варшавски Пакт), кое такво постои другиот контра блок НАТО пакт, ебаго! го растурија Варшарскиот, растури ја и Алијансата!
Прегледај го приврзокот 332403 Прегледај го приврзокот 332404
...да потсетам, да не се заборави кој ја сјеба рамнотежата во светот, ни на небо не го примаат!
Силата на Нато е поголема од бројките.Па ти од сите делуваш најисплашено па мораш секој ден да си ги читаш статистиките и да се смириш. Ако не му се плаши никој зашто мора секој ден да си се потсетуваш на бројки?
Еве гледаш почнуваш и да бладаш некој чудни работи, де види там БДП на НАТО и Русија и смири се. Ајде не се плаши, дури и да дојдат до овде(што нема шанси пошто НАТО стронк) ти само ќе кажеш на роднините Ахмат сила и немаш гајле. Каурите ќе го јадат секако.
Најди еден документ и создавај вест за убиство на 7мина.Збришан тим од 7 амерички државјани (специјална единица)
Источни Фронт
Током борби у области Рубижње ликвидирано је 7 држављана САД Ово је саопштио помоћник шефа Чеченије Алаудинов, показујући документ једног од њих упућен Џозефу Ворд Кларку из Вашингтона: „Ово се, вероватно, сматрало јединицом специјалних снага, њихових седам људи, колико сам разумео, били су...t.me
Што ако украинците стојат укопани во бункери, следат преку камери и дронови кога се доближуваат русите и само тогаш излегуваат. А кога се доближуваат русите, нема гранатирање и ракетирање бидејќи можат и своите да ги покосат.Шо е финтата со ова Азовстал?? Толку неможат да го изрокат одгоре со ТОС дожд, или сакаат живи да ги извадат?
Јас велам дека САД > Русија, не дека не ги бива туку САД за мене се далеку подобри и поспремни од нив. Не дека и очекував многу али тераат.Силата на Нато е поголема од бројките.
Силата на Русија е далеку послаба од бројките.
Не треба да читаме никаква статистика, се гледа на терен, ете од зор и ти признаваш дека не ги бива.
Најверојатно има некој/нешто многу битно чим едниве не одат на тотално уништување, а другиве гледаат на секој начин да ги извадат. Дури нудеа и размени и што ти ја знам што, па можда на крај ќе понудат и Крим да го признаат, а имаат на други места опколени и многу други заробени војници, а вториве не прифаќаат никакви размени нити ги уништуваат.Шо е финтата со ова Азовстал?? Толку неможат да го изрокат одгоре со ТОС дожд, или сакаат живи да ги извадат?
Штетата му е нанесена на Путин, нема да има доволно пари за да ги смири русите, ниту има доволно пари да ја финансира војната.The European Commission at a closed meeting approved the scheme of payment for Russian gas proposed by Putin, - Bloomberg
Помина малку време, помина еуфорија на западот, се смирија медиумите во врска со гас, веќе никој не го спомнува и си прифатија тоа што го бара Русија од нив.
Ништо посебно, како и другата страна што се служи со податоци, инаку не им се плашат ни финците кои се на граница... Страв од камиказа делување секој ја има, кога се закануваат со атомски бомби.Јас велам дека САД > Русија, не дека не ги бива туку САД за мене се далеку подобри и поспремни од нив. Не дека и очекував многу али тераат.
Мене ме чуди твојот страв, повеќе си исплашен од тие на фронтот. Ти се сомневаш во константацијата твоја дека не ги бива и мора секој ден да си правиш потврда за тоа. Што толку си исплашен, вие нели сте ратоборен народ едни пијаници од Русија се ништо за вас или што е проблемот?
За тебе, една гратис статистичка табела:Штетата му е нанесена на Путин, нема да има доволно пари за да ги смири русите, ниту има доволно пари да ја финансира војната.
Со првиот бран санкции во 2015, Путин беше принуден да го намали буџетот за војската од преку 80 милјарди долари на 60.
Планираше да вложи во развој, производствени капацитети (не само вадење природни богатства), сакаше да вложи во модернизирање на инфраструктурата.
Еве сега војна.
Автоматски споено мислење:
Ништо посебно, како и другата страна што се служи со податоци, инаку не им се плашат ни финците кои се на граница... Страв од камиказа делување секој ја има, кога се закануваат со атомски бомби.