Problemot e sto ne sekoj ima brz dostap do PCR, dali radi kapaciteti, dali radi pari. Vo takva situacija polesno i pobrzo e so brzite testovi. Od toa sto vidov sekogas koga brziot test e pozitiven i PCR ispagja pozitiven. E sega moze nekoj pozitiven i da ne otkrijat ali togas prasanjeto e kolku se zarazni tie lugje. Vo moj opkrug skoro site prvo so brz test otkrija (normalno koga razvile simptomi) i potoa na PCR im se potvrdi.
Хрватска од појавата на Омикрон воведе не само брзи тетови преку Фондот, туку ФРЕЕ, без партиципација, се плаќаат само ПЦР кој се потребни за патување...
Мене друго ми беше прашањето, во Ноември бев јако настинат, СЕ ми се крена на 28 а нормално ЈАС имам 2 до 5, а ЦРП ми беше 44.5
Матичната кажа дека
немам Ковид туку само Настинка банална, бидејќи имав ЛЕ 10000... по неколку недели се врати СЕ на 4, ЛЕ на 7300 а ЦРП на 0.8, а напраив
АСГ 122( треба<200).... Бев потоа на ОРЛ,пак крвна слика, СЕ =2, ЛЕ =7000, а IGE= 370...(возрасни <87)...тогаш ми беше добро, а Орл специалистката го сликна резултатот за некое предавање

ќе држела, а демек синусите се само алергични, а земам третман...
а еве сега Од Недела сум пак
силно настинат, без т-ра....но немам идеја што да правам, нашето
ПОСРАНО Фондовско здравство по Дифолт
го забрани Имунитетот како медицинска гранка, 23 години НЕМА клинички имунолог за возрасни, НЕМА ниту во ПРИВАТНИТЕ болници, требало да патува болниот
во соседни држави... а болен, како ќе патува... се увезуваат и Респивакс и БронхоВаксом, ама нема доктор кој знае колку и како да се зема, има упатство, ама општо за здрави луѓе, како превентива.. Увезе пред 4 години приватна фармација ИмуноФан спреј за деца, скап беше, 50 евра, ама СЕ СЕ продаде, кој купи купи, после ШТАМА... ако ти треба фати го возот за Софија , носи фрижидерче и купи таму

Да потсетам дека 2017 министарот за здравство кидна во градоначалници кога едно детенце почина во Охрид од обична но силна вироза, немаше тогаш К19, а немаше ни Извештај од комисијата
И не е само за Имунитетот така, ама да не ширам, има друга тема за нашето здравство...