Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.219
Поени од реакции
46.505
Не дека би одбил да ги имаме тројцата напред, да се разбереме.
За просперитет ќе збориме кога ќе не купат Арапите, сега за сега ќе си жртвуваме играчи според моменталнава ситуација.

За мрсулов може од инат да збориме само, а се ќе му се прости после првиот хет трик во прво коло.
Неам ништо против тоа да дојде Лукаку, ама во никој случај на сметка на Лаутаро или било кој друг во тимов, не го заслужуваат тоа нит тие што се во тимов нит па Лукаку како појава башка што Лукаку е у предобри односи со Лауатаро, у никој случај не би сакал и он да дојде тука а Лаутаро да не е во тимот, предобра хемија имаа и на терен и надвор од терен.

Во некој паралелен универзум се враќа Лукаку тука, евентуално и Дибала, и се игра 4312 формација, со бастони и скринијар позади, уз госенс и дамфрис/или некој друг бољи десен бек, а напред броз,барела, хакан, дибала, лаутаро и лукаку.

Али фантазија е муабетов, а и небитен моментално, на ваква сезона, не ме интересира следново меркато не ни обрнувам внимание многу на истото, нит па ќе обрнувам без разлика на епилогов од сезонава, било кое сценарио да се деси доста ќе ми е од фудбал едно 3 месеци до старт на следна сезона.

Член од
4 септември 2019
Мислења
1.722
Поени од реакции
4.507
Многу важна победа. Притисокот сега е на страна на комшиите. Ние да се спремаме за среда.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Јас не можам да разберам како само ние треба да балансираме сметки со продажба на играчи...
Па лани продадовме играчи за 200м евра, повторно треба да одиме чекор назад?
Од друга страна се зборува дека Милан ќе вложи 200м, а Јувентус дава 80 за Влахович во Јануари.

И како некој Скамака вреди 50м евра, или Осимен од Наполи над 100 кога Пинамонти има од двајцата повеќе голови а не можеме да му извадиме 5м евра.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Јас не можам да разберам како само ние треба да балансираме сметки со продажба на играчи...
Па лани продадовме играчи за 200м евра, повторно треба да одиме чекор назад?
Од друга страна се зборува дека Милан ќе вложи 200м, а Јувентус дава 80 за Влахович во Јануари.

И како некој Скамака вреди 50м евра, или Осимен од Наполи над 100 кога Пинамонти има од двајцата повеќе голови а не можеме да му извадиме 5м евра.
Зашто на Пинамонти би му ваделе и 1 евро не сфаќам. Океј, не е класа шпиц за прва постава ама е одличен за од клупа да влегува. А тоа ни е многу потребно. Сигурно боље опција од Санчез или пензиониран Џеко. Башка што детето веќе покажува огромен потенцијал, па вреди бе мајкуму стара да му се даде шанса. И да не го биде, што можеме да изгубиме? Зашто нашите младинци да не добијат некоја шанса не сфаќам. Исшутирај го санчез, Кореа јебига, тоа е, Џеко исто годините го прегазија, дај млади деца за ротација. Коа веќе немаме шанса за некој класа шпиц, бар наши деца нека тркалаат топка, може некој и ќе стане класа играч. :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.771
Пинамонти може да биде добар и потенцијален само во тимови како Емполи.
Сатриано, па и Еспозито за овој се со многу поголем потенцијал. Нека го дадат за добра пара после оваа добра сезона за него и ако сакаат млади нека се фокусираат на претходно споменатите. Пинамонти имаше шанса во Интер, и тие минути кога ќе влезеше делуваше слабо.

За Еспозито читав пред некој ден интервју со некој од Базел, не ми текнува дали играч, тренер или функционер, и кажа дека му се лутеле сите затоа што шутирал од секаде, себичел доста и преголем егоист бил. Вика, 40 метри слободен, ние губиме, он шутира директно во гол. Нема да ме чуди да му се дигнати акциите таму со оглед дека имаше добар старт. Ова и може да е добра ствар зашто кога ќе се врати кај Интер ќе има поголема самодоверба, ама од друга страна да не испадне некој палимерко со оглед на тоа што е сеуште млад а вака се понаша.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Зашто на Пинамонти би му ваделе и 1 евро не сфаќам. Океј, не е класа шпиц за прва постава ама е одличен за од клупа да влегува. А тоа ни е многу потребно. Сигурно боље опција од Санчез или пензиониран Џеко. Башка што детето веќе покажува огромен потенцијал, па вреди бе мајкуму стара да му се даде шанса. И да не го биде, што можеме да изгубиме? Зашто нашите младинци да не добијат некоја шанса не сфаќам. Исшутирај го санчез, Кореа јебига, тоа е, Џеко исто годините го прегазија, дај млади деца за ротација. Коа веќе немаме шанса за некој класа шпиц, бар наши деца нека тркалаат топка, може некој и ќе стане класа играч. :D
Ти да прекинеш со потенцијаливе да не те убијам.
Раду го бараше првотимец, еве ти го Раду пред 1 недела.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Јас мислам дека најсериозно треба Инзаги да го шутнат од тимов, само заради тоа што пропушти златна шанса да си освои лагано титула ...

Лузериштево дозволи Милан да стопи 9-10бода разлика ако не се лажам еден период, од нигде.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Јас мислам дека најсериозно треба Инзаги да го шутнат од тимов, само заради тоа што пропушти златна шанса да си освои лагано титула ...

Лузериштево дозволи Милан да стопи 9-10бода разлика ако не се лажам еден период, од нигде.
Да да лагано со осакатен тим летоска.
Лузериштето прво стигна 7 негатива.
Милан стопи 4 разлика со победата у дербито. Ако тепаше Интер ќе имаше 7+ и утакмица помалце

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.771
Пак Инзаги крив.
Супер сезона имаше Инзаги можете да серете колку сакате. Ќе освоеше и титула лагано, Милан да не се повампиреа. Реално Милан последниве три кола ги доби Лацио, Фиорентина и Верона и може да се каже повеќе ја сакаа титулата од нас. Повеќе гребеа и им се исплати вложениот труд. На одредени моменти и ги посаќа среќата, ама како што иде изреката - среќата ги прати храбрите.
Леао сам им ги реши сите овие натпревари а нам ни фалеше некој таков во натпреварите против Сасуоло, Џенова, Болоња...
А и овие натпревари бевме без еден двајца клучни играчи а замените не понудија ништо конкретно.
Да не зборам дека вашите очекувања а воедно и на менаџментот кога го донесе Инзаги беше топ 4 и он тоа го достави.
Ако освоиме куп сезонава и без скудето би било ок. Ако ги пропуштиме и двете титули би било жално, ама па нема сега да паѓаме у депресија. Тоа е што е. Се надеваме на Аталанта, ама на крај може да испадне дека најголем трагичар и виновник е Раду и тој поен изгубен со Болоња да биде решавачки.

Од друга страна па ако Милан тепа наредна со Аталанта, мислам дека нема да ги добиеме Каљари и ќе се реши титулата.

П.С. Трагичар покрај Раду може да бидам и јас. Пред дербито ставив 20€ на акаунт и викам ај ќе ставам Милан да освои за да имам win-win ситуација на крај од сезона. Беше 7 квота. Во меѓувреме почнав да се кладам на тенис и ги стопив парите уште пред да почне дербито. Ај у курац си викам ваљда нема да изгубиме вечер од Милан и ќе уплатам нареден викенд на поголема квота. Останатото го знаете... :unsure:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.219
Поени од реакции
46.505
Инзаги би го ногирал без размислување ако изгуби титула во случај пак да му се отвори шанса следно коло, кратко и јасно, не ми треба италијански Хектор Раул Купер, не фала, губење на титула во случај Милан да изгуби сега со Аталанта ќе биде дефиниција за лузер, такви никогаш не сум сакал во Интер и 0 сентименталност ќе имам ако го ногираат, доби шанса, ја усра и тоа е тоа, така бидува у овој бизнис.

Дека има вина и за сезонава секако има, никој не смее да има кредит за евентуалното губење на титула, тоа што играчите беа у бонус од Јануари до кај Март се знае чија вина е, толку беа лоши што не можеа да им дадат гол на Џенова гости каде исто изгубија бодови, дома со Фиорентина ужас, за со Сасуоло да не зборам, рутински не добија, тоа се све екипи дупло и тродупло послаби од нас на хартија. Друго, што е класичен послушник ама па за тоа е и донесен, 0 притисок правеше зимоска за нови играчи и уште тогаш имав пишано на форумов дека некад цвикање јавно на тренери и вршење притисок за нови играчи носи и убави работи за клубот. Не може бе на ваква сезона, со играње на сите фронтови само со Каиседо да се засилиш и Госенс кој беше повреден до Март, златна шанса тука пропуштија со барем еден играч од средина да ја појачаат ротацијата, нешто што очајно тогаш ни требаше. Памтам и реков тогаш, ништо немав против за Госенс ама многу попаметно ќе беше да се инвестира тогаш у средина а Госенс да се земе летово, веќе ако биравме тоа беше поприоритетно.

Вака како стојат работите, треба да остане секако, па да се види на што сме и следна со него па после во зависност од резултатите и играта да се размислува за ново име или да му се продужи договор, ама ако се деси сценариото од погоре, нога без размислување во случај да се има далеку подобра достапна варијанта, секако, и ова е услов кога веќе праиме муабет за евентуален отказ.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.771
Инзаги би го ногирал без размислување ако изгуби титула во случај пак да му се отвори шанса следно коло, кратко и јасно, не ми треба италијански Хектор Раул Купер, не фала, губење на титула во случај Милан да изгуби сега со Аталанта ќе биде дефиниција за лузер, такви никогаш не сум сакал во Интер и 0 сентименталност ќе имам ако го ногираат, доби шанса, ја усра и тоа е тоа, така бидува у овој бизнис.

Дека има вина и за сезонава секако има, никој не смее да има кредит за евентуалното губење на титула, тоа што играчите беа у бонус од Јануари до кај Март се знае чија вина е, толку беа лоши што не можеа да им дадат гол на Џенова гости каде исто изгубија бодови, дома со Фиорентина ужас, за со Сасуоло да не зборам, рутински не добија, тоа се све екипи дупло и тродупло послаби од нас на хартија. Друго, што е класичен послушник ама па за тоа е и донесен, 0 притисок правеше зимоска за нови играчи и уште тогаш имав пишано на форумов дека некад цвикање јавно на тренери и вршење притисок за нови играчи носи и убави работи за клубот. Не може бе на ваква сезона, со играње на сите фронтови само со Каиседо да се засилиш и Госенс кој беше повреден до Март, златна шанса тука пропуштија со барем еден играч од средина да ја појачаат ротацијата, нешто што очајно тогаш ни требаше. Памтам и реков тогаш, ништо немав против за Госенс ама многу попаметно ќе беше да се инвестира тогаш у средина а Госенс да се земе летово, веќе ако биравме тоа беше поприоритетно.

Вака како стојат работите, треба да остане секако, па да се види на што сме и следна со него па после во зависност од резултатите и играта да се размислува за ново име или да му се продужи договор, ама ако се деси сценариото од погоре, нога без размислување во случај да се има далеку подобра достапна варијанта, секако, и ова е услов кога веќе праиме муабет за евентуален отказ.
Да да, важи. Така да функционира фудбалскиот свет, многу тренери ќе свртеа сите клубови.
Ти стварно мислиш дека ако го избркаат тренерот од кој е побарано топ 4 и 1/8 финале ЛШ дека ќе дојде подобар од него?
Кој реномиран тренер би прифатил понуда од менаџмент кој не си стои на зборот?
Па еден Гвардиола со милијарди потрошени кикса секоја година во ЛШ и нема ниту најава за негов отказ, а не па Инзаги со Џеко, Думфриз и Чаланоглу како замени за Хакими, Ериксен и Лаукаку.
Целта зацртана е остварена од негова перспектива. Сигурно он многу повеќе од нас ја посакува титулата и многу повеќе ќе му значи ама тоа не го прави лузер.
Ејјј лузер бил човекот кој е единствен што го победи Ливерпул годинава. Играа 2 пати со Сити, Челзи, Тотенхем, Манчестер, Виљареал фаворити се за да освојат ЛШ и само Инзаги успеа да го добие со играч помалку на сред Енфлид и без Барела. Лузер го викате и човекот кој после 9 години го доби Јуве во гости. Човекот кој после 10 години не однесе во финале Копа Италија.

Него ај да го баталиме за момент Инзаги. Еве да речеме исполнета ти е желбата и добива отказ Инзаги. Кажи кој тренер мислиш дека во моментов е добар за Интер?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.219
Поени од реакции
46.505
Па читаш ли дека другиот услов е да има опција подобра од него или не?
Тоа е работа која Марота треба да ја искалкулира, не јас, ама ако Инзаги не достави титула после уште еден кикс и пораз на Милан за кур ми е некој кој има лузерски менталитет и не успеал да искористи низа поклони за да достави Скудето, т.е. ова не е поклон ова е пенал без голман на голот.

Ако тебе и покрај тоа, Инзаги те задоволува, продолжи и понатака да се ложиш на него, за вкусови не се дискутира, тебе и покрај истото ќе ти биде ок да е тука и да не биде ногиран за подобра солуција, мене не, после евентуален нов пораз на Милан он пак ако е втор тоа за мене е дебело потфрлање макар и од него да побарале у топ 8 да заврши. Кој ти е тој муабет, топ 4 побарале од него и тоа е тоа, кредитот е исполнет нема зашто да го критикуваме ако потфрли и покрај сервирано Скудето на тацна, секако, фан базата треба да е задоволна ради фактот што завршил втор. На ваква работа 1% од светската популација само може да се радува и да и е сеедно.

И работата на менаџментот е исто услов иначе, ама дури и во една ваква сјебана ситуација за мене големо потфрлање ќе е неосвојување на Скудето после уште еден кикс на Милан, у никој случај Марота не смее да е задоволен после губење на бодови од Каљари или Сампдорија во една ваква ситуација и се исполнува услов за размислување за нов тренер. Секако кинезите ако тераат ко што тераат, Инзаги ќе остане и само тоа ќе го одржува во живот тука, јер ко што рече, никој нормален не би се нафатил со такви газди да работи освен ако не се презива Де Зерби недај боже.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Урко а ако Милан тепа на двете тогаш ќе треба ли да го бркаат Инзаги?

Kajgana Shop

На врв Bottom