Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
а за тоа со рацете мислам дека е ствар на интерпретација.

Да, го оттурна
ама и овој се буташе во него.

Ствар на интерпретација...

Друже Мондонико не се бламирај, ова само во боречките спортови не е фаул.
Со две раце на земја...

Ствар на интерпретација...

Друже Мондонико не се бламирај, ова само во боречките спортови не е фаул.
Со две раце на земја...

Мудро го пресекле делот со нозете долу.

Јас гледам и дека гркот со левата рака го држи Мората за лакт, а со десната за коленото. Мене ова ми стои на туркање, дуел, остро, но сепак на граница. Не дека ќе беше грешка ако свиреше фаул во живо, далеку од тоа. Но, ова е субјективна проценка и ВАР не може да интервенира.

Јас гледам и дека гркот со левата рака го држи Мората за лакт, а со десната за коленото. Мене ова ми стои на туркање, дуел, остро, но сепак на граница. Не дека ќе беше грешка ако свиреше фаул во живо, далеку од тоа. Но, ова е субјективна проценка и ВАР не може да интервенира.

Еве ти видео и со нозете, мош ќе смениш мислење сега :)
јас од кога гледам калчо, овие дуели со ВАР и пред ВАР секогаш се судат фаул, поготово што Мората не ја имаше топката во свои нозе.. а тоа што судијата бил таму не значи дека ВАР нема право да се уклучен, и Рома кога постигна гол за 2-1 против Емполи, Абрахам беше допрел еден играч на Емполи пред судијата, овој ништо не досуди, па за 3-4 секунди падна гол, активираа ВАР и го поништија

Еве ти видео и со нозете, мош ќе смениш мислење сега :)
јас од кога гледам калчо, овие дуели со ВАР и пред ВАР секогаш се судат фаул, поготово што Мората не ја имаше топката во свои нозе.. а тоа што судијата бил таму не значи дека ВАР нема право да се уклучен, и Рома кога постигна гол за 2-1 против Емполи, Абрахам беше допрел еден играч на Емполи пред судијата, овој ништо не досуди, па за 3-4 секунди падна гол, активираа ВАР и го поништија

Дај видео да видиме како го допрел.

Брат не ми е јасно како можеш да кажеш дека гркот со левата рака го држи Мората за лакт ко на Мората раката да не е на неговото тело и скоро за гуша со дланката?
Да не ја употребеше и другата рака Мората можевме да дискутираме за некаков дуел. Ова со двете раце, па уште со десната си помага на левата да го кутне на земја и ти имаш пак оправдување за ситуацијава.
Може да има субјективна проценка али затоа ВАР треба да реагира на ваков боречки зафат.

Фаули се судат ако го дувнеш играчот, особено кога е свртен со грб, а тука го тресна од земја и уште не се гледа Вар зашто било пред судијата. Дно допира Мондо.

Дај видео да видиме како го допрел.

Не е поентата како го допрел, туку дека судијата исто беше блиску, не досуди фаул, ама од кога падна голот, ВАР се активираше и се поништи голот. Само чисто пример дадов бидејќи Мондонико спомна судијата бил блиску и затоа ВАР не се активирал, што не мора да значи и му дадов пример

Мондонико е измислен за спинер во некоја од политичкиве партии. Би докторирал во министерството за вистина.

Еве ги со Урко дебатираат протоколи...:LOL:

1650999287868.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom