Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Mozebi problemot lezi vo toa sto tuka nikogas ne se banira. Pocnuvajki od io sono i dzimay, pa so mene... pa i sega so zlate. Sve mekusi. :icon_mrgr:

Shining, mullholand... kecovi? Abe begajte tamu nizaedni. :icon_mrgr:
Треба да направиме нешто ко модераторски совет со сите некогашни модератори и во вакви случаи, доколку има консензус, да се доделуваат казнени барем, ако не бан. :pos:

@Комита Ултрас, знае :D

Знаеш од кога го мислам и чекам ова.
:D

Прв ќе се пријавам за статист што ќе глуми клошар у првата сцена, ќе го утепаат од ќутек и ќе умре како куче. Тоа све автентично ќе биде пошто така ќе побарам од режисерот, нејќам дублери и каскадери. Метод актер сум јас.
:cool:

Na Fight Club mu imas 3ka dadeno i na Donnie Darko i Eternal Sunshine 2ka… za ciganski kjotek si :D
Fight Club ми го пукнаа курот едни другари пред многу години и као за инат го гледав и на пола филм сфатив дека не е у ред нешто со Бред Пит односно Едвард Нортон. А и не ми ни беше нешто добар. Ниеден филм на Финчер не ми се свиѓа. Т.е 2 му се добри, Девојката со змејот (што не е негова идеја уствари) и Gone Girl.

Eternal ми е глуп и безвезен филм.

А Дони Дарко го иам глеано 10 пати, ама џабе. :D Неам намера да студирам физика за да го разберам, некогаш.

Дај други.

Shining? Ниедна приказна не ми е страшна од Стивен Кинг, све едно исто, ко што може и да се види тука. :D Плус па и Стенли Кјубрик, чао. А и самиот Кинг не е задоволен од филмот.

Друго? :D

Јас и @Imperatorot сме први за отстрел. Мислев јас сум единствен што сечам со оценкиве ама изгледа не сте ги виделе кецовите и двојките на братов. ВРИЕ!!!! :D
Те читам цело време дека се фалиш за ова непопуларниве мислења и баш се мислев дали да ти кажам дека сум бетер, ама си преќутив. :D

Сепак си стојам зад секоја оценка, имам солидно објаснување и тврдам дека сум во право. (исклучок можеби филмови што сум ги гледал како дете). Моите оценки и мислења се мои и не зависат од другите, затоа и се такви, нема bandwagon срања. :)

Последно уредено:
Fight Club ми го пукнаа курот едни другари пред многу години и као за инат го гледав и на пола филм сфатив дека не е у ред нешто со Бред Пит односно Едвард Нортон. А и не ми ни беше нешто добар. Ниеден филм на Финчер не ми се свиѓа. Т.е 2 му се добри, Девојката со змејот (што не е негова идеја уствари) и Gone Girl.

Eternal ми е глуп и безвезен филм.

А Дони Дарко го иам глеано 10 пати, ама џабе. :D Неам намера да студирам физика за да го разберам, некогаш.

Дај други.

Shining? Ниедна приказна не ми е страшна од Стивен Кинг, све едно исто, ко што може и да се види тука. :D Плус па и Стенли Кјубрик, чао. А и самиот Кинг не е задоволен од филмот.

Друго? :D
giphy.gif

И на Труман Шоу му имаш 1 дадено. Гасам летербокс, убаво мислење иам за тебе :D

Те читам цело дека се фалиш за ова непопуларниве мислења и баш се мислев дали да ти кажам дека сум бетер, ама си преќутив. :D

Сепак си стојам зад секоја оценка, имам солидно објаснување и тврдам дека сум во право. (исклучок можеби филмови што сум ги гледал како дете). Моите оценки и мислења се мои и не зависат од другите, затоа и се такви, нема bandwagon срања. :)
Не се фалам бе воопшто, ме замараат. И у времето коа бев избришан пак ме спомнуваа и ме напаѓаа, имав шпиони и ги издадоа дека ме вреѓаа зашто 1 сум му стаил на оној The Big Fish безвезотините.

И јас истово го зборам, прво оценувам филм па после проверувам другите како го оцениле и си стојам зад моите оценки, ко што и објаснив за сите погоре. И за сите оценки можам да си ги објаснам.

Не се фалам бе воопшто, ме замараат. И у времето коа бев избришан пак ме спомнуваа и ме напаѓаа, имав шпиони и ги издадоа зашто 1 сум му стаил на оној The Big Fish безвезотините.

И јас истово го зборам, прво оценувам филм па после проверувам другите како го оцениле и си стојам зад моите оценки, ко што и објаснив за сите погоре. И за сите оценки можам да си ги објаснам.
Така е зборот, знам дека не се фалиш класично. :D Мене ми беше океј тој филм, ама сфаќам зашто не ти се допаѓал.
Автоматски споено мислење:

Кога сме кај Стивен Кинг, сите приказни му се мех или просечни и е преценет. Приказни без поента. Тоа што од неговите приказни се извадени солидни филмови се должи на добра режија, кинематографија, сценографија, глума.

Последно уредено:
Kako i da e, shit taste ke ispliva koga togas.
Ама сепак го гледаше филмот кој е правен по книга пишувана од лик што напишал друга книга каде има гангбанг за деца а е сниман од режисер којшто се има психички изживувано врз жена. :kafence: :D

Aко не се лажам, заради исти причини ги бојкотираш Полански и Вуди Ален.

Ама сепак го гледаше филмот кој е правен по книга пишувана од лик што напишал друга книга каде има гангбанг за деца а е сниман од режисер којшто се има психички изживувано врз жена. :kafence: :D

Aко не се лажам, заради исти причини ги бојкотираш Полански и Вуди Ален.
Pa filmot IT e vednas podobar isto kako i shining stom se od vizija na reziser.

Пак ќе замарам малку за bflix: кој е оригиналниот? Еден куп ги има, bflix.gg, bflix.pro, bflix.watch...

Иначе господ здравје да ви даде што ме просветливте, на другиве канали ем плаќам ем нема филм што ми треба да можам да го најдам, а буквално сите работи што не сакам да ги гледам ги има. Овде се брате мили, што ти душа сака. Не ми е мене за бесплатно, дупло би платил ама да не ме замараат со западњачки фори како еве ти го Ио Back to the Future двојката на Нетфликс, кецот ти е на ХБО а тројката на Амазон...

И сега како што е редот си ископав едно од оние лесни филмчиња од 80-те, Some Kind Of Wonderful (1987), играше на МТВ во 90-те кај нас. Едноставна тинејџерска приказна која ги доловува тие времиња. Милина. :kafence:

Robin Hood (2018) е еден од поглупите филмови што ги имам гледано во последно време... Врвот беше костимографијата која сигурно повеќе би им прилегала на Boyz n The Hood или Menace to Society :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom